Unele mituri despre unghii te pot face să iei decizii pripite în ceea ce privește manichiura ta. Demontăm astăzi cinci cele mai comune mituri despre unghii, astfel încât să înțelegi mai bine ce trebuie să faci, dar și ce să nu faci, dacă vrei o manichiură frumoasă, dar și unghii sănătoase!

Mituri despre unghii, demontate

  1. Striațiile de pe unghie trădează probleme de sănătate – FALS!

Se spune că apariția striațiilor verticale pe unghie este un semn al unor carențe nutriționale din organism ori a altor probleme de sănătate. Ei bine, nu este deloc adevărat – este pur și simplu un semn al îmbătrânirii unghiilor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, unghiile au o capacitate tot mai redusă de a rămâne hidratate, iar deshidratarea în combinație cu regenerarea celulelor în mod haotic poate duce la apariția acestor denivelări.

  1. Gelul de unghii și oja semipermanentă îți afectează unghia – FALS!

Este adevărat că gelul și oja semipermanentă pot deshidrata unghia, însă în aceeași măsură în care face acest lucru și oja normală. Unghia este agresată și afectată mai degrabă de tehnicile incorecte de îndepărtare a gelului, respectiv a ojei semipermamente. Dacă acest proces este făcut cu blândețe, unghiile nu se vor subția aproape deloc.

  1. Punctele albe de pe suprafața unghiilor trădează o lipsă de calciu din organism – FALS!

Petele albe de pe unghie nu trădează nicio carență nutrițională, ci apar mai degrabă ca urmare a unui trumatism la nivelul acestora. Așadar, dacă te lovești la o unghie ori îți cade o greutate pe ea, să nu te surprindă, dacă peste câteva zile sau poate chiar imediat, vei observa o pată albă în zona afectată.

  1. Unghiile trebuie lăsate uneori fără ojă, pentru că au nevoie să respire – FALS!

Porțiunea de unghie pe care o vezi este deja moartă, așa că nu are nevoie de contact direct cu aerul, pentru a arăta bine. Mai mult decât atât, unghia este hrănită cu oxigen și nutrimente prin patul unghial, nu prin aerul cu care intră în contact. Așadar, aplicarea ojei nu are niciun impact asupra sănătății unghiilor din acest punct de vedere.

Poți, însă, să le oferi o pauză de la straturile de ojă, pentru a evita folosirea acetonei și a pilirii suprafeței unghiei – acestea sunt, într-adevăr, dăunătoare.

  1. Îndepărtarea cuticulelor stimulează creșterea unghiilor – FALS!

Cuticula nu are niciun rol în procesul de creștere a unghiilor, pe care nu îl poate accelera, dar nici încetini. Cuticulele sunt, mai degrabă, precum niște bariere de protecție, care țin bacteriile și alți agenți patogeni la distanță. Nu se recomandă tăierea cuticulelor, nici la salonul de înfrumusețare, dar nici acasă, întrucât în acest fel crește riscul de infecții. Poți, însă, să îmbunătățești aspectul cuticulelor, folosind un ulei care să le hidrateze, ori un ser special pentru îndepărtarea acestora.

Unghiile sunt adesea considerate cartea de vizită a unei femei, de aceea trebuie să te asiguri că sunt în permanență impecabile. Fie că mergi la salonul de înfrumusețare, fie că îți faci manichiura acasă, singură, asigură-te că îți scurtezi în mod regulat unghiile prin pilire, că le hidratezi cu tratamente speciale, dar și că le protejezi cu un lac protector înainte de a le colora cu oje foarte pigmentate.

Tendințe în materie de manichiură 2021

manichiura_naturala

Foto: Pinterest

Exact ca în cazul hainelor ori tunsorilor, și în materie de unghii se schimbă tendințele de la un sezon la altul. În ceea ce privește manichiura, vor fi pe val următoarele tendințe în anul 2021:

  • Nuanțele de maro, începând de la tonurile deschise de nude și până la maro închis;
  • Forma balerină revine și ea în lumina reflectoarelor anul acesta;
  • Unghiile cât mai naturale, acoperite cu un strat de lac transparent sau lăptos;
  • Unghiile colorate cu ojă roșu intens;
  • Manichiura asortată cu pedichiura;
  • Elemente grafice aplicate sau pictate pe unghii;
  • Motive geometrice pictate pe unghii;
  • Manichiura cu ojă metalică, strălucitoare;
  • Manichiură multicoloră, în stilul anilor 2000 – fiecare unghie colorată cu o altă nuanță intensă;
  • Manichiura asortată cu masca de protecție facială.

Acum că știi și cum să îți menții unghiile și cuticulele sănătoase și frumoase, dar și care sunt tendințele în materie de oje și imprimeuri, îți poți updata manichiura.