Blugii rupți au crescut în popularitate în anii ’80, când erau purtați de către fanii muzicii heavy metal. În timp, au devenit un must have în garderoba fashionistelor.

Când porți blugi rupți trebuie să fii foarte atentă la modul în care îi integrezi în ținute, pentru că există riscul de a obține un look neglijent, adolescentin, nu unul stylish, așa cum îți dorești. Iată cum să porți o pereche de blugi rupți și să arăți impecabil!

Reguli pe care să le respecți când porți blugi rupți

Modul în care porți blugii rupți depinde foarte mult și de locul în care mergi și activitățile pe care le desfășori – dacă o pereche de asemenea jeanși purtată cu un tricou lejer este ideală pentru treburi gospodărești sau scoaterea câinelui în fața blocului, lucrurile se schimbă radical dacă ai nevoie de o ținută pentru o ieșire în oraș sau pentru o zi petrecută la serviciu.

Reguli de respectat când porți blugi rupți

În principiu, dacă vrei să îi încadrezi în ținute de zi, este indicat să respecți următoarele reguli:

  1. Nu alege o pereche de blugi cu prea multe rupturi

Ce e mult strică, chiar și atunci când vorbim despre rupturile jeanșilor. O pereche de blugi nu ar trebui să aibă mai mult de 4 rupturi, dacă vrei să o poți purta în mai multe situații. De cele mai multe ori, femeile optează chiar pentru blugi cu numai 2 rupturi.

Blugii cu prea multe rupturi nu se așază bine pe picior și pot oferi chiar o tentă ușor vulgară ținutei tale, de aceea este bine să îi eviți.

  1. Poartă blugi rupți măsura ta, niciodată o măsură prea mică

Când porți blugi rupți cu o măsură mai mică decât ți-ar trebui, riști să îți iasă pielea în mod inestetic prin rupturi. Se creeaza un efect vizual de strangulare, pe care sigur nu îl vrei.

Alege măsura ta sau, dacă preferi o variantă mai lejeră, poți purta chiar o pereche de blugi cu o mărime mai mare. În acest fel, te asiguri că aceștia îți vor veni bine și îți vor pune în valoare picioarele.

  1. Alege genul de rupturi care te avantajează

Oricât de ciudat ar suna, unele rupturi de pe blugi te pot avantaja mai mult decât altele. De exemplu, dacă ai picioarele subțiri și lungi, poți alege fără probleme o pereche de jeanși cu rupturi orizontale. Pe de altă parte însă, dacă ai câteva kilograme în plus și picioarele mai masive, mai degrabă te vor prinde bine blugii cu rupturi pe rotund sau neregulate, decât cele orizontale, perfect drepte.

  1. Asigură-te că toate piesele cu care porți blugii rupți sunt cel puțin casual, dacă nu chiar elegante

Pentru o ținută fără cusur cu blugi cu rupturi, trebuie să îi combini pe aceștia cu piese în tendințe, casual sau chiar elegante. Dacă nu respecți această regulă și porți blugii cu piese lejere, cu tricouri supradimensionate și pantofi sport, nu vei obține decât un outfit neglijent, cu care ar fi bine să nu pleci de acasă.

  1. Evită să asociezi blugii rupți cu piese supradimensionate

Indiferent de modelul de jeans ales, ar fi bine să eviți piesele supradimensionate, fie că vorbim despre tricouri, bluze sau jachete, fie că vorbim despre accesorii precum geanta.

3 ținute cu blugi rupți pe care le recomandăm

Blugi rupți + sacou + pantofi cu toc

blugi rupti si sacou

Foto: Pinterest

O ținută potrivită atât pentru birou, cât și pentru o ieșire cu prietenele în oraș, este cea compusă din blugi cu puține rupturi, o bluză pe corp și un sacou de inspirație masculină. Pantofii cu toc, tip stiletto, completează de minune ținuta creată.

Blugi rupți + top cu volane + pantofi sport

Foto: Pinterest

O pereche de jeanși cu rupturi în genunchi poate fi “îndulcită” cu o bluză cu volane. În picioare poți purta o pereche de pantofi sport și nu vei da greș. La această ținută poți adăuga o geantă tip poștaș.

Blugi rupți + pulover + stiletto

Foto: Pinterest

Vrei o ținută stylish, dar care să pară relaxată și deloc studiată? Ei bine, o poți obține combinând o pereche de jeanși rupți în nuanțe de bleu sau albastru, cu un pulover foarte fin din mohair sau chiar cașmir și o pereche de pantofi stiletto nude. O geantă tip poștaș de dimensiuni mici, dar și un plic supradimensionat sunt mai mult decât potrivite în această ținută.

Blugii rupți nu trebuie ocoliți sau purtați numai în contexte relaxate – aceștia pot fi integrați cu succes în ținute reușite de zi, pe care le poți purta la birou sau când ieși la prânz în oraș, atâta timp cât respecți regulile de mai sus.