Petrecerile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă reprezintă un prilej ideal pentru a te aranja mai mult decât de obicei așa că îți vor prinde bine aceste recomandări de coafuri de Crăciun. Coafura nu trebuie neglijată, așa că venim cu câteva idei pentru Crăciunul de anul acesta, în ton cu tendințele pentru sezonul de iarnă 2019!

Coafuri de Crăciun pe care trebuie să le încerci în 2019

Cărare dramatică pe o parte

Fie că îți lași părul desprins, fie că îl prinzi într-o coadă sau într-un coc la spate, o cărare dramatică pe o parte va transforma coafura ta într-una deosebită.
Dacă vrei o coafură stylish, însă ușor de realizat, fă-ți o cărare pe o parte, apoi dă-ți părul cu ulei pentru protecție termică și ondulează-ți ușor vârfurile. Dacă preferi, poți îndrepta părul cu placa, însă în această situație poți prinde o agrafă tip bijuterie care să atragă toate privirile, altfel e o coafură mult prea simplă pentru o asemenea ocazie. Și o împletitură pe o parte merge de minune cu o asemenea cărare.
Dacă preferi părul prins, hidratează-l cu un ulei de păr, fă-ți cărarea pe o parte și prinde-ți părul într-o coadă la ceafă. Răsucește apoi o șuviță din coadă, lată de 2-3 degete, în jurul elasticului de păr, apoi fixeaz-o cu o agrafă de păr subțire.

Împletituri boxer braids

Din categoria de coafuri de Crăciun, cozile împletite de tip boxer braids sunt jucăușe și de efect, fiind foarte potrivite pentru masa în familie din această zi specială.
Pentru a obține împletituri mai voluminoase, poți folosi și extensii de păr ori fire de lână supradimensionate, care sunt la mare căutare de câteva sezoane.
E obligatoriu să finisezi coafura cu fixativ, pentru a preveni ieșirea firelor rebele din coafură.

Coada de cal

O coafură ușor de realizat, dar și potrivită mai multor stiluri, este coada de cal. Trage-ți părul pe spate, prinde-l într-o coadă de cal cât mai sus, apoi acoperă elasticul de păr cu o șuviță groasă.
Cu ajutorul unui ondulator sau a plăcii de îndreptat părul, ondulează ușor coada de cal, împărțind-o înainte în mai multe secțiuni. Trece-ți degetele prin coada de cal pentru ca buclele să pară cât mai naturale.
Dacă părul este prea lipit de scalp pentru că l-ai prins prea strâns, poți să tragi ușor de elasticul de păr, pentru a face coada să fie mai lejeră.

Coc în vârful capului

Dacă ai părul mediu sau lung, îți poți face un coc în vârful capului. Piaptănă-ți bine podoaba capilară, apoi prinde-ți părul într-o coadă în creștet. Dacă ai un burete de coc, trage-ți șuvițele în jurul acestuia și fixează-le cu agrafe de coc – vei obține un coc de balerină perfect. În cazul în care nu ai un burete de coc, nu trebuie să te descurajezi, doar că trebuie să știi că nu vei obține un coc perfect, ci unul relaxat. Împarte coada de cal în 3 șuvițe mari și apoi ia fiecare șuviță și răsucește-o lejer în jurul elasticului, după care prinde-o cu o agrafă de coc, foarte strâns, de scalp. După ce termini de prins toate cele 3 șuvițe, vei obține un coc lejer, de efect.

Coafură cu bentiță

Achiziționează-ți o bentiță stylish și fă-ți coafura în funcție de aceasta. Poți să îți prinzi părul într-un coc la ceafă și să îți pui pe cap o bentiță elegantă, lată, din satin. Totodată, îți poți lăsa părul desprins, după ce îl ondulezi ușor, iar pe cap să îți pui o bentiță discretă, din mărgele colorate.
Sezonul acesta se poartă și bentițele supradimensionate, așa că poți lua în calcul și această variantă. Dacă vrei ca bentița XXL să fie în centrul atenției, prinde-ți părul într-o coadă la ceafă, după ce îl îndrepți bine cu placa, apoi pune-ți bentița.

Coc tip fundă

Această coafură va avea succes mai ales dacă mergi la o petrecere de Crăciun la care participă și copii. Pe cât de sofisticat pare un coc tip fundă, pe atât de ușor este de făcut.
Prinde-ți tot părul într-un coc neglijent în vârful capului, lăsând vârfurile pe dinafară, adică sub elasticul de păr. Împarte-ți cocul lejer în două secțiuni, pe care le vei prinde cu agrafe de scalp, în stânga și în dreapta elasticului de păr. Trage apoi vârfurile printre cele două secțiuni de păr și fixează-le și pe ele cu agrafe. Ta-daam: cocul tău s-a transformat într-o fundă. Finisează coafura cu fixativ din belșug.

Orice alegere ai face din această listă de coafuri de Crăciun, nu vei da greș, mai ales dacă îți asortezi coafura la outfit-ul purtat.