Un machiaj cu ruj roșu este elegant, potrivit în multe situații, și totodată extrem de ușor de realizat, dacă știi câteva reguli esențiale. Iată câteva idei de machiaj cu ruj roșu pe care să le pui în practică pentru a obține un look desăvârșit. 

Femeile preferă să poarte, în general, rujul roșu la ocaziile speciale, asortat cu ținutele de seară, ferindu-se de el pe timpul zilei, pentru că îl consideră nepotrivit. Ei bine, specialiștii în materie de make-up ne încurajează să purtăm această nuanță și pe timpul zilei, susținând că atâta timp cât abordăm un look potrivit pentru momentul zilei, nu avem cum să dăm greș. 

Machiaj cu ruj roșu – recomandări potrivite de zi, dar și de seară

1. Machiaj natural, completat cu ruj roșu

machiaj_ruj_rosu

Pentru un machiaj de zi cu ruj roșu, mizează pe simplitate. Buzele vor fi în centrul atenției, așa că în alte zone nu vei insista cu machiaj. Aplică o cremă hidratantă, un fond de ten cremos, cu o textură fluidă, finisează apoi cu o pudră liberă și dă-te cu rimel. La nivelul ochilor nu vei mai aplica niciun fel de machiaj, însă vei contura sprâncenele cu un creion sau fard în nuanța potrivită pentru chipul tău. La final, aplică blush și luminator în zona pomeților, după care vei aplica rujul roșu. Pentru că nimic nu este mai inestetic decât un ruj roșu întins sau aplicat pe lângă, vei folosi înainte un creion contur și abia apoi vei umple cu ruj. 

2. Cat eyes & ruj roșu

machiaj_ruj_rosu

Pentru ocaziile speciale, poți combina celebrul cât eye făcut cu tuș negru, cu un ruj roșu extrem de intens, mat, aplicat impecabil. În mod cert vei face furori cu o asemenea apariție. Mare atenție însă la ten, care trebuie să fie fără cusur – așadar, vei folosi un fond de ten matifiant, cu acoperire mare, când realizezi acest machiaj. Nu exagera la capitolul conturare a chipului pentru că atenția trebuie să fie pe zona ochilor, respectiv pe buze. Genele joacă și ele un rol extrem de important așa că trebuie să folosești un rimel pentru volum și definire. Poți aplica și gene false fir cu fir, însă asigură-te că nu exagerezi la acest capitol pentru că altfel vei obține un efect prea încărcat. 

3. Ochi fardați cu nuanțe pământii și buze roșii

ruj_rosu

Nuanțele pâmântii sidefate, de la maro și până la nude-uri și auriu, merg de minune cu rujul roșu, în special vara, când pielea este bronzată. Ideal pentru ocaziile speciale, acest tip de machiaj este glam dar totodată ușor de realizat. Nu trebuie decât să aplici aceste nuanțe în degrade, pornind din colțul interior al ochiului cu o culoare deschisă, iar către exterior vei ajunge cu cea mai închisă. Rimelul este și el extrem de important la acest machiaj întrucât subliniază privirea. Pentru un strop de strălucire, aplică puțin luminator și pe arcul lui Cupidon de la buze, nu numai pe tâmple și pomeți. Bineînțeles, rujul roșu va fi aplicat cu ajutorul unei pensule și după ce ai trasat linia cu un creion roșu. Poți alege atât un ruj mat, cât și unul cremos, cu luciu. Avantajele celui mat sunt rezistența la transfer, precum și intensitatea mărită a pigmentului. 

Reguli pe care să le respecți când porți ruj roșu

Se spune că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, mai ales în modă și tendințe de beauty, însă trebuie să știi că în general se recomandă următoarele:

  • dacă porți un ruj roșu, vei evita un machiaj al ochilor strident, cu glitter, multe culori sau gene false tip bandă, altfel riști să obții un efect prea încărcat;
  • aplică întotdeauna creion contur, pentru că rujul se poate scurge/ întinde, iar în cazul nuanțelor de roșu orice imperfecțiune se observă imediat;
  • aplică rujul în mai multe straturi pentru a te asigura că va rezista ora în șir – trebuie însă să știi că după fiecare strat e necesar să folosești tehnica șervețelului și abia apoi să continui cu un alt strat (presează un șervețel pe buzele rujate pentru a îndepărta excesul de produs);
  • dacă vrei să te dai cu ruj roșu, este esențial ca buzele să nu fie crăpate și deshidratate – dacă sunt crăpate, fă rapid un scrub cu zahăr și vaselină cosmetică, apoi aplică un balsam de buze gras și după poți să aplici rujul roșu fără probleme;
  • pentru a contura și mai bine buzele, make-up artiștii aplică fond de ten sau corector în jurul buzelor, după aplicarea rujului, iar acest truc este unul cât se poate de eficient.

Machiajul cu ruj roșu necesită o mică doză de îndrăzneală, însă rezultatele sunt pe măsură. Trebuie neapărat să găsești un ruj roșu potrivit cu nuanța pielii tale și să îți faci un obicei din a îl folosi. 

*Aici găsești 20 de citate despre rujul roșu, care te vor ajuta să îți redescoperi feminitatea.