Vrei să îți faci albire dentară pentru a avea un zâmbet mai frumos? Iată care sunt avantajele acestei proceduri făcute acasă, dar și motivele pentru care ar trebui să apelezi la ajutorul unui specialist pentru un zâmbet mai alb!
În materie de albire dentară, lucrurile au evoluat foarte mult în ultimii ani – tehnicile și procedurile de albire au devenit, așadar, mai eficiente, dar și mai accesibile. Și pentru că zâmbetul este considerat una dintre cele mai importante trăsături ale feței, nu este de mirare că tot mai multe persoane apelează la proceduri de albire dentară.
Dacă și pe tine te bate gândul să îți albești dinții, însă nu știi ce variantă să alegi – benzi de albire folosite la domiciliu sau mai degrabă un tratament de albire a dinților făcut în cabinetul stomatologic, acest articol te poate ajuta să te hotărăști!
Cuprins articol
Albirea dentară la stomatolog – avantaje și dezavantaje
La cabinetul stomatologic, albirea dinților se face cu soluție concentrată de peroxid de hidrogen, precum și cu ajutorul laserului. Culoarea dinților poate fi astfel deschisă cu până la 8 tonuri în cadrul unei singure ședințe.
Gingiile sunt acoperite fie cu o gutieră specială, fie cu un gel, pentru a fi protejate de substanța de albire, astfel încât să nu se sensibilizeze.
Avantaje:
- Dinții sunt albiți mult mai rapid – o ședință de albire la stomatolog durează în jur de o oră, iar rezultatele sunt uimitoare, albul dinților fiind, la final, cu până la 8 tonuri mai deschis;
- Rezultatele sunt de durată, întrucât substanța este mai puternică și acționează mai în profunzime;
- Dinții și gingiile nu sunt sensibilizate, întrucât medicul alege concentrația de peroxid de hidrogen în funcție de sensibilitatea dinților tăi.
Dezavantaje:
- Singurul dezavantaj al albirii dentare la medicul stomatolog poate fi prețul. Dacă te întrebi cât costă o albire dentară la cabinetul medical, răspunsul poate varia în funcție de orașul în care te afli și de amplasarea cabinetului, însă prețul este în jur de 1500 lei pentru o albire cu lampa Zoom.
Tratament pentru albirea dinților acasă – avantaje și dezavantaje
Foto: Pinterest
Poți folosi un kit de albire dinți din confortul casei tale, dacă îți dorești un zâmbet mai alb fără cheltuieli majore. Acesta este alcătuit din mai multe seturi de benzi de albire pe care le aplici atât sus, cât și jos, în fiecare zi, timp de 10 zile. În general, benzile trebuie lăsate să acționeze în jur de 30 de minute, apoi sunt îndepărtate, iar cavitatea bucală este clătită cu apă.
Aceste benzi sunt încărcate tot cu o substanță de albire pe bază de peroxid de hidrogen, însă în concentrație mai mică decât în cazul albirii profesionale.
Acasă mai poți folosi și geluri de albire cu sau fără gutiere, însă acestea trebuie preparate tot de medicul stomatolog și folosite conform instrucțiunilor primite de la acesta.
Avantaje:
- Albirea dentară este mult mai ieftină, dacă alegi varianta aceasta – prețul unui kit de albire pornește de la 150 RON;
- Procedura nu necesită deplasarea la cabinetul stomatologic, ci poate fi făcută acasă, în timp ce urmărești filmul preferat, gătești sau vorbești la telefon;
- Rezultatele se văd încă din primele zile de utilizare a benzilor.
Dezavantaje:
- Procesul este mai anevoios, rezultatele nu se văd imediat ca în cazul albirii profesionale, ci abia după câteva zile de utilizare a kitului de albire;
- Efectul de albire nu persistă la fel de mult, întrucât concentrația de peroxid de hidrogen este mai mică;
- Dinții pot fi sensibilizați, la fel și gingiile, întrucât benzile se folosesc fără să fii sub supravegherea unui specialist.
Când este contraindicată albirea dinților, indiferent de procedura aleasă
Sunt și persoane care nu se califică pentru tratamentul de albire a dinților, din cauză că pot apărea efecte secundare nedorite – iată când nu este recomandată albirea dentară:
- În perioada sarcinii și alăptării;
- La copiii mai mici de 15 ani;
- La pacienții cu sensibilitate dentară crescută;
- La pacienții cu afecțiuni gingivale;
- La pacienții cu eroziune dentară;
- La persoanele care au implanturi, coroane dentare sau placă dentară – asta pentru că albirea nu funcționează în cazul acestora.
Indiferent de metoda de albire dentară aleasă, un lucru este cert: trebuie să mergi la cabinetul stomatologic pentru un consult de specialitate înainte de a începe orice procedură de albire. În acest fel, te asiguri că te numeri printre cei care pot apela la o asemenea procedură fără să aibă de-a face cu efecte secundare.
Comenteaza