Tu știi ce culori de păr sunt potrivite pentru un ten deschis? Află pentru a îți alege nuanța de păr perfectă, care să fie în totală armonie cu pielea și trăsăturile tale!

Este foarte important să ții cont de culoarea pielii tale când îți alegi nuanța de păr. Asta pentru că o culoare aleasă greșit, dacă ai tenul foarte deschis la culoare, te poate face să pari fie palidă, fie îmbătrânită. Iată care sunt cele mai potrivite nuanțe pentru podoaba ta capilară!

Culori de păr pentru ten deschis

1. Blond platinat

Culorile deschise arată bine lângă culori la fel de deschise, de aceea blondul platinat va avantaja întotdeauna femeile cu tenul deschis la culoare. Blondul, în special cel platinat, nu creează contrast cu pielea, ci o pune în valoare. Mare atenție însă și la culoarea ta naturală – cu cât ai părul mai închis la culoare, cu atât mai agresivă va fi decolorarea pentru a putea obține un blond platinat ca la carte, iar asta înseamnă că riști să îi arzi părul. Cântărește bine această decizie înainte de a te duce la salonul de înfrumusețare.

2. Blond miere

Și nuanțele calde de blond, cum este cea de blond miere, avantajează femeile cu tenul alb. Spre deosebire de tonurile reci, cele calde reușesc să îndulcească ușor trăsăturile feței. Pe timpul verii, când pielea este ușor bronzată și capătă acea strălucire specifică anotimpului, blondul miere arată chiar mai bine. 

3. Blond căpșună

Dacă îți place blondul, însă în aceeași măsură te dai în vânt și după roșcat, blondul căpșună este nuanța ideală pentru tine. Pielea albă este pusă în valoare de această nuanță, iar dacă ai și pistrui efectul este și mai “wow”. 

4. Nuanțele pastelate

Începând cu rozul pastelat, până la nuanțele de piersicuță, lila sau bleu deschis, orice nuanță pastelată te va pune în valoare, din același motiv ca în cazul blondului – nu se creează contrast major cu nuanța feței. 

5. Castaniu

Și castaniul avantajează tenul deschis la culoare, însă cu condiția să fie unul cu tonuri calde, spre roșcat, nu cu tentă de maro rece. Dacă ai și ochii deschiși la culoare – verzi sau albaștri, nu ai cum să nu atragi toate privirile cu părul vopsit castaniu. 

6. Bronde 

Această nuanță de păr este ideală pentru femeile care nu se pot hotărî între brunet și blond. Rădăcinile se păstrează în nuanțe de brunet, în timp ce pe lungime se deschide treptat culoarea, fie prin tehnica baleiajului, fie prin șuvițe, astfel încât se ajunge la un blond cald la vârfuri. 

7. Șaten 

O altă nuanță de păr potrivită pentru femeile cu ten foarte deschis este șatenul. Pentru a nu risca să creezi senzația de paloare a feței, alege un șaten cu pigment cald. 

Ce culori nu te avantajează dacă ai tenul deschis 

Brunetul este o nuanță pe care ar trebui să o ocolești, când alegi vopseaua de păr. Asta pentru că este foarte închis și creează un contrast puternic cu nuanța pielii, pe care o eclipsează. Tenul tău va părea foarte palid și vei căpăta un aspect ușor bolnăvicios. 

Dacă ții neapărat să ai părul închis la culoare, o poți face alegând un șaten foarte închis, însă nicidecum brunet.

Și un blond alb, mai deschis decât cel platinat, poate avea același efect de accentuare a palorii feței. 

Cum îți dai seama că o culoare de păr nu te avantajează

Primul semn extrem de evident al culorilor nepotrivite pentru pielea deschisă este paloarea feței. Dacă pari mereu palidă și ai un aspect obosit, înseamnă că nu te prinde noua culoare de păr.

De asemenea, dacă simți nevoia să te machiezi în fiecare zi, pentru că altfel arăți ciudat, poate fi un semn că te dezavantajează nuanța podoabei capilare. 

Pentru a te asigura că alegi culoare potrivită pentru pielea ta, apelează la ajutorul unui hairstylist când îți faci o schimbare majoră de look. Acesta are ochiul format și știe cum să te sfătuiască în alegerea culorii potrivite. Nu alege o culoare de păr doar pentru că este la modă sau îți place pe altcineva – este foarte probabil să fii dezamăgită și să constați că pe tine arată complet diferit. 

Vopsirile repetate, și mai ales sesiunile de decolorare, îți agresează părul foarte tare și riști să îl arzi. Din păcate, părul ars nu poate fi reparat, ci trebuie tuns, așa că te expui unui risc foarte mare schimbându-ți des culoarea de păr. Alege înțelept, după ce îți acorzi suficient timp de gândire, și te asiguri în acest fel că rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor.