Fă-ți cele mai frumoase unghii de Crăciun și intră în atmosfera de sărbătoare – iată 10 de modele care să te inspire, fie că îți faci unghiile singură, fie că mergi la salonul de înfrumusețare!

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar anul acesta, mai mult ca niciodată, avem nevoie de motive de bucurie, fie ele cât de mici. Așadar, o manichiură tematică nu strică – îți va aduce zâmbetul pe buze ori de câte ori îți vei vedea unghiile.

Modele de unghii de Crăciun pe care ți le poți face și tu

  1. Unghii cu formă migdală și vâsc pictat

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Dacă vrei o manichiură tematică aparte, pe care să nu o vezi la orice pas, renunță la clasicul roșu și mizează, mai degrabă, pe un alb lăptos mat. Oferă unghiilor o formă migdalată delicată și pictează, pe vârfurile unghiilor, crenguțe de vâsc în nuanțe de verde.

Nu este un model foarte ușor, pe care să îl poți face singură, însă manichiurista ta în mod cert te poate ajuta în acest sens. Dacă ți se pare prea încărcat pentru gustul tău, poți alege să pictezi modelul pe una, maximum două unghii doar.

  1. Model cu beculețe colorate

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Dacă ai o fire mai jovială, această manichiură ți se potrivește. Nu trebuie decât să aplici un strat de ojă albă cu glitter fin pentru a crea un fundal potrivit, iar apoi să trasezi cu o pensulă subțire o dungă neagră care va fi cablul instalației luminoase. Apoi, pe post de beculețe colorate, vei lipi strasuri colorate de o parte și de alta a liniei negre trasate deja.

  1. Model bomboane & tricotaje

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

O manichiură în tonuri de roz-nude și alb nu e tocmai specifică perioadei Crăciunului, însă imprimeul tip tricotaj și modelul stil bomboană colorată o vor aduce în această zonă.

Cu puțină îndemânare, îți poți face și tu acest model de manichiură, însă pentru un rezultat ca cel din fotografia de mai sus, mai bine ai apela la un specialist.

  1. Manichiură cu auriu, verde & alb

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Fie că nu ai foarte multă îndemânare și vrei să îți faci singură o manichiură tematică, fie că îți faci manichiură cu gel și vrei să fie potrivită și pentru revelion, combinația de verde cu alb și auriu este ideală.

Vei face trei unghii verzi, una aurie cu glitter din belșug și una albă, pe care o poți decora cu două fâșii de bandă strălucitoare aurie.

  1. Unghii de Crăciun cu roșu& verde

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Tartanul este un model adesea asociat cu Crăciunul, așa că de ce nu l-ai avea pe unghii în perioada sărbătorilor? Optează pentru o unghie cu acest imprimeu, iar celelalte unghii colorează-le fie cu roșu, fie cu verde – vei obține o manichiură de efect pentru ziua de Crăciun.

  1. Manichiură de Crăciun cu Rudolf

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Un model haios pentru unghiile tale este cel cu renul lui Moș Crăciun pe una dintre unghii. Colorează toate unghiile cu două straturi de ojă roșie, mai puțin una dintre ele, pe care o vei acoperi cu ojă albă. Pe unghia albă vei face, cu o pensulă subțire, modelul Rudolf, precum în imaginea de mai sus. Nu trebuie decât să faci o bilă alungită roșie care va fi boticul renului, deasupra două puncte negre ce vor ține locul ochilor, iar în dreptul acestora vei face coarnele.

  1. Unghii verzi, cu brăduț stilizat

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Dacă ești genul care preferă o manichiură simplă, însă vrei totuși un element care să te ducă cu gândul la Crăciun, aceasta este potrivită pentru tine! Dă-ți toate unghiile cu ojă verde, iar pe una dintre unghii pictează, cu o pensulă subțire, conturul unui brad. Nu este deloc greu, iar efectul va fi unul wow.

  1. Manichiură de Crăciun cu glob și fulg de nea

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Pentru acest model este nevoie fie de foarte mult talent, fie să apelezi la ajutorul unei manichiuriste pricepute. Trei unghii vor fi făcute cu ojă roșie, iar două cu ojă albă. Pe cele cu ojă albă se va picta un glob cu fundă deasupra, respectiv un fulg de nea strălucitor. Această manichiură este potrivită și pentru noapea dintre ani.

  1. Manichiură nude, cu fulgi de nea

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Cine spune că manichiura nude nu este potrivită pentru sărbătorile de iarnă? Poți scoate din anonimat unghiile nude cu ajutorul unor fulgi de nea pictați cu ojă albă. Există și ștampile care te pot ajuta să faci fulgi de zăpadă pe unghie din doar câteva mișcări.

  1. Manichiură albă, cu iz de sărbătoare

unghii_de_craciun

Foto: Pinterest

Îți poți da toate unghiile cu ojă albă, iar apoi poți picta câteva detalii specifice sărbătorilor de iarnă, ca în imaginea de mai sus. Pietricelele colorate, paietele sau glitter-ul pot completa de minune această manichiură.

Înainte de a alege unul dintre modelele de unghii de Crăciun propuse mai sus, hotărăște-te cu ce te îmbraci de sărbători, astfel încât să fii în ton cu ținuta.