Poți face o serie de greșeli de make-up atunci când te fardezi singură. Există 3 tipuri de produse de make-up: cele de mass-market, pe care le găsești la prețuri accesibile, produsele de make-up de designer și produsele de make-up profesionale. Dacă le alegi pe cele din ultima categorie, trebuie să știi cum și când să o faci – află mai multe!

Produsele de make-up profesionale sunt destinate, așa cum le spune și numele, profesioniștilor din domeniu, adică make-up artiștilor. Multe femei însă aleg să achiziționeze asemenea produse și să le folosească singure, din dorința de a obține un machiaj cât mai aproape de perfecțiune. Iată ce greșeli poți comite dacă alegi să folosești produse de make-up din gama dedicată profesioniștilor!

Folosești produsele de make-up profesionale pentru machiajul zilnic

Produsele de make-up profesionale rezistă la apă, transpirație și căldură așa că machiajul realizat cu asemenea produse va rămâne pe chip până la demachiere. Acestea sunt concepute pentru ședințele foto și pentru filmările HD, mascând imperfecțiunile.
Totodată, produsele de make-up profesionale sunt foarte pigmentate, ceea ce înseamnă că nuanțele sunt vibrante și rămân așa și în poze sau pe filmare.
Make-up artiștii sunt de părere că produsele folosite de ei ar trebui păstrate pentru machiajul de ocazie, ședințe foto și video. Folosit zilnic, acesta poate încărca tenul și poate determina blocarea porilor. Mai mult decât atât, cu produse de make-up profesionale nu vei obține niciodată un machiaj cu aspect foarte natural.

Folosești produsele de make-up profesionale în cantități prea mari

Fiind foarte pigmentate, produsele profesionale precum fardul de ochi, iluminatorul, dar și fondul de ten trebuie aplicate în cantități foarte mici, altfel vor încărca inutil tenul.
Nu e nevoie să aplici mai multe straturi de machiaj întrucât unul este mai mult decât suficient.

Nu folosești tehnica de blending corect

Pentru ca fondul de ten să acopere perfect pielea, trebuie întins cu mare atenție. Folosește un burețel pentru blending pentru a aplica fondul de ten sau, și mai bine, o pensulă din păr natural.
De asemenea, tehnica de blending este esențială și la aplicarea fardului de ochi, dacă vrei să obții un machiaj fără cusur. Produsele profesionale au o textură mai consistentă, de aceea e necesară o tehnică specială pentru aplicarea corectă a acestora.

Neglijezi baza de machiaj

Produsele de make-up profesionale au o textură care poate încărca tenul, iar uneori favorizează și deshidratarea acestuia. De aceea este foarte important să folosești o cremă hidratantă în mod regulat, dar și un primer adecvat pe post de bază de machiaj. Astfel, te asiguri că pielea ta este protejată.

Nu hidratezi eye-liner-ul

Eye-liner-ul cremos, pe care îl găsești la borcănel și îl aplici cu pensula subțire, nu este precum tușul obișnuit. Un eye-liner profesional necesită hidratare, pentru a putea fi întins cum trebuie pe pleoape. Există uleiuri speciale cu care poți înmuia acest eye-liner înainte de a îl folosi, însă este la fel de eficient și un banal ulei de argan sau de cocos.

Nu folosești pensule potrivite

Niciun make-up artist nu lucrează fără pensule de calitate, din păr natural. Dacă folosești produse de make-up profesionale, și tu ai nevoie de asemenea pensule pentru aplicarea machiajului.
Produsele profesionale aplicate cu degetele sau cu pensule de proastă calitate nu vor arăta așa cum trebuie, iar machiajul obținut nu va fi cel mai reușit.

Make-up artiștii recomandă femeilor să își facă un kit pentru machiaj personalizat, în funcție de nevoile fiecărui ten, precum și de preferințele personale. Acesta ar trebui să conțină un mix de produse de mass-market, produse de designer și chiar și produse profesionale, pentru ocaziile speciale.
Un ten sănătos va fi mai ușor de machiat așa că nu neglija rutina de îngrijire, concentrându-te doar pe machiaj. Hidratează-ți pielea folosind produse pentru tipul tău de ten și adecvate vârstei tale, fă în mod regulat tratamente cosmetice pentru întreținerea pielii și nu neglija demachierea. În acest fel, previi apariția coșurilor, îmbătrânirea prematură a tenului precum și deshidratarea pielii.
Dacă simți că nu ești foarte pricepută în materie de make-up, poți apela la un specialist pentru a învăța cum să îți pui în valoare trăsăturile, mascând totodată micile imperfecțiuni. Un curs de automachiaj te poate ajuta să înveți cum să te machiezi simplu și rapid, dar și cum să eviți cele mai frecvente greșeli de make-up.