Din cele mai vechi timpuri și până astăzi, aloe vera este folosită atât în medicină, cât și în cosmetică. Frunza de aloe conține peste 70 de substanțe active, printre care minerale, vitamine, hormoni vegetali, aminoacizi etc.

Efectele sunt benefice întregului organism. Aloe vera te poate ajua la îmbunătățirea sistemului imunitar și a memoriei, are efect terapeutic pentru multiple afecțiuni ale pielii și părului, încetinește îmbătrânirea celulelor, sprijină funcționarea sistemului digestiv.

Chiar și egiptenii foloseau aloe vera în ritualuri, iar la moartea faraonilor era plasat în morminte pentru a aduce liniște și sănătate spiritului.

Unde găsim gelul cu aloe vera

Poți găsi gelul în magazinele de cosmetică, în plafar sau la farmacie, pentru a fi folosit direct pe piele și păr sau sub formă alimentară, în băuturi.

Dacă te confrunți cu probleme ale părului sau pielii și cauți un tratament naturist, citește mai jos cum te poate ajuta gelul din aloe vera.

Beneficiile băuturilor cu gel din aloe vera

Băutura cu gel din aloe vera se găsește în comerț. Cel mai bine este să îl cumperi de la o firmă sau magazin cu produse naturiste și să verifici concentrația gelului de aloe vera. Aceasta poate ajunge până la peste 90%.

Printre vitaminele pe care această băutură le conține se numără: Vitamina A, care are rolul de a-ți menține sănătatea pielii, unghiilor și dinților; Vitamina C pentru sprijinirea imunității și sănătatea epidermei. De asemenea, calciul, magneziul și potasiul din conținutul băuturii îți vor îmbunătății nu doar aspectul pielii, cât și întreaga stare de sănătate.

Beneficiile gelului din aloe vera pentru piele

Tratează rănile și arsurile cu gelul din aloe vera

Gelul din aloe vera conține 6 agenți antiseptici care ajută la combaterea bacteriilor, virusurilor și ciupercilor, grăbind vindecarea rănilor epidermice.

Substanțele active din gelul cu aloe vera stimulează producția de elastină și colagen, care ajută la vindecarea mai rapidă a arsurilor pielii. Totodată, efectul hidratant contribuie la o mai bună vindecare a pielii. Gelul din aloe vera cumpărat de la plafar sau farmacie se aplică direct pe arsură.

Mai mult, aplicat local, gelul cu aloe vera are o acțiune analgezică. Îl poți folosi și pentru calmarea durerilor nervului sciatic sau a altor dureri provocate de artrita reumatoidă.

Menține sănătatea pielii

Dacă ești expus la radiațiile UV (lucru inevitabil vara la plajă, lucrezi în mediul exterior, ori petreci mult timp afară, vara, în soare), folosirea cremei cu gel din aloe vera este esențială pentru sănătatea pelii. Va ajuta la protejarea celulelor pielii și încetinirea îmbătrânirii.

Dacă ești nevoit să urmezi tratamente cu radiații, gelul din aloe vera poate fi folosit ca stimul în tratarea dermatitei care rezultă în urma tratamentului.

Tratează acneea cu gel din aloe vera

Deși, pentru tratarea acneei, cel mai indicat este să apelezi la un medic specialist dermatolog, care să îți ofere o schemă de tratament personalizat, dacă ai o formă ușoară de acnee sau ai terminat un tratament medicamentos și cauți o variantă naturistă, care să te ajute să îți menții fața curată și să previi reapariția coșurilor, poți încerca gelul din aloe vera, în formula sa pentru acnee și care se poate găsi la plafar sau farmacie.

Folosindu-l conform indicațiilor de pe ambalaj, va contribui la hidratarea pielii uscate, tratarea acneei, eczemelor, psoriazisului și cicatrizarea pielii.

Beneficiile gelului din aloe vera pentru păr

Întărește firul de păr

Dacă te confrunți cu problema căderii părului, o mască cu gel din aloe vera poate fi soluția. Mai ales în anotimpurile reci, imunitatea organismului scade, deci implicit și părul devine mai fragil și are nevoie de un plus de vitamine.

Combină trei linguri de gel din aloe vera cu două linguri de ulei de cocos și aplică amestecul pe toată lungimea firului de păr, de la rădăcină. Lasă-l să acționeze o oră, iar apoi clătește părul.

Folosește tratamentul de două ori pe săptămână și, în timp, vei obține un fir de păr sănătos și rezistent.

Tratează mătreața

Pentru tratarea mătreții, folosește masca de păr cu gel din aloe vera și zeamă de lămâie. La trei linguri de gel din aloe vera, adaugă două de zeamă de lămâie și aplică masca pe toată lungimea firului de păr. După ce l-ai lăsat aproximativ 40 de minute, clătește-l și spală-ți părul ca de obicei.

Această combinație ajută la echilibrarea ph-ului pielii scalpului, iar efectele antifungice și bactericide ale ambelor produse te vor ajuta la tratarea mătreții.

Reduce excesul de sebum

Poate că te confrunți cu un exces de sebum, care te obligă să îți speli părul aproape zilnic ca să îi păstrezi aspectul strălucitor.

Pentru părul cu tendință de îngrășare, ai nevoie de masca cu ou și aloe vera. Amestecă un ou cu patru linguri de gel din aloe vera și aplică-le pe păr. După ce a acționat o jumătate de oră, îl poți clăti și spăla pe cap cu șampon. Este indicat să folosești această mască de trei ori pe săptămână.

Părul tău va fi hrănit în profunzime de substanțele nutritive din aloe vera și ou și, pe lângă reducerea producției de sebum, vor ajuta și la întărirea și stimularea creșterii naturale a firului de păr.