Poți să îți faci bucle cu placa de îndreptat părul, iar adevărul este că de multe ori acestea sunt mai reușite decât cele obținute cu ajutorul ondulatorului – te întrebi de ce? Răspunsul e simplu: au un aspect mai natural și se fac mai rapid.

Cum să îți faci bucle cu placa de păr, pas cu pas

În primul rând, e important de menționat că trebuie să ai părul cel puțin până la umeri pentru a îți face bucle cu placa de îndreptat părul. Pe părul mai scurt acestea nu vor arăta foarte natural.

Apoi, trebuie să îți pregătești părul cum se cuvine înainte de a face buclele cu placa, dacă îți dorești să obții o coafură cu aspect natural, dar și să îți protejezi părul de efectele nedorite pe care le poate avea temperatura mare la care ajunge placa de îndreptat părul.

Iată cum să procedezi, pas cu pas, pentru a îți ondula părul cu placa:

  1. Pe părul spălat și uscat, aplică un produs pentru protecție termică. Poate fi o cremă protectoare, un ulei sau un ser – important este să creezi o barieră de protecție împotriva temperaturii mari la care vei expune firele de păr.
  2. Împarte-ți apoi părul în 2 secțiuni – calota o vei prinde cu un clește în vârful capului. Apoi vei lua câte o șuviță din părul desprins și o vei ondula. Șuvița nu ar trebui să fie mai groasă de 2-3 degete. Cu cât vrei să fie buclele mai lejere, cu atât mai groasă trebuie să fie șuvița. Răsucește șuvița în jurul plăcii, începând cât mai aproape de rădăcină, ca în video-ul de mai jos, apoi unește cele două jumătăți ale plăcii și trage placa către vârfurile podoabei capilare, ținând-o îndreptată în jos. Lasă apoi șuvița deoparte și continuă cu următoarea.
  3. După ce ai ondulat tot părul din secțiunea de jos, vei desprinde și calota și vei proceda la fel, ondulând șuviță cu șuviță.
  4. La final, buclele vor fi perfect definite, de aceea trebuie să treci cu degetele prin ele, pentru a le oferi un aspect mai natural. Dacă îți dorești onduleuri și mai discrete, poți chiar să folosești un pieptăn cu dinții rari pentru a separa buclele.
  5. Finisează coafura prin pulverizarea unei cantități reduse de fixativ sau de lac de păr.

Ponturi pentru cele mai reușite bucle făcute cu placa:

  • Dacă vrei să obții o coafură cu volum, pulverizează înainte de ondulare puțin șampon uscat la rădăcină, apoi masează cu un prosop. Șamponul uscat nu numai că oferă volum podoabei tale capilare, însă modifică textura șuvițelor de păr, făcând buclele mai reușite.
  • La final, înainte de a trece cu degetele prin păr pentru a separa buclele, aplică puțin ulei de păr pe buricele degetelor.
  • Folosește o placă de îndreptat părul cu forma rotunjită, pentru bucle cât mai naturale.