În sezonul rece, o pereche de botine reprezintă piesa de rezistență din garderoba femeilor, așa că trebuie să știi cum să le porți în mod corect. Iată cum să integrezi botinele în ținutele cu blugi ori chiar cu pantaloni office!

Pe timp de iarnă ai mai multe variante în ceea ce privește încălțămintea, începând de la botine și până la bocanci și cizme. Fiecare dintre acestea se poartă în mod diferit cu pantalonii și jeanșii. Dacă nu ai idee cum să porți în mod corect botinele atunci când alegi să îmbraci blugi sau jeanși, îți sărim în ajutor!

Botine cu blugi evazați

Blugii evazați merg de minune cu botinele scurte, cu toc gros. Regula cea mai importantă este ca lungimea blugilor să depășească cu 1-2 degete tocul botinelor. Adică jeanșii trebuie întotdeauna să fie mai lungi, astfel încât tocul să fie acoperit în totalitate chiar și atunci când mergi.
O altă recomandare ar fi aceea de a purta botine închise la culoare cu blugi în nuanțe închise și botine deschise la culoare numai dacă jeanșii sunt și ei deschiși la culoare.
Este important de menționat că blugii evazați sunt singurii care pot fi purtați peste botine. Orice alt model de jeanși sau pantaloni nu arată bine dacă este purtat peste botine, așa că e bine să eviți această gafă vestimentară.

Cu blugi conici

Dacă vrei să porți jeanși skinny cu botine, trebuie să așezi blugii în funcție de tipul botinelor purtate. Concret, dacă botinele lasă glezna la vedere, poți lăsa blugii să cadă natural, fără să intervii în vreun fel. Pe de altă parte însă, dacă botina acoperă gleznele, poți apela la un truc pentru a face blugii să arate mai bine – rulează-i astfel încât să se încheie acolo unde încep botinele. În acest fel, eviți efectul de “picioare tăiate” care se poate crea.

Cu blugi trei sferturi

Blugii trei sferturi pot fi purtați și pe timpul iernii, cu o pereche de încălțări asortate. Dacă alegi să porți acești blugi așa, trebuie să lași puțină piele la vedere, altfel vei obține un look neglijent, pe care sigur nu ți-l dorești.

Cu blugi drepți

Blugii drepți arată bine mai ales dacă sunt purtați cu botine foarte scurte, care lasă glezna la vedere. Sunt potrivite atât botinele cu toc cui, cât și cele cu toc gros.

Cu pantaloni office

Ca și în cazul blugilor, pantalonii office pot fi purtați cu succes cu botine. O pereche de pantaloni office drepți va arăta foarte bine cu o pereche de botine cu toc, fie el și mic. Ideal ar fi ca pantalonii să fie suficient de scurți încât să lase glezna la vedere, astfel încât să se completeze de minune cu botinele.

Botine cu pantaloni culottes

Pantalonii tip culottes, fie ei office, fie casual, pot fi purtați atât cu botine cu toc, cât și cu unele cu talpă joasă. De exemplu, un outfit reușit pentru zilele reci de toamnă sau iarnă ar putea fi alcăuit dintr-o pereche de culottes cu dungă, un pulover pufos, scurt, și o pereche de botine cu toc gros, foarte comode. Dacă adaugi o jachetă scurtă și o geantă șic, în mod cert vei obține un look fără cusur.

Ponturi care te ajută să îți alegi cele mai potrivite botine:
• Este important ca încălțările purtate să fie foarte confortabile chiar și în zilele în care plouă sau ninge, așa că atunci când le probezi înainte de a le achiziționa, dă câteva ture de magazin cu ele în picioare
• Dacă vrei să investești mai puțin în încălțări în această iarnă, alege o pereche de botine negre, care sunt mult mai ușor de asortat decât unele maro, gri sau în altă culoare
• Dacă ai glezna foarte subțire, nu alege botine care sunt largi în partea aceea întrucât vor fi inconfortabile și îți vor provoca răni
• Botinele decupate în zona degetelor arată bine, însă sunt destul de greu de asortat așa că mai bine mergi pe varianta clasică, cu degetele acoperite

Indiferent de ținuta purtată, e important să te simți bine în pielea ta, dar și să arăți bine. De aceea, de fiecare dată când îți alegi hainele și încălțările, asigură-te că te uiți în oglindă și te analizezi cu atenție – dacă ți se pare că ceva nu e în regulă, probabil că ai dreptate. Încearcă să înlocuiești unele piese până când ajungi la cea mai bună variantă.