Când vine vorba de coafuri pentru păr scurt pentru nuntă, posibilitățile nu sunt nelimitate, ca în cazul părului lung. Asta pentru că, de cele mai multe ori, cocurile ies din discuție, la fel și cozile sau alte coafuri care necesită plete de Ileana Cosânzeana.

Însă asta nu înseamnă că trebuie să te mulțumești cu un banal coafat cu peria rotativă – dacă îți pui imaginația la încercare, în mod cert vei găsi câteva variante numai bune de pus în aplicare. Dacă nu ai idei, nu te teme, îți sărim în ajutor cu câteva recomandări de coafuri pentru păr scurt, mai mult decât potrivite pentru o nuntă!

  1. Bob drept cu împletitură

Foto: Pinterest

Ai o tunsoare bob și părul tău este prea scurt pentru a îți face un coc? Nu te întrista, poți folosi împletiturile pentru a obține o coafură elegantă, pe care nu o porți în fiecare zi. Tot ce trebuie să faci este să îți îndrepți foarte bine părul cu placa, apoi să alegi împletiturile dorite. Poți să optezi pentru două împletituri făcute pe lateral, deasupra urechilor, cu restul părului dat pe spate, dar și una singura, pe o parte, cu restul părului tras către partea cealaltă.

Finsează coafura cu un spray cu fixare mare, pentru a te asigura că nu îți ies fire rebele. Pentru un aspect cât mai discret, folosește elastice transparente din silicon pentru a prinde cozile împletite.

  1. Pixie cu împletitură

Foto: Pinterest

Tunsoarea pixie nu oferă prea multe variante de coafare, însă asta nu înseamnă că nu poți ieși din tipare. Trage-ți părul către spate și fă-ți o împletitură lejeră tip spic și vei obține o coafură potrivită pentru o ocazie deosebită.

  1. Bob prins în coc franțuzesc

coafuri_par_scurt_nunta

Foto: Pinterest

Ești adepta cocurilor elegante și ai o tunsoare tip bob medie sau lungă? Îți poți face un bob franțuzesc, stil banană, pe care îl poți accesoriza cu o agrafă de păr cu pietre. Dacă nu vrei să ieși prea tare în evidență, renunță la accesoriul de păr și păstrează numai cocul.

Pont: folosește, pentru fixarea cocului, agrafe de păr în culoarea podoabei tale capilare.

  1. Bucle pe tunsoare scurtă

coafuri_par_scurt_pixie_nunta

Foto: Pinterest

Dacă ai părul scurt nu înseamnă că trebuie să îți iei la revedere de la bucle. Poți opta pentru bucle rebele și dacă ești tunsă pixie – rezultatul va fi wow mai ales dacă ai părul ras pe o parte.

  1. Bucle lejere, accesorizate cu agrafe tip bijuterie

coafura_bob_nunta

Foto: Pinterest

Agrafele cu pietre prețioase sunt la modă în acest sezon, așa că le poți folosi pentru a transforma o coafură banală într-una deosebită. Piaptănă-ți părul, aplică un produs pentru protecție termică pe lungimi, apoi cu placa de îndreptat sau cu ondulatorul de păr fă-ți rapid câteva bucle extrem de lejere. Înainte de asta, nu uita să îți faci cărare pe o parte. În partea cu mai puțin păr, deasupra urechii, vei trage firele de păr bine, apoi vei prinde agrafele tip bijuterie una lângă cealaltă. Poți folosi fixativ pentru a face părul să stea perfect întins în zona cu pricina.

  1. Coc lejer, prins la spate

Foto: Pinterest

Este adevărat că nu poți să îți faci un coc spaniol dacă ai părul scurt, însă un coc messy poți încropi. Tapează-ți părul la rădăcină, apoi trage-l ușor către spate începănd cu șuvițele din zona frunții. Prinde-l cu agrafe de coc. Procedează la fel și cu șuvițele din zona cefei, pe care le vei ridica și le vei prinde cu agrafe.

  1. Calotă cu volum

Foto: Pinterest

Dacă ai un bob scurt, poți să alegi o coafură cu mult volum în zona calotei. Pentru a obține o asemenea coafură, îndreaptă cu placa sau cu peria rotativă tot părul, după care tapează la rădăcină foarte bine calota. Trage apoi calota către spate și prinde-o cu câteva agrafe, iar restul părului lasă-l liber.

Chiar dacă ai părul scurt, îl poți coafa elegant, atunci când participi la ocazii speciale. Vestea bună este că părul, cu cât este mai scurt, cu atât este mai ușor de coafat, deci poți reuși chiar tu să îl aranjezi înainte de a merge la o nuntă, fără să fie nevoie să apelezi la ajutorul unui hairstylist. Bineînțeles, specialistul va obține întotdeauna rezultate mult mai bune, însă cu puțină îndemânare, poți și tu să îți faci o coafură pentru păr scurt când mergi la o nuntă.

Pont: pentru a nu avea parte de surprize neplăcute în ziua evenimentului, ar fi bine să testezi coafura cu câteva zile înainte, pentru a te asigura că îți iese așa cum îți dorești. Mai mult decât atât, așa vei afla și cât timp îți ia sa te coafezi, iar asta îți va fi de mare ajutor în ziua respectivă.