Dacă folosești produse pentru păr potrivite, podoaba ta capilară va arăta bine în fiecare zi și vei putea uita de celebrele #badhairday.

Greșeala pe care multe femei o fac este că folosesc produse de păr pentru îngrijire, curățare și hidratare numai în zilele în care se spală pe cap. Ei bine, există unele produse de păr care trebuie folosite zilnic, dacă îți dorești să arăți mereu ca și cum ai fi proaspăt coafată – iată care sunt acestea!

  1. Șamponul uscat

Dacă ești genul care preferă coafurile cu volum, ar trebui să invesești într-un șampon uscat de calitate, care nu încarcă rădăcina firului de păr și să îl folosești în fiecare zi. Acesta va asigura volum podoabei capilare, însă totodată va absorbi și uleiurile naturale ale scalpului, care pot oferi aspectul de păr gras.

Pentru a nu exagera din punct de vedere al cantității folosite, pulverizează mai bine șamponul pe buricele degetelor, iar apoi trece-ți degetele prin păr, masând ușor la rădăcină.

  1. Uleiul de păr

Uleiul este recomandat pentru orice tip de păr, chiar și pentru cel gras, mai ales dacă vorbim despre părul vopsit sau chiar decolorat. Asta pentru că uleiul hidratează vârfurile, combate efectul de electrizare și oferă totodată o strălucire sănătoasă pletelor tale. Poți folosi un ulei special conceput pentru îngrijirea părului, însă în aceeași măsură poți utiliza și un ulei natural precum cel de argan ori uleiul de jojoba – ambele foarte eficiente.

Nu folosi mai mult de 2-3 picături de ulei, pe care le vei încălzi între palme și le vei aplica pe lungimea podoabei capilare, după uscare.

  1. Protecție termică

Dacă obișnuiești să te coafezi zilnic cu placa de îndreptat părul, ondulatorul sau peria rotativă, este obligatoriu să utilizezi un produs de păr cu protecție termică. Acesta poate fi sub formă de spray, cremă sau ulei. Produsele cu protecție termică pot fi folosite atât pe părul ud, cât și pe păr uscat.

  1. Un produs de styling

În funcție de textura părului, de tunsoare, precum și de modul în care îl coafezi, vei alege un produs de styling potrivit. Poate fi spumă de păr, ceară, fixativ sau cremă modelatoare – important este să ofere părului textura dorită și să îl ajute să arate bine pe tot parcursul zilei.

Nu exagera folosind mai multe produse de styling în același timp, ci limitează-te la unul singur, însă asigură-te că este potrivit pentru tipul tău de păr.

Aceste 4 produse de păr folosite zilnic, în mod corect și cu măsură, te vor ajuta să ai mereu părul aranjat. Bineînțeles, în paralel, vei oferi îngrijirea necesară prodoabei capilare prin utilizarea unui șampon potrivit, a unui balsam de păr, precum și prin măștile intens hidratate.

Frecventa cu care îți speli părul va fi stabilită în funcție de tipul de păr – de pildă, părul gras ar trebui spălat la 2 zile, în timp ce părul uscat poate fi spălat și la 4-5 zile. Alege șampon și balsam hidratant din aceeași gamă, dacă vrei rezultate bune. Balsamul de păr care nu necesită clătire este recomandat în special femeilor cu părul decolorat, vopsit sau degradat din alte cauze.

Măștile sau tratamentele de îngrijire ar trebui și ele să fie introduse în rutina săptămânală de îngrijire a părului, Poți folosi măști hidratante din comerț, dar și variante DIY, preparate din ingrediente la îndemână precum uleiul de cocos, mierea sau gălbenușul de ou.

În cazul părului vizibil degradat, tratamentele făcute la salonul de înfrumusețare pot fi de mare ajutor. Un tratament cu keratină, de pildă, poate reda strălucirea părului blond degradat în urma decolorării.

Specialiștii recomandă adaptarea rutinei de îngrijire a părului la sezon. Asta înseamnă că vara ar trebui să folosim anumite produse, iar iarna altele. Concret, dacă vara sunt recoamandate produsele cu texturi ușoare, în timpul iernii mai potrivite sunt cele mai dense.

Alte ponturi pentru un păr frumos și sănătos:

  • Tunde-ți vărfurile o dată la 2-3 luni;
  • Folosește apă călduță pentru a te spăla pe cap, niciodată fierbinte pentru că aceasta deshidratează părul și favorizează electrizarea acestuia;
  • Adoptă o dietă echilibrată, pe bază de fructe, legume, cereale integrale și carne slabă;
  • Ia o pauză de la coafarea părului ori de câte ori ai ocazia – temperaturile mari la care îl expui când îl coafezi îi dăunează, în ciuda folosirii protecției termice;
  • Nu îl prinde foarte des – împletiturile strânse, dar și coada de cal determină ruperea și căderea firelor de păr, de aceea este indicat să nu îți faci un obicei din a îl ține prins astfel;
  • Ia un supliment alimentar cu biotină, dacă părul tău este foarte degradat.

Îngrijirea atentă a părului se va reflecta în aspectul acestuia, precum și în încrederea de sine crescută.