Dacă picioarele tale nu sunt tocmai subțiri și înalte, trebuie să alegi modele de cizme pentru picioare groase. Asta pentru că unele modele îți subțiază picioarele, alungindu-le vizual, în timp ce altele accentuează grosimea acestora, dezavantajându-te. Iată ce modele de cizme e indicat sa porți dacă ai picioare groase!

Există cizme pentru picioare groase și cizme pentru femeile cu picioare subțiri, însă trebuie să știi cum să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine. Iată un mic ghid, care te va ajuta să alegi cele mai potrivite cizme!

Ce cizme te avantajează dacă ai picioarele groase

Picioarele groase sunt avantajate de cizmele lungi până la genunchi, poate puțin mai joase. Acest model alungește vizual piciorul și totodată îl subțiază.
Dacă vrei ca efectul de alungire să fie sporit, încearcă un model de cizme până la genunchi cu toc, fie el subțire sau gros. Acesta va arăta foarte bine cu rochii și fuste scurte, până la genunchi, dar și midi.
Și cizmele cu talpă joasă până la genunchi te avantajează dacă ai picioarele groase, și acestea pot fi purtate atât cu rochii și fuste, cât și cu pantaloni skinny. Cizmele în stilul celor folosite la echitație sunt extrem de potrivite pentru tine, la fel și cele de ploaie, din cauciuc – aceste modele vor masca grosimea picioarelor tale.
Ideal ar fi să alegi culori închise atunci când îți cumperi cizme întrucât acestea micșorează vizual picioarele. Evită nuanțele intense precum roșul sau muștarul pentru că acestea vor crea impresia de picioare și mai groase.
În ceea ce privește materialul, poți purta atât cizme din piele, cât și cizme din piele întoarsă – ambele tipuri te avantajează. Cizmele din piele lăcuită sau chiar din latex pot accentua problema pe care o ai la nivelul picioarelor.

Ce cizme NU te dezavantajează dacă ai picioare groase

Cizmele a căror lungime ajunge până la jumătatea pulpei nu sunt deloc avantajoase pentru femeile cu picioare groase. Acestea adaugă volum în zona gleznelor, făcându-le să pară foarte groase, dar totodată pot strânge pulpa, creând un efect nedorit de “strangulare”. Evită asemenea modele dacă picioarele nu sunt punctul tău forte.
Pe de altă parte, nici cizmele foarte lungi nu sunt extrem de avantajoase. Cizmele care urcă cu o palmă, poate chiar două, peste genunchi, te dezavantajează și ele întrucât atrag atenția asupra grosimii picioarelor, mai ales în partea de sus.
Dacă ai picioarele groase, stai departe și de cizmele cu șireturi întrucât acestea creează volum suplimentar în zona picioarelor, iar acest lucru este ultimul de care ai nevoie.

Ponturi care te ajută să descoperi cele mai potrivite cizme pentru picioare groase, în funcție de forma corpului tău

• Dacă ai silueta tip măr, adică pe lângă picioarele groase, ai și problema colăceilor în talie, te vor avantaja cizmele cu talpă ortopedică ori cele cu toc masiv întrucât acestea creează echilibru și armonizează silueta. O pereche de cizme cu toc cu va evidenția și mai tare problemele din zona taliei, creând efectul de proporții incorecte. Foarte bine îți vor veni cizmele stil ciocată, care sunt la mare căutare sezonul acesta.
• Dacă ai picioarele groase, însă nu ai forme accentuate, ba dimpotrivă (sâni mici, posterior plat și șolduri înguste), cizmele cu toc cui îți vor veni foarte bine.
• Femeile cu picioare groase, însă cu tălpi mici, sunt avantajate de cizmele cu botul ascuțit, care creează efectul de alungire.
• Femeile care poartă număr mic la picior pot purta și cizme cu “kitten heels”, adică acel toc subțire deloc înalt, întrucât vor fi avantajate de acest model.
• Dacă ai picioare groase și totodată ești mică de înălțime, evită cizmele cu imprimeuri de orice fel întrucât îți scurtează și mai tare picioarele.

Cum să porți cizmele dacă vrei să maschezi grosimea picioarelor

Am stabilit deja ca cizmele până la genunchi, închise la culoare, sunt cele mai potrivite pentru tine. Acum întrebarea este: cum să le porți?
Pentru a subția picioarele, poți purta o asemenea pereche de cizme de culoare neagră, cu toc, cu o fustă midi plisată și un pulover pufos sau o maletă întrodusă în fustă.
De asemenea, și rochiile până la genunchi pot fi purtate cu o asemenea pereche de cizme – ideal ar fi să alegi rochii cu partea de jos în cloș sau în forma literei A.
Dacă preferi cizmele până la genunchi fără toc, le poți integra în ținute cu dresuri groase, închise la culoare, și pantaloni scurți din lână. De asemenea, poți îmbrăca o pereche de pantaloni skinny, pe care îi vei băga în cizme.