Tu știi ce tendințe de make-up aduce anul 2020 în lumina reflectoarelor? Dacă vrei să fii în pas cu moda, ar trebui. Stiliștii de peste Ocean și cei mai influenți make-up artiști au dat verdictul în materie de ce se poartă anul acesta.

Tendințe de make-up în 2020

  1. Machiajul ochilor în tonuri albastre

Dacă până acum albastrul folosit pentru machiajul pleoapelor era considerat demodat, anul 2020 vine cu o schimbare radicală. Nuanțele de albastru sunt pe val, fie că vorbim despre fardul de ochi, tuș sau chiar mascara.

Având în vedere că albastrul clasic este culoarea anului, potrivit Institutului Pantone, nu ar trebui să ne mire că și machiajul albastru este la modă.

Foto: Pinterest

  1. Buze colorate cu rujul roșu clasic

Nuanța de roșu intens clasică a rujului este iar la modă. Este adevărat că rujul roșu nu s-a demodat vreodată în materie de machiaj de seară, însă noutatea de anul acesta este că se poartă pe buze de la primele ore ale dimineții.

Dacă vrei să arăți bine fără să pierzi mult timp în fața oglinzii, aplică-ți pe față un fond de ten satinat, maschează-ți micile imperfecțiuni cu un anticearcăm, conturează-ți ușor sprâncenele, aplică un strat de mascara și unul de ruj roșu. Poți pleca la serviciu fără să stai pe gânduri.

Foto: Pinterest

  1. Tușul alb pe pleoapa superioară

Femeile îndrăznețe sunt sfătuite să încerce anul acesta să înlocuiască banalul tuș negru cu unul alb. Vedete precum Dua Lipa, Gigi Hadid ori Camila Cabello au adoptat deja acest trend și au făcut furori cu look-ul obținut.

Poți folosi tușul alb ca atare, în combinație cu un mascara negru, dar și alături de un fard de ochi intens, într-o culoare contrastantă cum ar fi albastrul sau rozul.

Foto: Pinterest

  1. Tușul colorat

Dacă nu ai curaj să îți conturezi ochii cu tuș alb, poți încerca măcar tușul colorat, și el în tendințe în 2020. Poți alege un eye-liner fucsia, pe care să îl combini cu un fard de ochi roz pastelat, la fel cum poți folosi un tuș albastru electric, în combinație cu fard cremos bleu.

Foto: Pinterest

  1. Sprâncenele bine definite

Dacă în ultimele sezoane au fost intens promovate sprâncenele “ciufulite”, cu un aspect foarte natural, anul acesta ne întoarcem la sprâncenele impecabile, bine puse la punct.

Pentru a avea sprâncene bine definite e important ca acestea să fie pensate corect, în acord cu trăsăturile noastre, iar apoi să fie finisate prin machiaj. Poți folosi un creion sau un fard de sprâncene, important este să alegi culoarea potrivită – în acest sens, te poți lăsa sfătuită de un consultant dintr-un magazin de produse cosmetice și de make-up.

Foto: Pinterest

  1. Blush roz

Ia-ți la revedere pentru o perioadă de la trusa de sculptare a feței și întoarce-te la blush-ul roz, care ieșise de ceva vreme din tendințe. În 2020 însă blush-ul roz nu se poartă numai pe pomeți, ci și pe tâmple și sub sprâncene, astfel încât să obții un machiaj fresh, în stil Barbie.

Foto: Pinterest

  1. Iluminator pe arcul lui Cupidon

Arcul lui Cupidon este cel care atrage întreaga atenție în zona buzei superioare. Iar tendințele de make-up din 2020 ne îndeamnă să accentuăm această zonă cu iluminator din belșug. Bineînțeles, pentru a obține efectul dorit este esențial să îți rujezi buzele.

Foto: Pinterest

  1. Fondul de ten cu acoperire mică

Femeile preferă, în general, fondurile de ten cu acoperire foarte mare, chiar dacă acestea au tendința de a încărca tenul. Ei bine, potrivit noilor tendințe în materie de make-up, se poartă fondurile de ten cu acoperire mică. Machiajul feței are anul acesta un aspect proaspăt, cât mai aproape de cel natural.

Foto: Pinterest

Aceste tendințe în make-up pentru 2020 trebuie respectate în măsura în care se potrivesc stilului personal. De pildă, dacă ai un stil clasic din punct de vedere vestimentar, bineînțeles că nu e indicat să folosești un tuș în nuanțe neon. La fel cum nu e potrivit să porți ruj roșu clasic pe buze dacă ai un stil jucăuș, mai degrabă fresh. Tendințele te ghidează, însă ele pot fi adoptate în măsura în care te avantajează – cel mai important este să arăți și să te simți bine, nu neapărat să fii în tendințe.