Există câteva greșeli de stil care îți pot distruge ținuta, în ciuda faptului că ai ales piese care îți vin bine și sunt în tendințe. Detaliile fac diferența, așa că asigură-te că eviți aceste greșeli când te îmbraci!

Iată ce greșeli de stil să eviți, dacă vrei să ai un look fără cusur:

  1. Lași la vedere agățătorile de la bluze și rochii

Agățătorile care atârnă de bluze sau rochii sunt inestetice și îți pot distruge imediat ținuta. Pentru a te asigura că eviți această greșeală vestimentară, taie-le imediat după ce cumperi haine. Dacă este vorba despre bluze sau rochii fără umeri, pe știi cum să le așezi în șifonier, folosește umerașe cu cleme de prindere.

  1. Ții puloverele pe umerașe din plastic, de proastă calitate

Hainele tricotate sunt extrem de sensibile și se mulează imediat pe umerașele pe care stau mult timp agățate. De aceea e bine să folosești numai umerașe din lemn, de calitate superioară, pentru puloverele tale, altfel riști ca acestea să se deformeze în zona umerilor. Odată purtate, îți vor oferi un aspect caraghios, care îți va distruge ținuta.

O altă metodă de a preveni o asemenea situație neplăcută constă în împăturirea puloverelor și depozitarea pe rafturi, nu pe umerașele din dressing.

  1. Porți rochiile cu accesoriile integrate

În general, atunci când o rochie este vândută cu tot cu un accesoriu, acesta este de proastă calitate. De exemplu, curelele care sunt vândute cu tot cu rochie sunt, de cele mai multe ori, din piele artificială, subțiri și deloc frumoase. De aceea este bine să investești într-o curea de calitate superioară, pe care să o integrezi în mai multe ținute. Aceasta va oferi un aspect stylish outfit-ului tău.

  1. Nu tai găicile de la rochii

Rochiile care se poartă cu o curea în talie au și găici pe lateral, prin care se trece cureaua. Ei bine, acestea oferă un aer ieftin ținutei tale și e indicat să le descoși de pe rochie. Arată mult mai bine dacă prinzi cureaua direct pe rochie, în zona taliei.

  1. Nu descoși etichetele cusute pe exteriorul jachetelor

Hainele de designer, în special jachetele și paltoanele, au o etichetă cusută pe exteriorul unei mâneci. Aceasta trebuie îndepărtată, înainte de a purta piesa vestimentară. Singurul ei rol este de a fi de folos oamenilor care se ocupă de ambalarea și distribuirea hainelor respective, în fabricile în care sunt produse.

  1. Ți-au căzut flecurile de la încălțările cu toc

Pantofii sau cizmele cu toc pe care le cumperi la prețuri mai mici nu sunt de calitate superioară, de aceea e posibil ca flecurile să îți cadă destul de repede. Tocurile fără flecuri arată ieftin și scot un sunet greu de suportat. Pentru a nu îți ruina ținuta cu o asemenea greșeală, mergi la un cizmar și pune-ți flecuri noi la încălțări.

  1. Porți haine șifonate

Oricât de reușită ar fi o ținută, dacă hainele pe care le porți sunt șifonate, vei părea lipsită de stil și chiar leneșă. Pentru a avea mereu haine impecabile, fă-ți obiceiul de a le călca imediat ce le speli și de a le atârna pe umerașe. În acest fel, orice haină din șifonier ai vrea să porți, aceasta va fi deja călcată și nu vei mai avea probleme.

  1. Lași bretelele de la sutien la vedere

Bretelele de la sutien nu au voie să se vadă niciodată, indiferent de hainele purtate, de sezon sau de orice alte circumstanțe. Dacă porți haine foarte decupate sau fără bretele, vei alege întotdeauna o bustieră sau un sutien fără bretele, astfel încât să te asiguri că sutienul nu este expus deloc.

  1. Ți se observă lenjeria intimă prin pantaloni sau fustă

Fie că porți pantaloni și fuste prea mulate, fie că ai o lenjerie intimă prea mulată, un lucru e cert: unei femei nu ar trebui să i se vada lenjeria intimă prin haine. Așadar, dacă știi că vei îmbrăca o piesă vestimentară foarte mulată ori dintr-un material fin, e bine să merg la sigur cu o pereche de chiloți fără cusături. De asemenea, întotdeauna să fii atentă să îți cumperi chiloți care sunt măsura ta, niciodată mai mici – dacă lenjeria intimă te strânge, se formează cute inestetice, care te vor face să pari mai plinuță.

  1. Porți haine scămoșate

Unele materiale sunt predispuse scămoșării – printre acestea se numără tricotajele ori bumbacul. Dacă porți o piesă vestimentară cu scame, outfit-ul tău va părea învechit, uzat. Pentru a rămâne stylish, chiar dacă porți haine mai vechi, poți achiziționa un aparat de curățat scame, care va face hainele tale să pară ca noi.

Imaginea contează, iar hainele pe care le purtăm contribuie substanțial la imaginea pe care ne-o creăm și la părerea pe care cei din jur și-o formează despre noi. Pentru a arăta mereu impecabil, e bine să ții cont de regulile de mai sus pentru a nu face greșeli de stil majore.

O ținută bună nu este neapărat una formată din piese în acord cu tendințele de ultimă oră, ci este mai degrabă una construită armonios și cu atenție la detalii.

Nu trata cu superficialitate aspectele enumerate mai sus, încearcă să corectezi acolo unde observi că ai probleme și vei observa o îmbunătățire la capitolul stil.