Iată o serie de coafuri de Paște pe care ți se poți face singură, pas cu pas. Chiar dacă suntem în perioada de autoizolare din cauza pandemiei de Covid-19 și ne petrecem sărbătorile pascale acasă, putem arăta în continuare impecabil, cu puțin efort.

Dacă vrei să ai un Paște reușit, în ciuda distanțării sociale, pregătește bucate tradiționale, aranjează masa așa cum ai face-o dacă ai avea musafiri, îmbracă-te frumos, coafează-te și machiază-te. Autoizolarea nu este o scuză pentru a îți neglija aspectul. Cu cât vei arăta mai bine, cu atât te vei simți mai bine și vei reuși să treci mai ușor peste lipsa celor dragi din jurul mesei în zilele de sărbătoare.

Coafuri de Paște DIY

Având în vedere că îți petreci Paștele acasă, îți propun o serie de coafuri relaxate, aparent nestudiate. Nu ar fi potrivit să îți faci o coafură prea elegantă și complexă, chiar dacă este o zi specială.

Bucle și coadă răsucită lejer 

Fie că ai părul mediu sau lung, această coafură va arăta bine. Ondulează-ți ușor părul către vârfuri, folosind un ondultor sau placa de îndreptat părul. Piaptănă-ți apoi părul către spate, lăsând câteva șuvițe pe lângă față. Împarte apoi calota în 3 secțiuni, ca în imaginea de mai jos, pe care le vei prinde cu elastice de păr subțiri, din silicon. Răsucește fiecare șuviță astfel: deasupra elasticului prins, fă o gaură și trage pe acolo șuvița, apoi trage-o în jos. La final, unește cele 3 șuvițe răsucite și transformă-le într-o coadă, pe care o vei fixa cu o agrafă de păr. Poți folosi un lac de păr pentru strălucire.

Foto: Pinterest

Coc sofisticat, dar totodată lejer, la ceafă

Pentru această coafură părul tău trebuie să fie lung – să treacă de umeri. Piaptănă-ți părul pe spate. Cu degetul, deasupra urechii drepte, vei trasa o linie și vei fixa apoi părul cu agrafe de coc, ca în imaginea de mai jos. Vei proceda la fel și în partea stângă, însă numai după ce vei prinde un burete de coc pe mijlocul capului, unde se vor întâlni cele două secțiuni de păr.

După ce ai prins partea de sus a părului, rămâne cel de jos, pe care îl vei răsuci în jurul buretelui de coc și îl vei fixa cu agrafe de coc. Poți folosi o agrafă cu pietricele pe lateralul cocului, pentru un aer ușor glam.

Foto: Pinterest

Coc messy, în vârful capului

O coafură ușor de realizat, jucăușă și totodată foarte confortabilă, potrivită pentru o zi de sărbătoare petrecută acasă. Piaptănă-ți bine părul, apoi prinde-l cu un elastic în vârful capului, cât de sus poți. La final, nu trage vârful cozii din elastic, ci lasă jumătate din lungimea cozii scoasă, iar jumătatea cealaltă va căpăta aspectul de coc. Trage cu degetele în lateral cocul, pentru a îl face mai voluminos. Ia apoi coada rămasă pe dinafară și răsucește-o în jurul cocului. Prinde vârfurile de păr din coadă cu agrafe de coc, apoi pulverizează puțin fixativ și gata – ești coafată!

Foto: Pinterest

Două cocuri jucăușe

Dacă vrei o coafură foarte jucăușă, trebuie să încerci aceste două cocuri. Fă-ți cărare pe mijloc, piaptănă-ți bine părul, apoi prinde-ți cu două elastice două cozi. Cozile pot fi prinse sus, dacă ești mai îndrăzneață din fire, dar pot fi făcute și jos, înspre ceafă, dacă ești mai rezervată.

Răsucește apoi, pe rând, cozile în jurul elasticelor de păr și prinde-le sub formă de coc cu ajutorul unor agrafe subțiri, de aceeași culoare cu părul tău.

Foto: Pinterest

Mini-coc din calota podoabei capilare

Fie că ai o tunsoare bob, fie că ai părul mai lung, mini-cocul arată șic și este ușor de realizat. Poți să îți îndrepți părul cu placa ori poți să îți faci bucle lejere cu ondulatorul. Împarte-ți părul în două secțiuni – prima secțiune se încheie deasupra urechilor, iar a doua secțiune este cea de jos, sub linia urechilor. Secțiunea de sus a părului o vei prinde cu un elastic la spate, iar apoi vei face un mic coc, pe care îl vei fixa cu agrafe de păr. Cea de jos o vei lăsa desprinsă. Folosește un ulei de păr pe vârfuri, pentru un aspect mai sănătos și mai strălucitor al șuvițelor de păr.

Foto: Pinterest

Indiferent de coafura aleasă pentru ziua de Paște petrecută acasă, în familie, e important să știi că un păr frumos este, în primul rând, un păr sănătos. Așadar, acesta are nevoie de îngrijire adecvată.

Profită de timpul petrecut acasă pentru a îți face cel puțin o dată pe săptămână o mască de păr DIY hidratantă, din ingrediente pe care le ai deja în casă precum: ulei de măsline, ulei de cocos, gălbenuș de ou, miere sau iaurt. O asemenea mască trebuie lăsată pe păr, să acționeze, cel puțin 40 de minute, însă în cazul celor pe bază de uleiuri naturale, poți observa rezultate uimitoare dacă le lași pe păr peste noapte.

De asemenea, dacă tot stai mai mult acasă, e momentul oportun să renunți la folosirea excesivă a foehnului, a plăcii de îndreptat părul ori a ondulatorului. Lasă-ți părul să se usuce natural și nu îl mai coafa cu aparate cu aer cald, dacă tot îți petreci această perioadă în casă.

Nici culoarea părului nu trebuie neglijată, mai ales dacă ai fire de păr albe. Vopsește-ți părul acasă și nu îți neglija aspectul. Cere indicații hairstylistului tău sau urmează indicațiile oferite de noi în acest articol și nu vei da greș. Dacă respecți recomandările primite, dar și instrucțiunile oferite de producător, de pe cutia de vopsea de păr, nu ai cum să nu obții o nuanță uniformă.

Aceste 5 coafuri de Paște vor arăta mult mai bine, dacă părul tău este proaspăt vopsit, hidratat și îngrijit. Asigură-te că rutina de îngrijire a părului include o mască de păr DIY pe săptămâna, masca hidratantă din comerț și balsamul fără clătire la fiecare spălare a părului, precum și uleiuri hidratante pentru vârfuri în fiecare zi.