Tunsoarea bob lung pare să nu se demodeze niciodată și nu este de mirare – este ușor de îngrijit și coafat și avantajează orice formă a feței. Iată 10 coafuri cu bob lung care te vor face să te programezi la salonul de înfrumusețare pentru o schimbare radicală de look!

Cunoscută în rândul hairstylist-ilor și sub denumirea de “lob” (n.r. long bob), tunsoarea bob lung este recomandată oricărei femei își dorește o schimbare radicală. Indiferent de textura firului de păr, precum și de forma feței tale, această tunsoare te va avantaja, fiind extrem de ușor de purtat.

Bobul lung poate fi perfect drept, tuns în scări sau chiar asimetric – hairstylist-ul tău îți va recomanda varianta cea mai potrivită în funcție de trăsăturile feței.

Multe femei au senzația că dacă aleg o tunsoare medie cum este bobul lung, nu vor mai avea multe opțiuni în materie de coafare. Ei bine, nu este deloc adevărat – iată 10 coafuri cu bob lung, care i se potrivesc oricărei femei.

1. Bob lung, întins cu peria rotativă

Foto: Pinterest

Pentru zilele în care nu ai prea mult timp la dispoziție, întinderea cu peria rotativă este o idee mai mult decât strălucită. Coafează-ți părul imediat după ce îl speli, dacă vrei să ai extra volum de la rădăcină. Către vârfuri, întoarce-l ușor pentru un aspect mai sofisticat.

O asemenea coafură este potrivită atât pentru o zi petrecută la birou, cât și pentru o zi de vacanță sau, de ce nu, pentru o ocazie specială. Finisează cu puțin ulei hidratant vârfurile, pentru un aspect îngrijit.

2. Păr perfect întins cu placa 

Foto: Pinterest

Pentru zilele în care ai ședințe importante la birou, dar și pentru ieșirile în oraș, poți apela la placa de îndreptat părul. Vei obține o coafură simplă, dar totodată de efect, cu care nu ai cum să dai greș. Această coafură este în special recomandată femeilor care au tunsoare bob lung pe drept, nu filat.

3. Bob lung cu bucle lejere

bob-lung-bucle

Foto: Pinterest

Vrei o coafură aparent lejeră, însă foarte studiată, care să atragă toate privirile celor din jur? Fă-ți bucle lejere folosind fie ondulatorul cu diametru mare, fie peria rotativă, dacă ești îndemânatică. O asemenea coafură este mai mult decât potrivită pentru ocaziile speciale. Folosește un fixativ cu textură ușoară, care să mențină aspectul relaxat al buclelor.

4. Wet look

bob-lung-wet-look

Foto: Pinterest

Te-ai săturat de coafurile ultra sofisticate pe care toate femeile le aleg pentru evenimentele speciale precum nunțile ori botezurile? Fii îndrăzneață și alege altceva. Optează pentru un wet look și mai mult ca sigur nu vei avea un look unic. Unde mai pui că este o coafură foarte ușor de realizat? Tot ce trebuie să faci este să îndrepți părul, apoi să îl dai ușor pe spate cu ajutorul unei perii, după care să îl fixezi așa folosind fie ceară de păr, fie gel. Finisează coafura cu puțin fixativ și ai terminat :-).

5. Retro waves pe bob lung

retro-waves-bob-lung

Foto: Pinterest

O altă coafură potrivită pentru tunsoarea lob este cea cu bucle retro. Este potrivită pentru ținutele mai elegante și mai ales pentru ocaziile speciale. Dacă nu ai îndemânarea necesară pentru a îți face asemenea bucle singură, poți apela la ajutorul unui specialist, care în mod cert va face minuni.

6. Bob lung cu împletitură lejeră

Foto: Pinterest

Vrei o coafură lejeră, pe care să o porți cu o ținută în stilul boho-chic? Încearcă împletitura relaxată! Începe prin a ondula ușor părul către vârfuri, după care piaptănă-l către spate și prinde-ți calota într-o împletitură lejeră. În funcție de îndemânare, poți combina chiar 2-3 împletituri diferite pentru un rezultat mai spectaculos.

7. Bob lung cu bretonul împletit

Foto: Pinterest

Dacă ai bob lung cu breton, nu înseamnă că trebuie să ai mereu bretonul îndreptat perfect – acesta poate fi prins într-o împletitură în zilele în care vrei să îl ascunzi. Poți ondula sau îndrepta restul părului, în funcție de preferințe.

8. Coc franțuzesc stil melc

coc-frantuzesc-bob-lung

Foto: Pinterest

Dacă vrei neapărat să îți prinzi părul tuns bob lung într-un coc pentru o ocazie anume, o poți face. Foarte bine arată cocul franțuzesc, stil melc, pe această tunsoare. Fiind o coafură de ocazie destul de simplă, o poți accesoriza cu agrafă de păr cu pietre sau cu un pieptăn de coc elegant.

9. Bob lung, jumătate prins

Foto: Pinterest

Mini-cocul se poartă deja de câțiva ani, iar bobul lung este tunsoarea ideală pentru această coafură. Piaptănă-ți bine părul, ondulează-l sau întinde-l dacă este necesar, apoi împarte-l în două secțiuni – calota și partea de jos. Partea de sus o vei prinde într-un mic coc lejer, iar partea de jos a podoabei capilare o vei lăsa desprinsă. Această coafură este ideală pentru zilele în care ai foarte multe lucruri de făcut și vrei ceva lejer.

10. Bob lung cu codiță în stilul anilor ‘90

Foto: Pinterest

Prinde-ți partea de sus a podoabei capilare într-o mică coadă de cal, exact în vârful capului și vei căpăta un aer specific anilor ’90. Dacă vrei să duci această tendință la extrem, folosește un elastic de păr supradimensionat, din material catifelat în nuanțe stridente. O asemenea coafură este potrivită pentru femeile până în 35 de ani – mai târziu poate părea deplasat.