Femeile cu păr blond au acel ceva care atrage toate privirile, mai ales dacă știu exact ce culori să poarte pentru a își pune în valoare podoaba capilară. Există însă unele culori pe care blondele ar trebui să le evite întrucât nu le avantajează deloc.

Foarte important este să înțelegi că nuanțele calde de blond sunt diferite de cele reci. Asta înseamnă că dacă ai păr blond cald, te vor avantaja unele culori care nu sunt recomandate în cazul blondului rece, platinat. Să nu te mire deci dacă îți schimbi nuanța de blond în timp și constați că unele haine nu îți mai vin la fel de bine ca înainte.

Ce culori NU le avantajează pe femeile cu păr blond

Sunt unele culori care nu pun deloc în valoare părul blond, așa că ar fi bine să le eviți dacă ești blondă. Iată care sunt acestea:

  1. Galben

Blondele nu sunt deloc avantajate de hainele în tonuri de galben. Începând de la nuanțele pastelate de galben pai, până la galbenul intens, toate ar trebui evitate dacă ai părul blond natural sau vopsit. Asta pentru că se creează senzația de ton pe ton și se obține un efect deloc plăcut din punct de vedere vizual.

Dacă galbenul este culoarea ta preferată și nu te poți abține, poți încerca să alegi accesorii galbene. O geantă sau o pereche de pantofi galbeni îți vor veni bine, în ciuda culorii podoabei capilare.

Foto: Pinterest

  1. Verde olive

Femeile cu părul în nuanțe calde de blond ar trebui să evite să poarte haine în tonuri de măsliniu sau verde olive. Aceste culori, în combinație cu părul blond, oferă pielii reflexe de gri-cenușiu. Alege, mai degrabă, verde deschis sau muștar.

  1. Bleu pal

Nici hainele bleu pal nu te vor avantaja, dacă ai părul blond cald. Așadar, blondul miere, blondul căpșună și celelalte tipuri de blond cald nu sunt avantajate de culorile pastelate precum bleu deschis. Asta pentru că aceste nuanțe vor oferi pielii un aspect palid, bolnăvicios.

  1. Turcoaz

Pe de altă parte, însă, dacă părul tău este vopsit în nuanțe reci de blond, cum este blondul cenușiu ori cel platinat, ar trebui să eviți turcoazul. Hainele în nuanțe turcoaz modifică vizual culoarea părului și nu îți pun deloc în valoare trăsăturile.

  1. Camel

Nici camelul sau alte tonuri nude nu avantajează femeile cu părul în nuanțe reci de blond. Aceste culori sporesc paloarea feței și nu sunt deloc indicate. Femeile cu părul în nuanțe de blond cald sunt însă puse în valoare de toate tonurile de nude, începând de la bej deschis și până la camel.

Care sunt culorile care pun blondul în valoare

Așa cum există nuanțe care nu avantajează femeile blonde, sunt culori care pun în valoare părul blond.

Roșul este una dintre culorile care pun cel mai bine în valoare femeile cu părul în nuanțe de blond. Pentru o apariție wow, care va atrage toate privirile, poartă roșu fie că ai părul blond cald, fie că este platinat. În cazul blondului platinat, însă, încearcă să alegi nuanțe mai deschise de roșu, cum sunt coraiul sau roșul intens.

Foto: Pinterest

Albastrul și bleumarinul sunt, de asemenea, culori care pun în valoare orice blondă. Acestea pot fi folosite fie în ținute monocromatice, fie combinate cu piese vestimentare în alte culori.

De asemenea, și nuanțele de maro ori kaki sunt recomandate pentru femeile cu părul blond. Aceste culori nu intră în contrast cu blondul, ci îl completează de minune.

Albul și negrul pot fi purtate fără probleme de către blonde, oricare ar fi nuanța părului.

Indiferent de culorile pe care alegi să le porți, important este să te simți bine în pielea ta. Nicio regulă nu este valabilă pentru toată lumea – este posibil ca ție să îți placă foarte tare cum îți stă într-o culoare care nu este recomandată pentru păr blond.

Dacă întâmpini dificultăți în alegerea culorilor care te avantajează, poți apela la un consultant de stil, care va identifica nuanțele către care ar trebui să îți orientezi atenția, precum și pe cele de evitat.

Culoarea ochilor și cea a pielii sunt, de asemenea, factori importanți în stabilirea nuanțelor care îți vin bine și a celor care, dimpotrivă, nu te avantajează. Aici poate interveni un profesionist în domeniu, care poate stabili cu ușurință ce te avantajează.