Iei în calcul varianta de a purta colanți anticelulitici pentru a combate celulita? Iată tot ce trebuie să știi despre aceștia, începând de la lucrurile de care să ții cont când îi alegi și până la modul în care îi porți!

Ce trebuie să înțelegi încă de la început este că acești colanți anticelulitici nu combat celulita, însă reușesc să o mascheze. O pereche de asemenea colanți va reduce aspectul celulitei de pe picioare, fese și chiar și abdomen, făcând pielea să pară mai fermă și remodelând chiar corpul. Aceștia pot fi purtați ca atare, dar mai ales pe sub rochii de ocazie sau piese vestimentare care ne pot dezavantaja din cauza kilogramelor în plus. O pereche de colanți anticelulitic scurți, luată pe sub o rochie de seară mulată sau dintr-un material foarte delicat, te va avantaja dacă ai câteva kilograme în plus, dar și celulită. 

Cum să porți colanți anticelulitici modelatori

Colanții anticelulitici modelatori pot fi purtați ca atare, dar mai ales pe sub piesele vestimentare care urmăresc linia corpului și atrag atenția asupra unor zone problematice – colăceii din talie, depozitele de grăsime de pe șolduri sau fese ori porțiunile pline de celulită. Purtând asemenea colanți (de preferat scurți) pe sub hainele mulate, vei remodela vizual corpul. Nu numai că vei scăpa de celulită, însă totodată vei părea mai slabă cu câteva kilograme și vei avea mai multă încredere în tine. 

Bineînțeles, fiind făcuți din materiale sintetice în proporție de până la 100%, aceștia nu trebuie purtați în mod regulat întrucât pielea ta nu este tocmai fericită, mai ales în zilele caniculare de vară. Însă dacă îi porți la ocazii, nu vei avea nicio problemă de acest gen. 

Cum alegi colanții modelatori

În primul rând, trebuie să iei în calcul modelul colanților, astfel încât aceștia să îți avantajeze corpul. Cei mai eficienți asemenea colanți sunt cei cu talie înaltă sau măcar medie, astfel încât să uniformizeze zona în care apar colăceii. Altfel, există riscul ca pielea să atârne inestetic deasupra taliei joase a colanților. În ceea ce privește lungimea colanților, aceasta trebuie să ajungă până la genunchi, pentru ca celulita să fie mascată eficient, însă dacă vei purta o rochie mai scurtă, și colanții trebuie să fie mai scurți pentru că nu vrei să riști să ți se vadă pe sub rochie, în timp ce mergi sau dansezi, pantalonii scurți modelatori.

De asemenea, trebuie să ții cont și de material când achiziționezi această piesă vestimentară – vei găsi de spandex, poliamida, poliester și chiar și din nailon sau neopren. Alegerea o vei face în funcție de preferințe, de sezon ori de sensibilități sau alergii la tot felul de materiale. 

Măsura colanților anticelulitic este și ea extrem de importantă – dacă porți o măsură prea mare, colanții nu își vor face treaba eficient întrucât nu vor strânge pielea suficient de mult încât celulita să fie mascată. Pe de altă parte însă, o măsură prea mică crește riscul ca pielea să arate inestetic în zonele în care se termină colanții. Probează colanții pentru a alege măsura cea mai potrivită, înainte de a îi achiziționa. 

Culoarea colanților modelatori este un alt aspect care trebuie luat în considerare înainte de achiziție – există pe piață asemenea colanți în toate culorile, însă dacă vrei să investești într-o piesă pe care să o poți purta la orice, alege tonuri de nude, care să fie în armonie cu nunața pielii tale. În acest fel, te asiguri că îi poți purta pe sub orice piesă vestimentară. 

În timp, colanții anticelulitici modelatori își vor pierde din eficacitate întrucât țesătura, fie ea și sintetică, se lărgește în timp. Pentru a împiedica acest lucru să se întâmple, ori măcar pentru a amâna cât mai mult acest moment, spală colanții modelatori numai de mână, în apă rece, fără să freci în mod excesiv. Protejând țesătura, vei prelungi durata de viață a colanților anticelulitici. 

Pont: dacă îți dorești un posterior mai bombat, trebuie să știi că există colanți modelatori cu efect de push-up pentru fese. 

Cum să scapi de celulită

Dacă celulita te complexează foarte tare, trebuie să știi că există unele tehnici cu ajutorul cărora poți scăpa de această problemă în câteva săptămâni – iată care sunt acestea:

  • adoptă o alimentație echilibrată, din care grăsimile nesănătoase, zahărul și băuturile carbogazoase nu fac parte;
  • fă mișcare – sportul este extrem de important în combaterea celulitei, așa că nu trebuie să lipsească din viața ta;
  • hidratează-te consumând cel puțin 2 litri de lichide pe zi;
  • fă masaj anticelulitic, cu sau fără produse cosmetice pentru combaterea celulitei – stimularea zonelor cu probleme printr-un masaj viguros va facilita redistribuirea țesutului adipos în vederea eliminării celulitei. 
  • folosește uleiuri anticelulitice în mod regulat.