Aceste coafuri pentru acasă te vor ajuta să arăți, dar și să te simți bine, deși practici distanțarea socială de mai bine de două luni. Cu toate că tentația de a sta nepieptănată zile în șir poate fi mare acum, că nu ieși din casă și nu te vede nimeni, stima de sine poate avea de suferit, dacă nu te mai aranjezi în fiecare zi.

Bineînțeles, nu are sens să încerci coafuri elaborate, care necesită îndreptarea cu placa ori ondularea părului dacă lucrezi de acasă, însă poți folosi câteva coafuri simple pentru acasă. În acest fel, nu vei fi luată niciodată prin surprindere de un apel video neașteptat.

Coafuri pentru acasă: 6 recomandări simple

Coada în vârful capului

Foto: Instagram

În zilele călduroase prinde-ți părul într-o coadă în vârful capului, pentru a îl ține departe de față. Piaptănă bine părul înainte, apoi prinde-l cu un elastic de păr în creștet și acoperă elasticul cu o șuviță de păr pe care o vei înfășura în jurul său.

Pont: nu prinde prea strâns elasticul de păr pentru că e posibil să te trezești cu dureri de cap.

Jumătate prins, jumătate desprins

Foto: Instagram

Vrei o coafură lejeră, însă totodată șic? Prinde-ți partea de sus a podoabei capilare într-un coc lejer. Pentru a face asta, împarte părul în două secțiuni, după care prinde calota într-un coc în vârful capului. Poți prinde părul fie cu agrafe de păr, fie cu un cleștișor sau chiar cu un elastic.

Coadă de cal împletită

Foto: Instagram

Vrei o coafură ușor de realizat, însă cu un iz jucăuș? Prinde-ți tot părul într-o coadă de cal, după care împletește această coadă. Avantajul acestei coafuri constă în faptul că va rezista de dimineața până seara, iar după ce despletești părul, acesta va fi ușor ondulat.

Coc în vărful capului

Foto: Instagram

Probabil cea mai la îndemână coafură pentru zilele petrecute acasă este cocul făcut în vărful capului. Fie că ai părul proaspăt spălat, fie că nu l-ai spălat la timp, această coafură va arăta la fel de bine.

Prinde-ți părul într-o coadă cât mai sus, după care rotește coada în jurul elasticului de păr și fixeaz-o cu agrafe de coc, prinse din loc în loc.

Coada de cal la ceafă

Foto: Instagram

Dacă ai părul nespălat și vrei totuși să arate rezonabil în cazul în care ai un apel video în cursul zilei de lucru, coada de cal la ceafă te poate salva. Pulverizează pe rădăcini niște șampon uscat, masează bine cu buricele degetelor, apoi prinde-ți tot părul la ceafă într-o coadă. Poți masa vârfurile cu puțin ulei hidratant, dacă părul prins în coadă este foarte ciufulit.

Păr prins cu bentiță

Foto: Instagram

În diminețile în care te trezești mai târziu decât ar trebui și ai un videcall la prima oră cu colegii de serviciu, poți folosi cu succes trucul cu bentița. Nu trebuie decât să îți treci puțin degetele prin părul pe care îl vei da ușor către spate, iar apoi să îți pui o bentiță. În acest fel, părul tău va părea aranjat și nimeni nu își va da seama că abia te-ai dat jos din pat.

Dacă vrei ca părul tău să arate bine, trebuie să te asiguri că acesta este sănătos. Așadar, e bine să îi acorzi atenția de care are nevoie și să adaptezi rutina zilnică de îngrijire în funcție de sezon.

Iată câteva lucruri pe care le poți face în perioada aceasta, când petreci mai mult timp acasă, dacă vrei ca părul tău să arate bine în fiecare zi:

  • Spală-ți părul o dată la câteva zile, nu mai des, și folosește un șampon potrivit tipului tău de păr;
  • Profită de timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a îți face o dată, poate chiar de două ori pe săptămână, o mască hidratantă cu ulei de cocos/ jojoba, argan, pe care să o lași să acționeze cel puțin 3-4 ore;
  • Masează-ți în fiecare seară vârfurile cu un ulei hidratant pentru păr;
  • Profită de faptul că nu ieși prea des din casă pentru a lua o pauză de la vopsit – poți folosi, în schimb, ocazional, șampon sau mască nuanțatoare;
  • Înainte să ieși din casă, aplică pe păr un produs pentru protecție solară sau acoperă-ți părul cu o pălărie ori cu o eșarfă dintr-un material natural;
  • Ia o pauză de la aparatele de coafat cu aer cald precum foehnul, placa de îndreptat părul ori ondulatorul.