După o anumită vârstă, femeile își doresc să încerce culori de păr care le întineresc, oferind luminozitate feței și ștergând câțiva ani de pe chip. Iată care sunt nuanțele de păr care te pot face să pari mai tânără!

Culoarea părului te poate întineri cu câțiva ani dacă este aleasă înțelept, însă la fel de bine te poate și îmbătrâni cu ani buni, dacă nu reușești să faci alegerea potrivită. Iată recomandările noastre de culori de păr care întineresc, ideale pentru femeile de peste 50 de ani!

Culori de păr care te întineresc

Blond caramel 

Nuanțele calde de blond caramel sunt potrivite în special pentru femeile brunete, care vor să capete acea strălucire specifică tinereții. Poți opta fie pentru nuanțarea întregii podoabe capilare cu blond caramel, însă poți să îți faci și doar câteva șuvițe ori un baleiaj în tonuri caramel – acestea din urmă sunt mai ușor de întreținut, întrucât nu necesită vizite la fel de dese la salonul de înfrumusețare. 

Vedete de renume precum Jennifer Lopez și Beyonce optează pentru nuanțe de blond de acest fel pentru a obține efectul de întinerire. 

Blond căpșună

Blondul căpșună, la fel ca și celelalte nuanțe de roșcat calde, ia câțiva ani de pe chip. Tonurile calde de roșu oferă luminozitate tenului și “încălzesc” trăsăturile feței, în timp ce tonurile de reci de roșcat, cu pigment albastru în ele, au efect invers. De aceea roșcatul tip vișină putredă nu este recomandat femeilor de peste 50 de ani.

Blond miere

La fel ca toate celelalte nuanțe de blond, și blondul miere te poate întineri. Acesta este mai deschis decât cele de mai sus, deci va trebui să iei în calcul faptul că va fi necesar să îți vopsești rădăcinile mai des, mai ales dacă nuanța ta naturală de păr este mai închisă. 

Șaten deschis

Nu toate femeile sunt făcute pentru a fi blonde, dar asta nu înseamnă că nu sunt culori de păr care te pot întineri fără să fie necesar să îți deschizi atât de tare culoarea părului. Șatenul deschis este o opțiune pe care să o iei în calcul, dacă vrei să pari mai tânără, dar totodată nu ești dispusă să te faci blondă.

Mahon

Brunetul este foarte închis și în general îmbătrânește, însă dacă vrei să ai părul închis la culoare și totodată să pari mai tânără, alege nuanța mahon pentru podoaba ta capilară. Poți face chiar un degrada de tonuri de mahon, pornind de la unele închise la rădăcină și terminând cu 2-3 tonuri mai deschise la vârfuri. 

Acum, că ai aflat ce culori de păr sunt potrivite pentru femeile mature, care vor să șteargă câțiva ani de pe chip, iată și ce nuanțe de păr să eviți, întrucât te pot îmbătrâni cu până la 10 ani:

  • brunetul închis, eventual cu tonuri de albastru sau violet, mai ales la femeile cu pielea albă;
  • blondul platinat nu este nici el recomandat femeilor de peste 50 de ani, întrucât poate să capete aspectul de păr grizonat, îmbătrânind cu câțiva ani;
  • nuanțele tari, la modă, cum ar fi albastrul intens, rozul ori violetul – cu cât culorile sunt mai adolescentine, cu atât femeia care le poartă va părea mai matură dacă a depășit un anumit prag de vârstă;
  • roșcatul intens nu este nici el recomandat pe tot părul după 50 de ani, asta pentru că se creează un contrast prea mare între nuanța pielii și culoarea părului. Toate tipurile de piele încep să își piardă din pigment după 40 de ani, de aceea nuanțele intense cum este roșcatul aprins evidențiază și mai tare paloarea feței. 

Nu numai culoarea părului te poate ajuta să pari mai tânără sau, dimpotrivă, te poate sabota îmbătrânindu-te, ci și textura firelor de păr. Concret, un păr îngrijit, sănătos și bine hidratat, te va face să pari mai tânără decât o podoabă capilară deshidratată și vârfurile despicate. 

Pentru a îți menține părul frumos și sănătos, trebuie să ai o rutină de îngrijire adecvată – folosește balsam de păr, mască hidratantă și tratamente pentru ca părul tău să beneficieze de toate nutrimentele de care are nevoie. De asemenea, tunde-ți vârfurile în mod regulat, pentru a menține linia tunsorii, dar și pentru a avea firul de păr sănătos. 

Dacă părul nu mai crește cum trebuie ori observi că și-a pierdut strălucirea, poți folosi o serie de suplimente alimentare, în special pe bază de biotină, pentru a stimula creșterea și fortificarea acestuia. Odată cu instalarea menopauzei pot începe să apară probleme precum căderea sau ruperea firelor de păr, de aceea suplimentele pot fi necesare. Te poți consulta cu medicul generalist ori chiar cu dermatologul pe această temă.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai “hot” tendințe ale momentului în materie de tunsori, coafuri și nuanțe de păr, citește acest articol.