În sezonul cald, suntem mai expuși riscului de a comite gafe vestimentare, din cauza temperaturilor crescute, precum și a umidității din aer, care ne fac să ne dorim să purtăm haine și încălțări care nu ne supraîncălzesc. Iată care sunt lucrurile pe care, dacă te consideri o femeie elegantă, nu ar trebui să le porți niciodată vara, indiferent de circumstanțe!

1. Piese vestimentare transparente, care lasă lenjeria intimă la vedere

Dacă nu ești la plajă, nu este permis să lași la vedere nici prea multă piele, dar nici lenjeria intimă. O femeie cu stil nu ar purta niciodată piese vestimentare din materiale transparente, prin care se poate zări sutienul. Dacă îți plac materialele vaporoase, cu o ușoară transparență, vei purta pe dedesubt o jupă dintr-un material natural, care să permită pielii să respire, dar totodată să acopere lenjeria intimă. 

2. Blana

Fie că vorbim despre piese vestimentare accesorizate cu blană, fie că este vorba despre papuci sau genți cu blană, un lucru este cert – blana nu se poată vara în niciun context. Femeile elegante știu asta și lasă blănurile în dressing până la instalarea anotimpului rece. 

femeie_salopeta

3. Salopetele

Pe timpul verii vedem adesea în magazine o mulțime de modele de salopetă. Ei bine, femeile rafinate ocolesc această piesă vestimentară pe timpul verii din mai multe motive – în primul rând, o salopetă scurtă va expune zonele intime în timp ce te miști, iar în al doilea rând, nu îți pune deloc în valoare silueta și nu este absolut deloc feminină. 

4. Șlapi sau papuci

Dacă nu ești la plajă sau acasă, nu ai voie să porți asemenea încălțări dacă ești o femeie elegantă. Oricât de tentant ar fi să te înalți rapid cu papucii și să pleci la supermarket pentru câteva cumpărături rapide, ai face bine să te gândești de două ori înainte și să renunți la această intenție. Stilul nu ține cont de împrejurări – ești o femeie elegantă în toate împrejurările sau nu mai ești. 

5. Bustieră pe post de top

În mod cert și tu ai văzut, pe stradă sau la vreun eveniment, femei care poartă bustiere pe post de top, împreună cu o pereche de pantaloni cu talie înaltă sau chiar cu o fustă. Ei bine, dacă ai trecut de vârsta adolescenței și te consideri o femeie elegantă, nu poți face asemenea alegeri vestimentare. Nu numai că oferă ținutei tale un iz neglijent, însă pot oferi și un aspect vulgar și sigur nu îți dorești asta.

6. Tunica supradimensionată

Cu sau fără mâneci, tunica din în sau din mătase se poartă pe timp de vara, fiind o piese lejeră și ușor de asortat – din păcate însă, nu este deloc o piesă elegantă așa că este indicat să o eviți. Poartă, mai degrabă, bluze și cămăși din materiale vaporoase, care să îți urmărească talia și linia corpului.

7. Pantalonii lejeri, din materiale vaporoase

Acest tip de pantaloni este foarte ușor de purtat în zilele caniculare, însă este bine să îi porți numai în zilele petrecute acasă. Altfel, riști să pari îmbrăcată în pijamale și să ștergi cu buretele imaginea de femeie elegantă pe care ți-ai creat-o. 

8. Colanții de ciclism

Se poartă de câteva sezoane, fie cu rochii casual scurte, fie cu tricouri supradimensionate, dar și cu topuri scurte: este vorba despre colanții de ciclism. Sunt cool, însă dacă ești o femeie care își dorește să fie considerată elegantă, nu îi poți purta decât atunci când mergi pe bicicletă.

femeie_jeansi_scurti

9. Jeanși scurți

Blugii scurți pot fi purtați de o puștoaică, însă niciodată de o femeie elegantă. Poți purta pantaloni scurți, însă unii “la dungă”, de costum, ori din materiale de vară precum inul sau chiar mătasea. 

10. Pălăria “de pescar”

Revenită recent în tendințe, basca specifică anilor ’90 este tot mai des văzută în magazine, pe stradă și pe plajă. Ei bine, femeile elegante nu vor purta niciodată un asemenea accesoriu. Dacă îți plac pălăriile, găsești în magazine o mulțime de modele cochete, de bun gust, care pot fi purtate cu succes la ținute stylish. 

Acum, că ai aflat ce nu poartă o femeie elegantă vara, vei putea să eviți gafele vestimentare. În cazul în care îți este foarte greu să îți definești stilul vestimentar, poți apela la ajutorul unui stilist, care te va ajuta să îți descoperi sau chiar să îți creezi un stil personal. 

*Citește aici 10 lecții de stil pe care ni le-a oferit Coco Chanel.