Dacă știi ce tehnici de machiaj să folosești pentru ochi mici, privirea ta va fi pusă în valoare mai mult ca oricând. Oferă luminozitate ochilor mici folosind aceste trucuri simple de make-up!

Machiaj pentru ochi mici – ponturi de preț

Femeile cu ochii mici își doresc întotdeauna să aibă ochii mai mari, iar vestea bună este că acest lucru este posibil prin aplicarea unui machiaj potrivit. Iată câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a îți mări ochii prin make-up, dar și pentru a oferi luminozitate privirii!

1. Acoperă cearcănele

Primul pas pentru un machiaj al ochilor reușit constă în aplicarea unui anticearcăn. Folosirea unui asemenea produs este esențială pentru femeile care au ochii mici, întrucât cearcănele întunecă și mai tare privirea și scot în evidență dimensiunile mici ale ochilor. Aplică anticearcănul cu ajutorul unei pensule speciale, după ce ai aplicat în prealabil o bază de machiaj sau măcar o cremă hidratantă. 

2. Folosește anticearcăn și pe pleoape

După ce ai terminat de estompat cearcănele, aplică anticearcăn și pe pleoape, pentru a crea o bază luminoasă de machiaj pentru fardul de ochi care urmează să fie distribuit. 

3. Folosește fard de ochi sidefat

Fardurile de ochi cu sidef vor atrage lumina și vor crea senzația de ochi mai mari. De aceea make-up artiștii preferă folosirea acestora pe pleoapele femeilor care au ochi mici, în detimentrul celor mate. Iluminatorul este și el obligatoriu, atât în colțul intern al ochiului, cât și sub sprâncene, pe arcadă. 

4. Înlocuiește creionul negru de ochi cu unul alb sau nude

Dermatograful care conturează linia apei nu se va demoda niciodată. Însă persoanele cu ochii mici nu sunt deloc avantajate de aplicarea unui creion negru pe linia apei întrucât ochii vor părea și mai mici decât sunt deja. Pe de altă parte însă, un creion alb sau nude folosit pe linia apei va avea efectul de mărire a ochilor așa că este recomandat. 

5. Arcuiește-ți sprâncenele

Sprâncenele arcuite creează impresia de privire mai luminoasă și de ochi mai mari. Așadar, poți folosi un creion de sprâncene, ori chiar un asemenea fard, pentru a contura și arcui ușor sprâncenele. 

6. Folosește un clește ondulator pentru gene

Nimic nu mărește mai tare ochiul decât niște gene lungi și arcuite. Dacă nu le ai de la Mama-Natură, poți folosi un clește pentru a îți curba genele. De asemenea, este important să ai un rimel potrivit – alege unul care să ofere volum genelor tale, dar totodată să le și separe foarte bine, pentru a nu crea acel efect neplăcut de încărcare. 

7. Evită nuanțele foarte închise de fard

Machiajul de tip smoky eyes, foarte închis la culoare și dramatic, va micșora vizual și mai mult ochii mici, de aceea nu este recomandat în acest caz. Evită orice nuanță închisă de fard sau creion de ochi dacă nu ai ochii mari. 

8. Folosește tuș pe pleoapa superioară, însă este obligatoriu să îți faci “codițe”

Efectul de cat-eye obținut prin aplicarea de tuș pe pleoapa superioară mărește vizual foarte mult ochiul, mai ales dacă se face o codiță către exteriorul ochiului. Încearcă și efectul va fi “wow”.

9. Conturează pleoapa inferioară cu fard de ochi

Sub linia apei poți trasa o dungă estompată cu fard de ochi, eventual chiar cu unul sidefat. Spre deosebire de creionul închis la culoare aplicat pe linia apei, cea trasată cu fard pe linia genelor de jos va mări vizual ochiul. 

10. Folosește picături de ochi pentru a combate ochii roșii

Lipsa de somn, produsele de make-up ori fumul de țigară pot determina înroșirea ochilor. Se recomandă folosirea unor picături de ochi în asemenea situații pentru că ochii roșii creează efectul de micșorare. 

Prin aplicarea unui machiaj potrivit, poți estompa imperfecțiunile și îți poți pune în valoare atuurile. Însă pentru asta trebuie să știi tehnicile de machiaj potrivite pentru fizionomia ta. Dacă nu reușești să găsești un make-up potrivit pentru ochii tăi, poți apela la ajutorul unui specialist. Există o mulțime de cursuri de automachiaj, unele chiar și în varianta online, cu ajutorul cărora poți descifra trăsăturile feței tale, astfel încât să știi exact ce te avantajează și, dimpotrivă, ce te dezavantajează. 

Machiajul ochilor nu trebuie adaptat numai în funcție de trăsăturile tale, ci și de momentul zilei ori de stilul vestimentar. Dacă ții cont de toate aceste aspecte când te machiezi, vei avea un look armonios. 

Dacă te pasionează zona de make-up, citește acest articol în care make-up artist-ul Simona Dobre dezvăluie o serie de lecții de machiaj, valabile atât pentru femeile cu ochi mici, cât și pentru cele cu ochii mari.