Chiar dacă petreci sărbătorile acasă, ai nevoie de un machiaj special pentru Paște, pentru că atunci când arăți bine, te simți bine. Având în vedere că nu ieși din casă, e indicat să alegi un machiaj mai natural, care să îți pună în evidență trăsăturile, fără să fie prea extravagant.

Machiaj pentru Paște, pas cu pas

Machiaj natural, în 5 pași simpli

Urmează pașii de mai jos pentru a obține un machiaj natural de efect:

 1. Curăță-ți bine fața, apoi aplică o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten. Las-o să intre în piele preț de 2-3 minute înainte de a aplica machiajul.
 2. Distribuie un strat uniform de bază de machiaj pe toată fața, apoi și unul de fond de ten.
 3. Cu o pensulă din păr natural, distribuie un fard de ochi bej sidefat pe pleoapa mobilă, urcând ușor către sprâncene.
 4. Aplică un strat de rimel pe genele de sus. Lasă-l să se usuce și mai aplică unul.
 5. La final, folosește blush pentru a evidenția linia pomeților.

Foto: Instagram

Machiaj în nuanțe nude

Un machiaj în nuanțe nude este ideal pentru o zi de primăvară, mai ales dacă este vorba despre o zi de sărbătoare. Iată cum îl realizezi, pas cu pas:

 1. Aplică pe față o cremă hidratantă, apoi baza de machiaj și fondul de ten.
 2. Ocupă-te de machiajul ochilor. Folosește un fard de ochi maro pentru a contura pleoapa inferioară, dar și pe cea superioară. Sub sprâncene aplică un fard bej deschis.
 3. Aplică 1-2 straturi de rimel.
 4. Definește sprâncenele cu un creion cu o nuanță mai deschisă decât cea a părului tău.
 5. Aplică un strat de pudră liberă și apoi conturează-ți pomeții cu un blush nude sidefat. Poți aplica un strat de ruj nude pe buze.

Foto: Instagram

Machiaj al ochilor de tip cat-eye

Dacă vrei ca ochii să fie puși în evidență prin machiaj, mizează pe cat-eyes. Iată cum să procedezi:

 1. Hidratează-ți pielea cu o cremă, apoi aplică baza de machiaj și fondul de ten.
 2. Aplică puțin fard de ochi piersicuță în colțul interior al ochiului, dar și pe pleoapa superioara și pe cea inferioară.
 3. Trasează cu tuș negru o dungă pe linia genelor, îngroșând-o ca în imaginea de mai jos în colțul exterior al ochiului.
 4. Aplică două straturi de rimel.
 5. Evidențiază-ți pomeții cu un blush în nuanțe pastelate de roz. Pentru un aer glam, aplică puțin iluminator deasupra bush-ului, pe tâmple, dar și deasupra buzelor, în arcul lui Cupidon.

Foto: Instagram

Cum să îți pregăteșt pielea înainte de aplicarea machiajului, dacă vrei să arăți impecabil

Cu cât tenul tău este mai sănătos, cu atât mai bine va arăta machiajul pentru Paște obținut. De aceea este important să acorzi atenția cuvenită rutinei de îngrijire a feței în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara.

Pentru ca fondul de ten să se întindă bine pe piele și să aibă un aspect cât mai natural, este necesar ca pielea să fie curățată, dar și foarte bine hidratată. În acest sens, este recomandată exfolierea pielii și hidratarea intensivă înainte de folosirea produselor de make-up.

Poți face exfolierea pentru îndepărtarea celulelor moarte și pentru deblocarea porilor cu un scrub natural, făcut din ulei de cocos și sare fină, de masă. Pune pe o dischetă demachiantă ulei de cocos din belșug, apoi poți să presari un strat fin de sare de masă. Masează-ți tenul cu mișcări circulare cu discheta demachiantă, insistând în zonele în care ai puncte negre – pe nas, în bărbie sau pe frunte. La final, spală-ți bine fața cu un gel de curățare și clătește cu apă călduță.

Pentru hidratarea în profunzime a pielii, poți folosi o mască din comerț, de tip șervețel. Aplică masca respectând indicațiile de pe ambalaj, apoi las-o să acționeze și îndepărteaz-o. Curăță pielea cu loțiune micelară.

După exfolierea și hidratarea pielii, poți aplica baza de machiaj, fondul de ten și fardurile. Vei observa diferența: în primul rând, tenul tău va avea o strălucire aparte, iar în al doilea rând, produsele de make-up se vor întinde mai ușor și mai uniform, oferind un aspect natural machiajului tău.