Balsamul de buze poate face mai multe pentru tine, în afară de hidratarea buzelor. Iată 20 de situații neașteptate în care poți folosi acest produs cosmetic pe care sigur îl ai în geantă sau portfard.

 1. Balsamul de buze poate calma iritațiile ce apar la nas din cauza răcelilor și a frigului. Suflatul nasului în mod repetat provoacă iritarea pielii și determină înroșirea acesteia. Aplică balsam de buze pe buricul degetului arătător și masează cu acesta zonele iritate. Asigură-te că balsamul folosit este unul fără parfum.
 2. O pereche nouă de pantofi ți-a făcut bășici la picioare? Aplică balsam de buze în zonele de care se freacă pantofii când mergi și pielea se va înmuia – în acest fel, durerile vor dispărea și pielea se va vindeca rapid. Bășicile pot fi combătute, dar și prevenite, cu balsam de buze.
 3.  Folosește balsamul pentru a scoate inelele blocate pe degete. Dacă un inel prea mic ți-a rămas înțepenit pe deget, aplică de jur împrejurul acestuia un strat generos de balsam de buze și trage apoi inelul – vei vedea că va ieși rapid.
 4.  Accelerează vindecarea zgârieturilor de la nivelul pielii cu balsam de buze. Aplică un strat gros de balsam pe zonele în care pielea este rănită – în acest fel, pielea este hidratată și se vindecă mai ușor, însă totodată reduci riscul de infectare a rănii prin blocarea microbilor care ar putea ajunge în piele.
 5.  Repară cuticulele inestetice cu balsam de buze. Dacă ai cuticule rupte, rigide, cu aspect neplăcut, aplică pe ele balsam și lasă-l să acționeze până dimineață.
 6.  Aranjează firele de păr rebele. Dacă părul ți s-a electrizat și ți-au ieșit câteva fire din coafură, aplică pe degete balsam de buze, iar apoi așază firele cu pricina la loc.
 7.  Totodată, și vârfurile despicate pot fi înfrumusețate cu balsam de buze. Aplică cu degetele balsam de buze pe vârfurile firelor de păr degradate și vei observa că va dispărea efectul de păr deteriorat.
 8.  Folosește balsamul de buze pentru a combate pungile de sub ochi, atuci când nu ai la îndemână o cremă specială. Masează cu degetul arătător și cu balsam de buze zonele de sub ochi, folosind mișcări viguroase, care pun sângele în mișcare.
 9.  Balsamul de buze poate înlocui și ceara de sprâncene. Acesta poate fi aplicat pe sprâncene, după pieptănare, în așa fel încât acestea să rămâne fixate așa cum le aranjezi.
 10.  Aplică un strat de balsam de buze pe linia părului, înainte de vopsire, pentru a preveni colorarea pielii cu vopsea. De multe ori, dacă te vopsești acasă, rămâne pătată pielea în apropierea podoabei capilare. Din păcate, poate dura câteva zile până scapi de vopseaua de pe față, așa că e indicat să previi o asemenea situație.
 11. Îndepărtează rimelul de pe piele cu balsam. Atunci când te dai cu rimel, mai ales pe genele de jos, e posibil să pătezi și pielea cu puțin produs. Dacă încerci să îl ștergi pur și simplu, nu vei reuși să îl îndepărtezi în totalitate, ceea ce înseamnă că pielea va rămâne înnegrită în zona respectivă. Poți însă să aplici puțin balsam de buze pe o dischetă demachiantă ori pe un bețișor de urechi, iar apoi cu să îndepărteazi petele de rimel ca și cum te-ai demachia.
 12. Ai nevoie de bază de machiaj pentru ochi? Folosește balsam de buze! Aplică un strat generos de balsam de pleoape, apoi folosește fardurile de ochi. Vei observa că nuanțele fardurilor vor fi mai intense, dar și că machiajul va rezista mai mult.
 13. Ți s-a blocat fermoarul de la geaca preferată? Nu intra în panică, balsamul de buze va rezolva problema! Folosește balsam din belșug pe dinții fermoarului în zona în care acesta s-a blocat. Trage apoi fermoarul și vei vedea că balsamul de buze a remediat situația.
 14. În momentele în care te grăbești să pleci de acasă și nu ai la îndemână o cremă de pantofi, poți folosi balsamul de buze pentru a oferi strălucire încălțărilor tale. Bineînțeles, nu vei mai folosi același balsam și pe buze, după ce ai lustruit încălțările cu el.
 15. Șireturile de la pantofi pot fi descurcate tot cu balsam de buze. Asta înseamnă că dacă ai o pereche de încățări cu șireturile legate de multă vreme, poți aplica mai multe straturi de balsam de buze înainte de a încerca să desfaci șireturile. În acest fel, îți va fi mai ușor să reușești.
 16. Vrei să îți cureți ochelarii de vedere și totodată să previi aburirea acestora când intri la căldură de afară, din frig? Unge cu balsam de buze lentilele ochelarilor de vedere, apoi folosește o cârpă moale pentru a-i șterge bine. Astfel, lentilele nu se vor mai aburi.
 17. Balsamul de buze te ajută să dezlipești etichetele întărite pe suprafețe. Mai mult ca sigur și tu te-ai chinuit, măcar o dată, să dezlipești etichete de pe produsele cumpărate. Cu cât eticheta stă mai mult timp lipită, cu atât mai greu va fi să o îndepărtezi. Însă dacă aplici un strat de balsam de buze pe etichetă înainte de a încerca să o dezlipești, va fi floare la ureche să reușești și nici nu vor rămâne pete inestetice.
 18. Protejează lăbuțele animalului de companie cu balsam de buze. Pernuțele câinilor și pisicilor pot fi afectate de zăpadă și gheață iarna, precum și de temperaturile mari din timpul verii. Le poți proteja aplicând balsam de buze din belșug înainte de a le scoate afară, la plimbare.
 19. Reglează balamalele de la mobilă cu ajutorul balsamului de buze. Dacă balamalele se blochează când deschizi ușa sau sertarul, e necesar să le ungi cu ceva – iar balsamul de buze este mai mult decât potrivit.
 20. Protejează de rugină becurile folosite afară, cu balsam de buze. Becurile foloste la exterior au tendința de a rugini, ceea ce înseamnă că se blochează și devine foarte dificil să le deșurubezi când e cazul să le schimbi. Dacă ungi însă partea pe care o vei înșuruba cu balsam de buze, vei împiedica formarea ruginei și vei facilita deșurubarea becului.

Un banal balsam de buze te poate ajuta în cel puțin 20 de situații diferite, așa că este bine să ai mereu unul la îndemână. Alege un balsam nepigmentat și fără miros, pentru a îl putea folosi în cât mai multe moduri.