Botine cu jeans este combinația “hot” a sezonului rece, însă trebuie să știi cum să o porți. Evită aceste greșeli când combini blugii cu acest model de încălțăminte, dacă vrei să arăți impecabil.

Greșeala 1: Porți jeanșii conici introduși în botine

Blugii conici sau cei drepți nu arată deloc bine dacă sunt purtați cu partea de jos introdusă în botine. Dacă faci această gafă vestimentară, picioarele tale vor părea mai scurte și aspectul obținut nu va fi deloc armonios. Singurii jeanși care pot fi purtați în botine sunt cei skinny, de preferat chiar cu vedere la gleznă.

Foto: Pinterest

Greșeala 2: Lași șosetele la vedere când porți botine cu jeanși cu vedere la gleznă

Atunci când porți botine scurte cu jeanși trei sferturi sau cu vedere la gleznă, este important să rămână o porțiune mică de piele expusă, nicidecum șosetele. Pentru a preveni o asemenea situație, alege șosete scurte, tip balerini, atunci când încalți botinele.

Foto: Pinterest

Greșeala 3: Porți jeanși negri cu botine bleumarin

Mai ales dacă ești mică de înălțime, această gafă vestimentară te va dezavantaja. Când porți blugi negri cu botine în aceeași culoare, se creează iluzia optică de alungire a picioarelor.

Foto: Pinterest

Greșeala 4: Lași jeanșii să atârne peste botine

Jeanșii introduși în încălțări, care sunt lăsați să atârne deasupra botinelor, distrug orice outfit. Fiind lăsați deasupra gleznelor, nu numai că acești jeanși în combinație cu botinele scurtează optic picioarele, însă totodată oferă un aspect demodat ținutei tale.

Foto: Pinterest

Greșeala 5: Porți blugii peste botine, ca în anii ‘90

În anii ’90 era la modă să porți jeanși lungi, lăsați să cadă peste botine, din care se mai vedea doar vârful și eventual tocul. Ei bine, chiar dacă tendințele anilor ’90 sunt iar pe val, ai face bine să eviți această asociere pentru că a rămas încă demodată. Mai mult decât atât, nu te va avantaja prea tare, în special dacă ești minionă.

Singura situație în care este permis să lași blugii să cadă peste botine este aceea în care porți un model evazat.

Foto: Pinterest

Cum să porți corect jeanșii cu botine

Dacă știi cum să asociezi perfect jeanșii cu botinele, vei obține o mulțime de outfit-uri reușite cu piese pe care le ai deja în garderobă.

Iată câteva sugestii de preț:

  • Poartă jeanși cu vedere la gleznă cu botine, iar dacă porți blugi mai lungi, asigură-te fie că sunt skinny, fie că îi rulezi astfel încât să rămână 1 cm de piele la vedere între banda blugilor și partea de sus a botinelor.
  • Îmbracă jeanșii cu fermoare în partea de jos atunci când porți botine cu toc.
  • Asortează o pereche de mom jeanși bleu cu o pereche de botine maro sau bleumarin.
  • Poartă jeanși albi skinny cu o pereche de botine camel sau chiar gri.
  • Asociază blugii albaștri sau negri cu botine albe cu toc cui și vârf ascuțit.
  • Vei obține un outfit de nota 10 asortând o pereche de jeanși skinny cu botine cu toc și un pulover supradimensionat. De asemenea, nu ai cum să dai greș cu o pereche de blugi cu talie înaltă, o maletă, un palton din lână naturală și o pereche de botine cu toc, fie el cui sau pătrat.
  • Încearcă un look alcătuit numai din denim. Îmbracă o pereche de blugi și o jachetă din denim și în picioare poartă botine cu toc. Vei obține o ținută cool, fără prea mare efort.

Indiferent de modul în care alegi să porți blugii cu botine, este esențial să te simți bine în pielea ta și în hainele purtate. Numai așa vei putea avea atitudinea adecvată.

Dacă nu te simți prea stăpână pe stilul tău ori pe alegerile vestimentare, poți apela la ajutorul unui consultant de stil, care te poate ajuta în acest sens. Astfel, vei reuși să îți construiești stilul personal, astfel încât să arăți bine, dar și să te simți bine.

Tendințele de sezon sunt importante, însă nu trebuie să te ghidezi în totalitate după acestea. Mai degrabă încearcă să identifici forma corpului tău, avantajele și dezavantajele acesteia, iar apoi să faci alegeri vestimentare în acord cu formele tale. Hainele pot fi un aliat de nădejde atunci când încerci să maschezi anumite imperfecțiuni și să evidențiezi atuurile pe care le ai. Prin vestimentație, îți poți sculpta corpul astfel încât să arăți impecabil, indiferent de silueta ta.