Te-ai dus vreodată la coafor cu poza unei vedete în speranța că vei putea obține aceeași tunsoare frumoasă, dar la final, părul tău nu arăta la fel de spectaculos? Ei bine, unul dintre motivele principale pentru care se poate întâmpla acest lucru este faptul că nu ai ales o tunsoare potrivită pentru forma feței tale. Descoperă caracteristicile fiercărei forme și ce tunsoare ți se potrviește în funcție de asta. 

Cum stabilești corect forma feței

Pentru a stabili corect forma feței, trebuie să faci următorii pași:

  1. Măsoară pomeții, pornind chiar din spatele unghiului exterior al ochiului. Întinde centimetrul peste podul nasului, până la unghiul exterior al celuilalt ochi. Ai grijă ca centimetrul să fie drept și să fie chiar deasupra pomeților. Acum notează numarul obținut.
  2. Măsoară linia maxilarului, pornind de la baza acestuia, chiar sub ureche, și îndreaptă banda spre bărbie, oprindu-te la mijlocul acesteia. Înmulțește valoarea obținută cu doi și notează numărul final.
  3. Următorul pas presupune măsurarea frunții. Pentru asta, plasează centimetrul la linia părului din dreapta și întinde-l până la linia părului din stânga. Notează valoarea obținută.
  4. Ultimul pas va stabili lungimea feței. Așază centimetrul pe frunte, chiar în locul din care începe cărarea pe mijloc, și întinde-l până jos, în vârful bărbiei. Trece și acest număr pe foaie și urmărește pașii următori.

Tunsori pentru fața ovală

Fața ovală este considerată una dintre cele mai frumoase de către specialiștii în beauty. Îți dai seama dacă intri în această categorie, dacă lungimea feței este egală cu lățimea plus jumătate. Dacă ai o frunte înaltă, obrajii sunt cea mai lată parte a feței, iar aceasta este mai mult lungă, decât lată, atunci trebuie să îți alegi tunsori potrivite feței ovale.

Ce tunsori ți se potrivesc

Orice tunsoare arată bine pe fața ovală, fie ea scurtă sau lungă, așa că poți să te consideri norocoasă, dacă intri în această categorie. Dacă vrei să faci o schimbare în acest sezon, poți încerca un bob lung, cu breton sau fără. 

Dacă ai nevoie de mai multă inspirație, printre vedetele care au forma ovală a feței se numără Monica Bellucci și Jessica Alba.

Tunsori pentru fața rotundă

Fața rotundă are obrajii proeminenți și rotunzi, bărbia rotundă, iar lungimea feței este aproape egală cu lățimea. 

Ce tunsori ți se potrivesc

Dacă te regăsești în această categorie, va trebui să creezi o iluzie optică de alungire a feței prin tunsorile pe care le alegi. Este motivul pentru care te avantajează foarte mult tunsorile în scări sau cele filate, pentru că subțiază fața. Evită să alegi coafuri cu linii drepte sau buclele, în cazul în care ai părul scurt sau mediu.

Drew Barrymore și Christina Ricci sunt două vedete care au ceeași formă a feței ca tine. 

Tunsori pentru fața patrată

 

View this post on Instagram

 

📸: @cassblackbird for @wsjmag

A post shared by Demi Moore (@demimoore) on

Dacă ai fața pătrată, atunci ai fruntea lată și o linie dură a maxilarului. Fața este aproape la fel de lată pe cât e de lungă, iar trăsăturile par ușor ascuțite.

Ce tunsori ți se potrivesc

Tunsorile ideale pentru fața pătrată sunt cele cu volum în părțile laterale, pentru că dau o notă delicată trăsăturilor tale. Bretonul asimetric sau tunsoarea în scări sunt alegeri sigure, iar tunsorile în linii drepte sunt de evitat.

Pentru mai multă inspirație, printre vedetele care au fața pătrată se numără Demi Moore și Gwyneth Palthrow.

Tunsori pentru fața alungită

 

View this post on Instagram

 

📸

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Poți recunoaște forma alungită prin următoarele trăsături: fruntea, pomeții și maxilarul au cam aceeași lățime, iar bărbia este pronunțată.

Ce tunsori ți se potrivesc

Dacă ai o formă alungită a feței, atunci tunsorile care te avantajează cel mai mult sunt cele pe lungime medie. Poți opta pentru o tunsoare ce se oprește în dreptul bărbiei sau umerilor. Dacă te simti mai îndrăzneață, poți aborda și un breton drept sau filat.

Trebuie să eviți volumul excesiv la rădăcină, pentru a nu crea un efect de alungire în plus a feței. 

Printre vedetele care au fața alungită, se numărăr Kim Kardashian și Sarah Jessica Parker.

Tunsori pentru fața în formă de inimă:

 

View this post on Instagram

 

Lights on a tree can only mean one thing… who else is ready for the holidays? (Polka dot dress by @draperjames) ✨🎄

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Dacă ai bărbia ascuțită, iar fruntea este cea mai lată parte a feței, atunci ai formă de inimă.

Ce tunsori ți se potrivesc

Dacă te încadrezi în această categorie, atunci scopul tpu este să reduci din lățimea frunții și să crești lățimea maxilarului, pentru a avea un look echilibrat. Este motivul pentru care te avantajează tunsorile care au o lungime până la umăr, cu breton lung și filat, drept sau pe o parte.

Printre vedetele care au o formă a feței în formă de inimă se numără Tyra Banks și Reese Witherspoon.

Tunsori pentru fața în formă de diamant

Dacă cineva ar trasa o linie din zona în care începe cărarea pe mijloc până la pomeți și până în vârful bărbiei, ai oține o formă de diamant, de aici și numele. Printre caracteristicile feței în formă de diamant se numără: bărbie ascuțită, pomeți proeminenți și frunte îngustă.

Ce tunsori ți se potrivesc

Dacă ai o astfel de formă a feței trebuie să stai departe de tunsorile scurte, care atrag atenția asupra liniei maxilarului. Cel mai bine te avantajează tunsorile în scări, iar lungimea părului trebuie să fie cel puțin la nivelul mandibulei.

Printre vedetele care au fața în formă de diamant se numără: Jennifer Lopez, Keira Knightleys.

Alte trucuri pe care trebuie să le știi:

  • Părul scurt se potrivește cel mai bine persoanelor cu maxilarul inferior bine conturat.
  • Dacă ai gâtul scurt, optează pentru o tunsoare scurtă.
  • Dacă ai bărbie dublă, optează pentru o tunsoare în scări care să îți încadreze fața. 
  • Țne minte că tunsorile în scări îndulcesc trăsăturile feței.