Dacă vrei să îți schimbi look-ul, trebuie să știi ce tunsori pentru fața pătrată sunt în tendințe anul acesta! În acest fel te asiguri nu numai că vei fi în pas cu moda, dar și că trăsăturile feței tale sunt puse în valoare de podoaba capilară!

10 tunsori pentru față pătrată care te vor avantaja

  1. Bob lung

tunsori_fata_patrata

Foto: Pinterest

Bobul lung prinde pe oricine, indiferent de forma feței. Pentru a fi în tendințe însă, alege să îl porți cu cărarea pe o parte, eventual chiar ușor ondulat, cu un aspect cât mai natural.

  1. Tunsoare lungă, în scări, cu breton mai lung în lateral

tunsoare-cu-breton

Foto: Pinterest

Ai părul lung și nu ești dispusă să renunți la el? Ei bine, îți poți face o schimbare majoră de look cu ajutorul unui breton. Tunde-ți părul în scări menținând lungimea și alege un breton lung, în formă de “U” întors – adică mai lung în părțile laterale. Atenție, însă, acesta trebuie să fie destul de lung, adică să treacă peste sprâncene, iar asta înseamnă că vei fi nevoită să faci vizite dese la coafor pentru întreținerea lui.

  1. Tunsoare până la umeri, cu breton pe o parte

tunsori_fata_patrata

Foto: Pinterest

Dacă vrei o tunsoare ușor de coafat, mergi la sigur cu lungimea până la umeri, însă cu vârfurile tunse în mod inegal, chiar filate, și cu breton pe o parte. Fie că ai chef să îți coafezi părul, fie că nu, această tunsoare va arăta întotdeauna bine întrucât are un aspect ușor dezordonat care păcălește privitorul.

  1. Loob cu calota mai scurtă

bob_lung

Foto: Pinterest

Această tunsoare este tot un bob lung, însă de această dată cu partea de deasupra tunsă mai scurt. Această suprapunere de lungimi o face mai ușor de coafat, mai ales dacă ai părul cu tendință de ondulare ori dacă preferi să îl coafezi cu bigudiuri sau cu ondulatorul.

  1. Tunsoare dreaptă, cu breton retro stil “draperii”

tunsoare_lunga

Foto: Pinterest

O tunsoare dreaptă, medie sau lungă, cu breton retro, cu cărare pe mijloc, poate fi coafată în fel și chip. Avantajul acestei tunsori este că are un iz stylish chiar și atunci când îți prinzi părul într-o banală coadă de cal. Dacă ai un stil elegant ori ești atrasă de zona retro, trebuie neapărat să încerci această tunsoare în 2021.

  1. Bob scurt

tunsori_fata_patrata

Foto: Pinterest

Femeile cu fața cu forma pătrată evită tunsorile scurte pentru că au senzația că nu trebuie să își expună linia maxilarului. Ei bine, este greșit. Dacă lungimea este aleasă bine, tunsoarea poate fi potrivită femeii cu o asemenea față. Condiția de care trebuie să țină cont femeile cu fața pătrată atunci când aleg tunsoarea bob scurt este ca linia tunsorii să depășescă maxilarul, fie chiar și cu un deget.

Dacă lungimea tunsorii nu depășește maxilarul, atunci intervine o problemă din punct de vedere vizual.

  1. Tunsoare pixie lung

tunsoare_pixie

Foto: Pinterest

Și tunsoarea pixie poate avantaja femeile cu forma feței pătrată, însă este important să se pună accent pe volum. Partea de sus trebuie lăsată mai lungă, iar pentru a crea volum suplimentar se poate face cărare pe o parte.

  1. Tunsoare scurtă cu breton drept

tunsoare_scurta

Foto: Pinterest

Vrei o tunsoare jucăușă, cu un aer fresh? Alege o tunsoare scurtă cu breton drept, pe care o poți purta fie ca atare, fie îndreptată cu placa ori ondulată.

  1. Tunsoare lungă, dreaptă

tunsoare_lunga

Foto: Pinterest

Tunsorile lungi, perfect drepte, stilul anilor ’90, au revenit în lumina reflectoarelor. Acestea se poartă anul acesta cât mai natural, ușor ciufulite sau ondulate, în niciun caz perfect drepte. Dacă ai un păr cu textură rigidă, o asemenea tunsoare ți se potrivește. Dacă ai părul moale, cu fir subțire, ai avea nevoie totuși de niște scări pentru a crea impresia de volum.

  1. Tunsoarea asimetrică

tunsoare_asimetrica

Foto: Pinterest

Tunsorile asimentrice, în special bobul mai lung într-o parte și mai scurt în cealaltă, sunt la mare căutare anul acesta. Aceste tunsori sunt recomandate femeilor nonconformiste, care nu se tem să încerce o tunsoare ce va atrage în mod cert privirile precum un magnet.

Oricare dintre aceste tunsori pentru față pătrată ai alege, consultă-te cu hairstylist-ul tău și, dacă el este de părere că nu este o tunsoare potrivită pentru textura firului tău de păr, ia în considerare o altă tunsoare. Este foarte important ca tunsoarea aleasă să fie potrivită pentru textura podoabei capilare, altfel nu va arăta așa cum îți imaginezi indiferent de câte efoturi ai depune.

Aici găsești 10 tunsori potrivite pentru femeile cu față rotundă.