Cerceii sunt un accesoriu aparte, ce îți complimentează trăsăturile naturale și te ajută să le scoți foarte bine în evidență. Totuși, este foarte important să îi alegi cu grijă. La fel cum unele ținute nu avantajează anumite siluete, unii cercei nu se potrivesc oricărei forme a feței. În același timp, există perechi care îți vor face trăsăturile mai proeminente și te vor prinde mult mai bine.

Cum alegi cerceii în funcție de forma feței? Ei bine, ți-am pregătit un ghid complet pentru ca tu să te bucuri din plin de aceste accesorii.

Fiecare are o formă a feței unică, datorită structurii oaselor și a factorului genetic. Însă, la modul general, sunt cunoscute 6 forme: 

Ovală

Diamant

Rotundă 

Dreptunghiulară

Pătrată

Inimă

Pentru a afla forma feței tale, trebuie să iei în calcul trei lucruri: care este cea mai lată parte a acesteia (fruntea, obrajii sau bărbia), forma maxilarului (rotund sau pătrat) și cât de alungită este fața ta. 

Caracteristici ale formelor feței

Alegând cerceii în funcție de forma feței, îți vei pune în evidență fizionomia. Pentru a-ți putea da seama ce accesorii te vor avantaja, urmărește care sunt trăsăturile specifice fiecărui tip de față și compară-le cu ale tale. Astfel îți poți face o idee despre categoria din care faci parte și vei putea alege cerceii perfecți.

Fața ovală

O persoană cu fața ovală are lungimea feței mai mare decât lățimea, precum și o frunte destul de lată. Dacă ai fața ovală poți să te consideri norocoasă, întrucât ți se potrivesc multe tunsori și multe tipuri de accesorii. Printre acestea, se numără cerceii lungi, cei rotunzi sau cei de tip candelabru, pentru un look extravagant. 

Fața în formă de diamant

Fața sub forma unui diamant se diferențiază de celelalte prin pomeții proeminenți și bărbia subțire. Cerceii potriviți sunt cei care vor crea o balanță între forma lor și trăsăturile ascuțite. Cei mai buni vor fi astfel cerceii rotunzi sau cei micuți, cu șurub, . Încearcă să eviți pe cât posibil cerceii-romb, deoarece vor accentua mult prea puternic pomeții deja evidenți. 

Fața rotundă

Dacă fața ta este rotundă, înseamnă că seamănă cu un cerc. Are foarte puține unghiuri și linii drepte, iar din acest motiv va trebui să găsești o soluție pentru a o alungi. Din fericire, un mic truc îți va fi de ajutor: poartă cercei lungi, pătrați sau orice formă geometrică cu unghiuri drepte, fiindcă astfel vei adăuga un plus de valoare look-ului tău.

Fața dreptunghiulară

Chipul sub formă de dreptunghi este asemănător cu cel oval, doar că maxilarul este mult mai pronunțat. Pentru femeile cu fața dreptunghiulară cei mai buni cercei sunt cei care vor diminua structura osoasă proeminentă. Astfel, o alegere potrivită sunt cerceii rotunzi, în formă de lacrimă sau curbați. 

Fața pătrată

La fel ca fața rotundă, cea pătrată este simetrică din toate punctele de vedere. Fruntea și bărbia au lățimi egale și spre deosebire de cea rotundă, creează un aspect mai degrabă ca al unui careu, decât circular. Din nou, pentru a micșora unghiurile naturale, vei avea nevoie de cercei rotunzi, mari. 

Fața în formă de inimă

Persoanele cu fața în formă de inimă se recunosc prin fruntea mai lată decât obrajii și prin faptul că aceasta se îngustează până la bărbie. Pentru a echilibra configurația de tip-triunghi, cerceii perfecți vor fi cei curbați, elongați.

Dacă îți dorești un look impecabil și îți place să acorzi atenție detaliilor, atunci cu siguranță vei vrea să îți alegi cerceii în funcție de forma feței. Nu doar că vor fi un plus pentru ținută, dar îți vor pune în lumină trăsăturile și îți vor oferi un aspect de nota 10.