Coco Chanel, etalon de stil atât în vremea ei, cât și acum, la aproape 50 de ani după dispariția sa, a fost cea care a revoluționat moda feminină, creând celebrul taior, clasica “little black dress”, dar și pantaloni eleganți pentru femei, care la vremea aceea nu îmbrăcau decât fuste și rochii.

Cu toate că a fost o femeie extrem de elegantă, Coco a căutat întotdeauna să îmbine eleganța și rafinamentul cu confortul.

10 lecții de stil de la Coco Chanel

  1. “Eleganța presupune eliminare.”

Celebra creatoare de modă a mizat mereu pe ținute simple, dar sofisticate. Aceasta era de părere că eleganța nu e definită de abundență, ci dimpotrivă, de moderație. Este important atunci când creezi o ținută să elimini tot ce nu este necesar – accesorii, piese vestimentare, culori.

  1. “Unele persoane cred că luxul este opusul sărăciei. Nu este. Este opusul vulgarității.”

Dacă vrei să obții o ținută stilată e bine să mizezi pe echilibru și detalii subtile. O ținută reușită nu va transmite niciodată că te străduiești prea tare să arăți bine, ci dimpotrivă, te va face să pari foarte naturală.

  1. “Cea mai frumoasă culoare din lume este cea care arată bine pe tine.”

Indiferent de tendințe, trebuie să porți culorile care te avantajează, care merg bine cu nuanța pielii tale. Este important să știi cu tonuri și subtonuri are pielea ta, iar apoi să alegi hainele în culori care ți se potrivesc.

  1. “Nu este vorba despre aparență, ci despre esență. Nu este vorba despre bani, ci despre educație. Nu este vorba despre haine, ci despre clasă.”

Coco Chanel era de părere că poți arăta impecabil fără să investești o avere în hainele purtate, atâta timp cât ai o educație aleasă și ceva de spus. Pe de altă parte, poți purta ce haine de designer dorești, dacă în esență nu ai nimic de transmis, totul e în van.

  1. “Privește femeia care poartă rochia. Dacă nu ai ce femeie să privești, rochia devine irelevantă.”

Coco era de părere că femeia care poartă rochia este mai importantă decât rochia în sine. Dacă femeia este elegantă prin natura ei, va arăta impecabil în orice.

  1. “Menține-ți tocurile, capul și standardele înalte.”

Hainele și atitudinea sunt forme de exprimare pe care femeia le are la îndemână. Acestea sunt arme de preț dacă vin în completarea unui caracter puternic și frumos.

  1. “Dacă ești tristă, pune-ți mai mult ruj pe buze și ieși la atac.”

Creatoarea de modă era convinsă că modul în care arată o femeie poate produce o serie de modificări în interiorul acesteia. Cu cât arăți mai bine, cu atât mai sigură ești pe tine.

  1. “Moda trece, stilul este cel care rămâne.”

Moda este trecătoare, iar piesele care se poartă într-un sezon, devin rapid demodate în următorul. Însă Coco era de părere că o femeie stilată nu va fi niciodată demodată. Dacă ai un stil personal bine definit, vei achiziționa și purta numai piese atemporale, care îți vor veni bine și acum, dar și peste 3 ani.

  1. “Îmbracă-te sărăcăcios și își vor aminti rochia; îmbracă-te impecabil și își vor aminti femeia.”

O femeie trebuie să prezinte întotdeauna cea mai bună variantă a sa. Un look neîngrijit determină oamenii să pună o etichetă și să refuze să cunoască în amănunt femeia. Atunci când porți ceva care te avantajează, ai încredere în tine, ești dezinvoltă și interacționezi mai bine cu cei din jur.

  1. “Poți fi superbă la 30 de ani, fermecătoare la 40 și irezistibilă pentru tot restul vieții tale.”

Coco Chanel era de părere că vârsta este irelevantă atunci când vorbim despre stil. Indiferent de vârsta pe care o ai, poți arăta impecabil. Mai mult decât atât, anii în plus adaugă un plus de farmec și înțelepciune femeii, făcând-o astfel irezistibilă.

Ghidează-te după aceste lecții de stil de la Coco Chanel, una dintre cele mai elegante femei din toate timpurile, și vei reuși să înțelegi cum să te îmbraci pentru a arăta bine în orice moment și împrejurare. Până la cel târziu 30 de ani, o femeie ar trebui deja să își creeze un stil personal. Dacă nu reușești să faci asta pe cont propriu, poți apela la un stilist, care te va ajuta în această direcție.