Coada de cal este o coafură la îndemână, ușor de realizat și care merge purtată la orice tip de outfit, începând de la unul sport, până la o ținută de seară foarte elegantă.

Femeile privesc coada de cal ca pe un aliat de nădejde mai ales în zilele în care nu au părul proaspăt spălat ori nu au timp deloc pentru coafat. Însă coada de cal poate fi mai mult decât atât – ea poate fi elementul care îți scoate ținuta din anonimat. Însă trebuie să știi cum să îți faci coada de cal și cum să o porți, în funcție de contextul stilistic.

Cum să faci o coadă de cal perfectă, pas cu pas

  1. Piaptănă-ți bine părul, pentru a te asigura că nu este încurcat. Prinde-l apoi cu un elastic, în zona în care vrei să ai coada (la ceafă, în vărful capului).
  2. Împarte apoi coada obținută în două secțiuni și trage de una în dreapta, de una în stânga, astfel încât elasticul de păr să se apropie și mai mult de scalp. Dacă ai părul moale sau proaspăt spălat, poți fixa elasticul de păr cu două agrafe subțiri, astfel încât să te asiguri că acesta nu alunecă pe parcursul zilei.
  3. Cu un pieptăn, vei așeza toate șuvițele de păr lipite de scalp și în același timp vei pulveriza fixativ.
  4. La final, pentru a finisa coafura, vei acoperi elasticul de păr cu o șuviță din coadă, lată de 2-3 cm, pe care o vei înfășura în jurul acestuia și o vei fixa cu agrafe de păr și fixativ. Pentru un aspect și mai șic, poți împleti șuvița înainte de a o roti în jurul elasticului de păr.
  5. Pulverizează-ți fixativ pe palme și apoi treci ușor cu palmele deasupra cozii. În acest fel, te asiguri că nu vor ieși fire rebele din coada de cal.

Ponturi pentru o coadă de cal de reușită:

  • Dacă vrei o coadă cu volum, poți tapa șuvițele de păr pe porțiunea de lângă elasticul de păr. Finisează cu pieptănul și cu fixativ.
  • Dacă îți faci coada de cal sus și vrei să stea foarte fix, prind-o cu două elastice de păr, nu cu unul singur.
  • Vrei să faci coada să pară mai deasă și mai lungă? Împarte-ți părul în două secțiuni: una este calota, iar cealaltă partea de jos. Prinde apoi ambele secțiuni în două cozi de cal astfel: una deasupra și una dedesubt, la o distanță foarte mică. Prinde apoi cu un elastic ambele cozi de cal, iar apoi maschează elasticul cu o șuviță de păr. Vei fi încântată de rezultat: coada de cal va fi mai deasă și cu câțiva centimetri mai lungă.
  • În cazul în care vrei o coadă de cal mult mai lungă sau mult mai deasă decât cea pe care o ai, poți folosi meșe sau o coadă din păr natural. În acest fel, adaugi volum coafurii tale.
  • Ai părul proaspăt spălat și îți aluneca, iar coada nu arată deloc așa cum ți-ai dori? Folosește șampon uscat. Acesta oferă părului textura potrivită pentru coafare și te va ajuta să obții o coadă de cal perfectă, însă cu un aspect aparent nestudiat.

Coada de cal este o coafură potrivită în orice situație. O poți purta la sala de fitness, când ieși la alergat, la serviciu, în vacanță la munte sau pe plajă, dar și la evenimente deosebite precum nunțile sau botezurile.

Găsește-ți inspirația în galeria foto de mai jos :-).

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest