Tu știi ce costum de baie ți se potrivește, în funcție de forma corpului? Ar trebui, dacă vrei să arăți bine și să apari la plajă în cea mai bună variantă a ta!

Costumul de baie îți poate sculpta corpul, dacă este ales bine, astfel încât micile imperfecțiuni să fie mascate, iar atuurile să fie accentuate.

Ce costum de baie te avantajează în funcție de siluetă

Siluetă tip măr: costum de baie întreg

Dacă ai o asemenea siluetă, înseamnă că ai umerii proeminenți, bustul și șoldurile mari, colăcei în talie și picioarele slabe. Te avantajează costumele de baie dintr-o singură piesă, de preferat cu bretele subțiri, tip spaghete. Pentru a alungi vizual trunchiul, alege o variantă cu decolteu în “V”. În niciun caz nu vei purta costume de baie cu volanașe sau cu imprimeuri foarte mari.

Foto: Pinterest

Siluetă clepsidră: costum de baie din două piese, cu slip cu talie înaltă

Considerată silueta ideală, aceasta este caracterizată de forme voluptoase și talie mică. Un costum de baie din două piese, cu slip cu talie înaltă și cu sutien decoltat, îți va pune formele în valoare.

Foto: Pinterest

Silueta atletică: costumul de baie cu volane

Întrucât silueta atletică duce lipsă de forme voluptoase, este recomandat costumul de baie care creează vizual aceste forme. De exemplu, costumul de baie din două piese, cu sutien fără bretele și slip cu volănașe va armoniza corpul, adăugând volum în zonele problematice. Și un costum întreg, decoltat și cu volane în zona sânilor, va avantaja femeia cu siluetă atletică.

Foto: Pinterest

Silueta tip pară: costum de baie din două piese, cu sutien cu bretele late sau cu volane

Femeia cu siluetă pară are șolduri late și posterior generos, însă partea de sus a corpului este mai mică. De aceea trebuie să se creeze echilibru – această formă a corpului este avantajată de costumele de baie alcătuite dintr-un slip foarte decupat în părțile laterale și un sutien voluminos, cu bretele late, volane sau alte accesorii aplicate. Se recomandă, de asemenea, costumele de baie cu imprimeuri, cum sunt print-urile florale.

Foto: Pinterest

Ce costum de baie să alegi în funcție de imperfecțiuni

Colăceii din jurul taliei pot fi mascați cu ajutorul unui costum de baie întreg, care are falduri în zona abdominală. Acesta va ascunde colăceii și va sculpta zona respectivă.

Posteriorul generos nu trebuie acoperit cu un slip tip boxeri, întrucât efectul obținut nu va fi nici pe departe cel dorit. Acest tip de slip îți va mări vizual și mai mult posteriorul și nu îți dorești asta. Mai potrivit ar fi în cazul tău să porți un slip cu talie înaltă, ușor decupat. În acest fel, trupul tău va fi alungit vizual și chiar și posteriorul va părea mai mic.

Posteriorul plat poate fi și el un prilej de a fi complexată. Poți rezolva această problemă cu un costum de baie bine ales. Un slip cu fronseuri în partea din spate va crea volum, făcând posteriorul să pară mai curbat decât este.

Sânii mici sunt avantajați de costumele de baie cu sutien tip bandeau, fără bretele. Pentru a crea volum suplimentar în zona bustului, alege un asemenea sutien cu falduri, cu elastice sau cu volane. Și sutienele cu bretele, dar cu cupele prinse între ele cu ajutorul unei funde, vor arăta bine pe femeile cu sâni mici.

Sânii foarte mari, pe de altă parte, arată bine în sutiene care oferă suficientă susținere. Un sutien care nu oferă susținerea necesară va face sânii să pară lăsați. Costumele de baie din două piese sunt recomandate pentru femeile cu bustul generos. Se recomandă imprimeurile verticale, care micșorează optic bustul. Totodată, sunt recomandate sutienele cu bretele groase de cel puțin 2 degete – bretelele foarte subțiri vor crea impresia că “taie” pielea în zona umerilor.

Șoldurile late pot fi mascate cu ajutorul costumelor de baie retro, cu slip cu talie înaltă și sutien cu cupe bine definite. Alege un asemenea costum de baie cu imprimeuri, fie ele florale sau geometrice, pentru un efect și mai puternic.

Picioarele scurte pot fi alungite cu ajutorul unei iluzii optice. Alege un costum de baie din două piese, cu un slip foarte decupat, cu barete foarte subțiri în părțile laterale, dar și cu talie înaltă. Cu cât slipul este mai îndrăzneț și lasă mai multă piele la vedere, cu atât picioarele vor părea mai lungi.

Costumul de baie pe care îl porți îți poate fi aliat de nădejde în aceeași măsură în care îți poate fi dușman. Cunoaște-ți corpul, analizează-ți punctele forte și imperfecțiunile și alege un costum de baie care să te avantajeze. Tendințele sunt importante, dacă vrei să fii admirată pe plajă, însă cel mai important este să porți piese care să te avantajeze.