Frumusețea stă în detalii, iar o manichiură perfectă întregește ținuta și îți dă un aer cu adevărat îngrijit și distins. Pentru a nu avea parte de surprize, atunci când vine vorba de unghiile tale, asigură-te că eviți aceste greșeli, atunci când îți faci manichiura.
Cuprins articol
Pilești unghiile cu mișcări înainte și înapoi
Pilirea unghiilor se face pentru a crea o suprafață netedă pe care să adaugi lacul de unghii. Și poate că ai văzut această mișcare cu pila, înainte și înapoi, chiar și la saloanele de manichiură.
Totuși, ea nu e deloc benefică pentru unghie, deoarece duce la apariția unor crăpături microscopice, care vor da impresia de ojă sărită. În plus, acest gest slăbește rezistența unghiilor. Mișcarea ar trebui să fie una circulară sau unidirecțională, astfel încât să nu deterioreze unghia.
Nu folosești un lac de unghii ca bază și „topcoat”
Aceasta este poate cea mai comună greșeală de manichiură. Majoritatea femeilor consideră că, atât timp cât vei acoperi unghia cu ojă, nu mai ai nevoie de lac de unghii. Din păcate, deși este cu siguranță mai rapid să dai un singur strat de ojă, acest lucru îți va face manichiura să reziste mult mai puțin.
Lacul trebuie folosit atât la început, ca bază, cât și la final, peste ojă. În acest fel, protejezi oja de uleiurile naturale ale unghiei care o fac să se întindă greu și să nu adere bine și îi crești rezistența la factorii externi.
Pentru rezultate optime, ar fi bine să ai în trusa de manichiură un lac de bază (pentru dat pe unghie la început) și un lac „topcoat”, pentru final. Nu este indicat să folosești același lac pentru ambele faze, deoarece lacul de bază are proprietăți diferite, pentru neutralizarea uleiurilor naturale.
Îți tai cuticulele
Acestă greșeală de manichiură îți poate afecta și sănătatea, nu doar imaginea. Tăierea cuticulelor poate duce la rănirea pielii din jurul unghiei și la apariția unor infecții serioase. În plus, odată tăiate, cuticulele vor începe să arate urât, îngroșate și dure, dând un aspect neîngrijit mâinilor tale.
În loc să îți dai cuticulele, împinge-le cu un bețișor special pentru asta, dar după baie, când pielea este moale și ușor de îndepărtat.
Folosești bețișoarele de urechi pentru a corecta greșelile
Dacă observi o linie întinsă peste suprafața unghiei, probabil vei fi tentată să folosești un bețișor de urechi. Acest gest poate duce la lipirea unor fire de vată de oja proaspătă, iar dezastrul ar fi mult mai mare.
Pentru situațiile în care ai nevoie de un instrument mai fin pentru finisarea unghiei, poți folosi o pensulă foarte subțire de machiaj. Dacă vrei să cureți surplusul de ojă din jurul unghiei, înmoaie pensula în acetonă și îndepărtează cu grijă părțile în exces.
Aplici un strat prea subțire de ojă
Dacă vrei o manichiură rezistentă, nu te mulțumi să aplici un singur strat de ojă! Corect este să te dai cu trei, chiar patru straturi foarte subțiri, până ajungi la intensitatea dorită a culorii. Ai grijă ca de fiecare dată să aștepți până ce oja este perfect uscată.
Scuturi sticluța de ojă
Când scuturi sticluța de ojă, formezi bule de aer, care rămân în interior, făcând oja să devină neomogenă. În plus, acele bule pot fi vizibile și pe unghia ta. Același lucru se întâmplă și când împingi în repetate rânduri pensula de ojă în sticluță.
Nu cureți bine ustensilele
Dacă obișnuiești să îți faci manichiura acasă, ai grijă de ustensilele tale așa cum te aștepți să fie îngrijite cele de la salon. În funcție de ce folosești, le poți dezinfecta cu spirt sau chiar cu săpun înainte și după fiecare folosire. De asemenea, găsește un loc ferit de praf, dar în care să intre aerul, pentru a minimiza șansele să se formeze bacterii pe ele.
Folosești apă fierbinte
Dacă vrei ca manichiura ta să reziste, trebuie să eviți apa fierbinte. Fie că e vorba de spălat vasele sau de spălat pe cap, cu cât ții mâinile în apă fierbinte mai mult, cu atât crește riscul ca oja să se desprindă.
Nu aplici ojă sub margini
Un truc adeseori ignorat, dar absolut esențial pentru o manichiură cu aspect finisat. Tot ce trebuie să faci este să treci un pic cu pensula pe sub vârful unghiei. Unghia va arăta complet dată cu ojă, fără să aibă părți care par neterminate și va crește și rezistența ojei, deoarece, în acest mod, apa nu mai poate intra pe sub ojă, făcând-o să se desprindă.
Îți usuci mâinile în apă rece
Poate că ai auzit sau chiar ai încercat trucul uscării unghiilor în apă rece. În loc să te ajute, trucul este, de fapt, o altă greșeală de manichiură. Oja se poate usca doar la aer, iar ținerea unghiilor în apă nu face decât să le întărească, fără să fie cu adevărat uscate. Oja va avea astfel tendința să se desprindă cu totul de unghie.
Cea mai bună metodă este să ai puțină răbdare și să aștepți să se usuce natural! Sau, dacă ai un feon care poate funcționa la intensitate mai mică și cu aer rece, îl poți folosi pentru a grăbi procesul.
Comenteaza