Tunsoarea bob scurt nu este foarte ofertantă în ceea ce privește modul în care o poți coafa, din cauză că lungimea părului nu îți permite să îl prinzi în diverse feluri. Sunt, însă, 10 coafuri pentru tunsoarea bob scurt pe care ar trebui să le încerci în acest sezon, pentru a fi în tendințe!

  1. Bob scurt cu cărare dramatică pe o parte

bob_scurt

Foto: Pinterest

Îți poți schimba radical look-ul cu o simplă cărare. Fă-o pe o parte, apoi trage-ți părul în partea opusă. Tapează-l la rădăcină, apoi finisează cu un pieptăn și cu spray fixativ. Vei observa că tunsoarea ta va părea complet diferită cu această coafură simplă, dar totodată de efect.

  1. Coafură cu agrafe prinse pe o parte

bob_scurt_agrafe

Foto: Pinterest

Piaptănă-ți bine părul, fă-ți cărare pe o parte, apoi prinde-ți cu agrafe partea pe care ai făcut cărarea, după ce dai însă părul după ureche. La final, poți oferi un plus de strălucire podoabei tale capilare cu un strop de lac de păr.

  1. Bob scurt ondulat

bob_scurt_ondulat

Foto: Pinterest

Bobul scurt este pus în valoare de bucle, fie ele strânse sau lejere. Ondulează-ți părul buclă cu buclă, apoi trece-ți degetele sau chiar peria prin păr, pentru ca buclele să capete un aspect mai natural, iar la final folosește un spray cu fixare ușoară sau medie, pentru a finisa coafura. Nu uita să aplici un produs pentru protecție termică înainte de a folosi ondulatorul sau placa pentru bucle.

  1. Semi-wet look pe bob scurt

bob_scurt_wet_look

Foto: Pinterest

O coafură tip semi-wet look este ideală pentru ocaziile speciale, fiind extrem de elegantă și totodată sofisticată prin simplitatea ei. Pentru a îți coafa părul așa este indicat să nu îl speli în ziua respectivă, ci cu o zi înainte. Aplică șampon uscat la rădăcină pentru mai mult volum, apoi dă-ți părul după urechi, trage-ți părul din față către spate și modelează cu degetele și puțină ceară de păr vârfurile.

  1. Coc la ceafă

bob_scurt_coc

Foto: Pinterest

Chiar dacă ai o tunsoare scurtă, cu puțină îndemânare și multe agrafe de coc, vei reuși să îți faci un coc discret la ceafă. Piaptănă-ți bine părul, fă-ți cărare după bunul plac, apoi trage-ți tot părul către ceafă. Prinde-l șuviță cu șuviță într-un coc discret și pulverizează fixativ pentru a te asigura că nu se desprinde în timpul zilei.

  1. Bucle retro

bob_retro

Foto: Pinterest

Mergi la un eveniment important și vrei să întorci toate capetele? Optează pentru bucle retro. Fă-ți cărare pe o parte, tapează părul la rădăcină pentru extra volum, apoi fă-ți bucle lejere pe care le vei fixa cu un spray cu fixare mare. Completează look-ul cu o pereche de cercei cu clips.

  1. Bob prins în coadă

bob_scurt_coada

Foto: Pinterest

Chiar dacă părul tău nu este încă atât de lung încât să îl poți prinde într-o coadă de cal, îți poți prinde partea de deasupra într-o coadă discretă. În acest fel, scapi de problema părului care îți vine în ochi. Este o coafură ideală pentru zilele în care mergi la birou, dar și pentru timpul liber.

  1. Mini-coc

Foto: Pinterest

Îți poți prinde un mini-coc din calotă, pentru un look sofisticat, însă ușor de obținut. Această coafură este ideală pentru ținutele office. Tot ce trebuie să faci este să îți lași bretonul liber sau, dacă nu ai breton, câteva fire rebele pe lângă față, apoi să îți prinzi calota într-un coc mic, pe care să îl fixezi cu agrafe. Restul părului trebuie să fie perfect drept, de aceea este recomandat să îl faci cu placa. La final, pulverizează fixativ pentru ca această coafură să rămână impecabilă până la final de zi.

  1. Împletitură tip spic

bob_scurt_impletit

Foto: Pinterest

Chiar dacă ai părul tuns bob scurt, tot îți poți face două împletituri spic cu cărare pe mijloc – vei obține un look potrivit pentru ținutele casual. Prinde codițele împletite cu elastice de păr din silicon, pentru un aspect cât mai discret.

Dacă sunt fire de păr rebele, sau chiar șuvițe care ies din împletituri, le poți prinde mai bine cu puțină ceară modelatoare, peste care poți adăuga și un strat generos de fixativ.

  1. Păr prins cu o agrafă supradimensionată

Foto: Pinterest

Se poartă agrafele supradimensionate, fie ele cu perle sau cu pietre. Prinde-ți și tu calota la spate cu o asemenea agrafă pentru o coafură rapidă, dar de efect. Poți ondula înainte părul, însă la fel de bine îl poți lăsa și drept.

Bobul scurt poate fi aranjat în mai multe feluri – ai nevoie doar de puțină imaginație sau inspirație, după caz, dar și de un strop de îndemânare. Încearcă toate cele 10 coafuri de mai sus și nu te vei mai plictisi atât de rapid de tunsoarea ta!