Pentru a arăta bine în fiecare zi, poți încerca să îți prinzi părul în cocuri lejere, ușor de realizat. Ideale atât pentru zilele petrecute la serviciu, cât și pentru timpul liber, aceste 6 cocuri lejere îți vor îmbunătăți look-ul.

Pentru a îți prinde părul într-un coc lejer, trebuie să ai o tunsoare medie sau lungă. Părul tuns scurt poate fi prins cel mult într-un coc strâns, nicidecum în unul relaxat.

Cocuri lejere pentru păr mediu

Dacă ai o tunsoare precum bobul lung, iar părul tău ajunge până la umeri, ba poate chiar este mai lung, îți poți prinde părul într-un coc relaxat.

Coc răsucit la ceafă

cocuri_lejere

Foto: Pinterest

Această coafură pare greu de realizat, însă nu îți trebuie decât puțină îndemânare și indicațiile noastre. Începe prin a îți pieptăna tot părul, după care tapează-l pe cel din creștet. Trage tot părul către spate, prinde-l într-o coadă de cal, pe care o vei răsuci și o vei prinde apoi pe orizontal cu multe agrafe de coc. Folosește un spray cu fixare mare și coafura va rezista până la finalul zilei.

Cocul messy în vârful capului

coc_messy

Foto: Pinterest

Această coafură este potrivită pentru zilele libere, în care mergi la cumpărături, ieși în oraș cu prietenii sau petreci timp în natură. Fiind un coc dezordonat, nu există reguli. Nu trebuie decât să îți prinzi părul în vărful capului cu un elastic, apoi să tragi ușor părul din elastic, pentru ca acesta să stea mai lejer prins. Poți fixa cocul fie cu ajutorul elasticului cu care prinzi coada, fie cu agrafe de păr.

Cocuri lejere pentru păr lung

Dacă ai părul lung, un coc lejer este o coafură potrivită de zi. Unde mai pui că este și foarte ușor de realizat, datorită lungimii părului?

Cocul messy la ceafă

cocuri_lejere

Foto: Pinterest

Îți poți face un coc messy și jos, la ceafă, dacă ai părul foarte lung. Piaptănă bine părul, apoi prinde-l într-o coadă de cal, însă nu foarte joasă, ci puțin mai sus de ceafă. Trage apoi ușor elasticul pentru a face coada mai lejeră, fă cu degetele o gaură deasupra elasticului, răsucește coada și scoate-o prin acea gaură. Imediat, rulează coada în forma unui coc și fixeaz-o cu agrafe. Folosește un fixativ ușor, care să fixeze fără să încarce firele de păr.

Cocul inspirat de Meghan Markle

coc_lejer

Foto: Pinterest

Fă-ți cărare pe o parte sau pe mijloc, în funcție de preferințe, apoi prinde-ți tot părul la ceafă, într-o coadă. Folosește un elastic de păr mai lat. Răsucește apoi în jurul elasticulu de păr toată coada, prinde-o cu agrafe și fixează cu un lac de păr.

Cocuri lejere din bucle

Buclele lejere pot fi baza ideală pentru un coc lejer. În primul rând pentru că oferă podoabei capilare un aspect relexat, natural, iar în al doilea rând pentru că oferă părului textura de care are nevoie pentru a sta fixat în coc.

Coc din bucle la ceafă

coc_lejer_la_ceafa

Foto: Pinterest

Începe prin a îți ondula tot părul fie cu ondulatorul, fie cu placa de îndreptat. Când termini, trece-ți degetele prin păr, pentru a separa șuvițele. Prinde-ți tot părul la ceafă, într-o coadă lejeră, pe care o vei răsuci însă pentru a o transforma într-un coc. Trage apoi o șuviță lată de 2-3 degete de sub elasticul de păr și răsucește-o în jurul elasticului, pentru a îl masca. Fixează cu agrafe de coc. Poți scoate, pe lângă față, câteva șuvițe pentru a îți încadra chipul. Finisează cu un lac de păr ori cu un fixativ cu grad mic de fixare.

Coc din bucle, prins cu eșarfă

coc_cu_esarfa

Foto: Pinterest

Dacă vrei un coc ultra-sofisticat făcut din bucle lejere, iată cum îl poți obține. Aplică pe lungimea părului un produs cosmetic cu protecție termică. Folosește ondulatorul sau placa de îndreptat pentru a îți ondula șuviță cu șuviță tot păru. Prinde-ți apoi la ceafă, cu un elastic simplu, un coc lejer. Acoperă apoi elasticul cu o eșarfă din mătase, pe care o vei asorta cu ținuta purtată. Coafură obținută va avea un aspect romantic, aparent nestudiat, care va complimenta de minune outfit-urile boho-chic.

Cocurile lejere sunt coafuri de zi pe care trebuie să le încerci. Renunță la banala coadă de cal în care îți prinzi veșnic părul și încearcă mai degrabă unul dintre cocurile recomandate de noi. Reacțiile celor din jur și complimentele primite te vor încuraja să îți prinzi mai des părul în acest fel. Nu uita să folosești produse hidratante de păr, care nu agresează nici vârfurile, dar nici rădăcina.