Manichiura de Paște nu trebuie neglijată, chiar dacă suntem în autoizolare și saloanele de înfrumusețare sunt închise de câteva săptămâni. Îți poți face și tu o manichiura de Paște interesantă, cu un model DIY ușor de realizat chiar de tine.

Timpul nu mai reprezintă o problemă pentru multe dintre, așa că ce moment poate fi mai oportun pentru a încerca tot felul de modele de Paște pe unghii? Dacă încerci modelele recomandate de noi pentru manichiura de Paște, nu ai nevoie decât de puțină răbdare și îndemânare și vei avea cele mai frumoase unghii de sărbători.

Pregătirea unghiilor

Pentru ca manichiura de Paște să arate impecabil, este important ca unghiile să fie îngrijite corespunzător. Vei începe prin a le curăța cu acetonă pentru a îndepărta stratul vechi de ojă, apoi vei continua prin îndepărtarea cuticulelor cu ajutorul unui gel pentru dizolvarea cuticulei. Poți aplica un tratament hidratant pentru unghii ori poți hidrata cu un ulei natural precum cel de măsline. La final, vei spăla mâinile cu apă și cu săpun (de preferat un săpun delicat, care să nu usuce cuticulele și pielea) și unghiile tale sunt pregătite pentru manichiura cu model de Paște.

Manichiură de Paște – 5 modele DIY

Manichiură cu iepurași

  1. Aplică un strat de lac de unghii protector, apoi dă-i voie să se usuce.
  2. Aplică 2 straturi de ojă albă, pe toate unghiile, și lasă-le să se usuce.
  3. Ia o scobitoare. Pune ojă roz și neagră pe o bucată de folie de plastic. Înmoaie vârful scobitorii în oja roz și fă un punct mic, ca în fotografia de mai jos, pe post de botic al iepurașului. Capătul celălalt al scobitorii îl vei înmuia în ojă neagră și cu el vei face ochișorii iepurelui, apoi mustățile, dar și urechile. Folosește iar capătul cu ojă roz, pentru a umple urechile iepurașului.
  4. După ce modelul cu iepuraș s-a uscat, finalizează cu un strat de top coat care îți va proteja manichiura zile în șir.

Foto: Pinterest

Manichiură cu buline roz

  1. Aplică pe toate unghiile un strat de lac de unghii protector și 2 de ojă albă. Așteaptă să se usuce.
  2. Folosește nuanțe de roz diferite, pentru a putea crea un model în degrade. Pune puțină ojă din fiecare nuanță de roz pe o suprafața acoperită cu folie de plastic.
  3. Ia o scobitoare, rupe-o în două și folosește capătul rupt pe post de ustensilă pentru model. Înmoaie acest capăt în oja roz, începând cu cea mai deschisă nuanță. Fă apoi un punct la baza unghiei, exact în mijloc. Continua cu nuanțele din ce în ce mai închise de roz, până când ajungi în vârful unghiei.
  4. După ce modelul cu buline roz de usucă, încheie cu un strat de top coat.

Foto: Pinterest

Manichiură cu puncte multicolore

  1. Aplică un strat de lac protector pe toate unghiile și lasă-l să se usuce complet.
  2. Pune pe o bucată de folie din plastic câte puțină ojă diverse culori.
  3. Ia o scobitoare, rupe-o în două și cu capătul de unde a fost ruptă, aplică oja colorată ca în modelul de mai jos. După ce termini de făcut punctele cu o anumită culoare, șterge capătul scobitorii sau folosește alta, curată. Continuă apoi cu altă nuanță.
  4. La final, după ce punctele multicolore se usucă, poți aplica un strat de lac de unghii.

Foto: Pinterest

Manichiură în nuanțe pastelate

  1. Aplică pe toate unghiile lac protector și dă-i voie să se usuce.
  2. Folosește 5 nuanțe diferite de ojă, însă alege culori pastelate.
  3. Aplică pe fiecare ojă câte o culoare. La final, finisează cu un strat de top coat.

Foto: Pinterest

Manichiură bicoloră

  1. Aplică un strat de lac de unghii ș lasă-l să se usuce.
  2. Aplică 2 straturi de ojă într-o nuanță pastelată și, după ce aceasta se usucă în totalitate, trasează cu pensula o dungă pe diagonală, în colțul unghiei, pe zona din vârf, astfel încât să creezi un triunghi, exact ca în imaginea de mai jos. E indicat să folosești tot o nuanță contrastantă. Dacă simți nevoia, aplică 2 straturi.
  3. Încheie cu un strat de top coat.

Foto: Pinterest

Ponturi pentru o manichiură foarte rezistentă

Dacă vrei ca oja să reziste pe unghii cât mai mult timp, e important să știi câteva ponturi de preț – iată despre ce este vorba:

  • Folosește întotdeauna lac de unghii protector înainte de a aplica oja, dar și top coat care să sigileze oja colorată, astfel încât aceasta să reziste cât mai mult pe unghii.
  • Hidratează-ți cu regularitate mâinile. Cu cât pielea și cuticulele sunt mai hidratate, cu atât mai rezistentă va fi manichiura ta.
  • Folosește un ulei pentru îngrijirea cuticulelor o dată la câteva zile, astfel încât acestea să își păstreze aspectul îngrijit.
  • Pilește-ți unghiile regulat. Nu este suficient să faci asta o dată pe săptămână, când îți refaci manichiura, ci e indicat să îți formezi un obicei din a îți pili unghiile o dată pe zi, cel mult la 2 zile. În acest fel, te asiguri că unghiile nu se exfoliază și reduci riscul de rupere a acestora.
  • Nu îți expune mâinile la căldură și apă imediat după ce îți faci manichiura.
  • Nu folosi creme exfoliante pentru mâini, dar nici tratamente DIY pentru exfolierea pielii pentru că micile particule din scrub zgârie suprafața unghiei și oja îți va sări mai repede.
  • Protejează-ți mâinile de substanțe chimice agresive – folosește mănuși când speli vasele, când folosești produse de curățenie în casă sau când intri în contact cu orice fel de substanță agresivă.
  • Nu folosi ojă expirată. Pentru ca manichiura să fie rezistentă, asigură-te că înlocuiești în mod regulat ojele care s-au învechit cu unele noi.
  • Menține-ți unghiile sănătoase printr-o alimentație echilibrată, dar și cu ajutorul unor suplimente alimentare pe bază de biotină, zinc sau fier.