Anul nou vine cu tendințe noi în materie de culori de păr – iată care sunt nuanțele cele mai “hot” ale lui 2020!

Culoarea părului spune multe despre tine și ai tendința să te atașezi de ea, însă uneori este timpul pentru o schimbare de look. Dacă te-ai hotărât să îți schimbi nuanța podoabei capilare în 2020, alege una dintre culorile în tendințe pentru a fi în pas cu moda. Bineînțeles, înainte de a lua această decizie, asigură-te și că nuanța cu pricina te avantajează. Un hairstylist îți poate oferi sfaturi cu privire la nuanțele care te prind, în funcție de culoarea pielii, dar și a ochilor tăi.

Ce culori de păr sunt în tendințe anul acesta

Blondul în nuanțe reci, cenușii, se numără printre culorile în vogă atunci când vine vorba despre podoaba capilară. Un asemenea blond avantajează pe oricine, însă trebuie să ții cont și de culoarea pe care părul tău o are înainte de a lua dezicia să te vopsești așa. Dacă ești deja blondă, va fi foarte ușor să ajungi la o nuanță argintie, în timp ce dacă ești brunetă, misiunea va fi aproape imposibilă chiar și pentru un hairstylist cu experiență. Femeile cu părul brunet care vor să se vopsească blond cenușiu ar trebui să apeleze la un specialist și să aleagă o deschidere treptată a culorii părului, nicidecum una bruscă, făcută printr-o singură decolorare.

Pont: pentru întreținerea nuanței de blond cenușiu, se recomandă folosirea unui șampon nuanțator de culoare mov sau argintiu, care să combată reflexele galbene pe care le poate căpăta cenușiul după câteva spălări.

Foto: Pinterest

Șuvițele caramel au revenit, după o absență de câțiva ani, în lumina reflectoarelor. Anul acesta, șuvițele în nuanțe de blond caramel arată cel mai bine pe o bază ciocolatie, fie că ai părul foarte lung, fie că ai o tunsoare scurtă.

Pont: decolorarea șuvițelor îți va face părul mai fragil, de aceea e important să îl hidratezi suplimentar. Aplică săptămânal măști hidratante de păr și în fiecare zi un strop de ulei de păr, încălzit în prealabil între palme.

Foto: Pinterest

Roșcatul intens, în tonuri burgundy, este și el în topul culorilor în tendințe anul acesta. În sezonul rece poți alege o culoare de păr mai închisă, iar odată cu venirea primăverii, poți deschide nuanța de roșcat până când ajungi la una caldă.

Pont: un asemenea roșcat se decolorează foarte repede la spălat, însă poți folosi o dată la două săptămâni un nuanțator care să mențină culoarea la aceeași intensitate.

Foto: Pinterest

Culorile pastelate precum lavanda, rozul pal ori bleu deschis sunt și ele în tendințe. Dacă ai curaj pentru o asemenea schimbare de look, nu sta pe gânduri pentru că nu vei da greș. În cazul în care ești sceptică, poți opta pentru meșe sau șuvițe decolorate, pe care le poți nuanța apoi în culori pastelate.

Pont: la fel ca și roșcatul, și nuanțele pastelate necesită întreținere prin nuanțare, altfel se vor decolora rapid.

Foto: Pinterest

Nuanțele intense pe vârfuri sunt, de asemenea, în atenția multor hairstyliști, după ce Demi Lovato a făcut furori cu un asemenea look. Dacă nu ești suficient de îndrăzneață pentru a îți vopsi tot părul într-o culoare puternică, poți face asta numai pe vârfuri. Dacă părul tău este deschis la culoare, poți aplica direct o vopsea contrastantă, însă dacă ești brunetă, e necesar mai întâi să îți decolorezi vărfurile, astfel încât vopseaua colorată să prindă.

În cazul în care nu îți place rezultatul și nu reușești să te obișnuiești cu noul look, nu îți face griji: îți poți tunde vârfurile și ai rezolvat probleme.

Pont: pentru ca vopseaua în nuanța contrastantă să arate bine, e necesar ca părul să fie îngrijit și sănătos. Dacă ai părul deteriorat, vopsirea vârfurilor nu va face altceva decât să accentueze faptul că acestea sunt despicate. Recomandat este să tunzi înainte vârfurile deteriorate și abia apoi să le vopsești, dacă vrei să arate foarte bine.

Dacă vopseaua este aplicată peste bază decolorată, e posibil să fie necesară și în cazul tău întreținerea acestei culori de păr cu ajutorul unui nuanțator sau șampon special. Hair-stylistul tău este cel care poate să îți ofere sfaturi personalizate de care ai nevoie, astfel încât părul tău să arate bine și după ce pleci de la salon și te coafezi singură.

Foto: Pinterest