Te întrebi ce culoare merge peste roșu la păr, pentru că îți dorești o schimbare radicală de look? Ei bine, trebuie să faci alegerea cu mare atenție, pentru că unele culori nu prind peste roșcat. Iată ce te sfătuiesc specialiștii, dacă ai hotărât să renunți la nuanțele de roșu pentru o perioadă!

Vopseaua de păr roșie are un pigment foarte puternic, de aceea nu poți vopsi părul în orice culoare îți dorești, dacă ești roșcată, deoarece unele nuanțe nu vor prinde, iar rezultatul va fi dezamăgitor.

Dacă ai părul vopsit în nuanțe de roșcat, este indicat să apelezi la ajutorul unui specialist pentru schimbarea culorii. În acest fel, te asiguri că nu vei da greș și vei ajunge la rezultatul dorit din prima.

Ce culoare merge peste roșu la păr

Foto: Pinterest

Există două variante când alegi să renunți la roșcat – fie vrei o culoare mai deshisă, de blond, fie preferi o culoare mai închisă, de șaten, castaniu sau brunet. În cazul în care alegi o nuanță deschisă, cum este blondul, trebuie să știi că procesul de modificare a culorii începe prin eliminarea pigmentului de roșcat, pentru ca abia apoi părul să fie vopsit în altă culoare. În acest sens, se poate folosi atât o soluție blândă pentru îndepărtarea vopselei de păr, cât și decolorarea.

Procesul prin care trebuie să treacă părul tău, pentru a ajunge de la roșcat la blond, diferă în funcție de nuanța de blond la care vrei să ajungi. De pildă, dacă vrei un blond căpșună, lucrurile sunt mai simple, pentru că acesta are o tentă roșcată. Însă dacă vrei un blond platinat, decolorarea este absolut necesară.

Pe de altă parte, însă, dacă îți dorești să îți închizi nuanța părului, decolorarea nu este necesară. Hairstylist-ul Georgiana Rusen ne sfătuiește: “Dacă vreți să renununțați la roșcat fără ca părul să fie agresat în vreun fel, ideal ar fi să alegeți o nuanță mai închisă, de la șaten până la violet sau chiar brunet. Acestea prind peste tonurile de roșcat fără să fie necesară îndepărtarea pigmentului roșu”.

Așadar, dacă te întrebi ce culoare merge peste roșu la păr, fără să fie nevoie de decolorare, răspunsul este simplu: violet, șaten ori o nuanță de brunet. Pentru orice alte culori ori pentru baleiaj, va fi necesar să decolorezi în prealabil părul.

De ce este atât de greu să scoți roșul din păr

Pigmenții roșii nu numai că sunt frumoși, dar sunt și foarte persistenți. Ca dimensiune, aceștia sunt mai mici decât pigmenții maro, de aceea ies mai greu din textura firului de păr. De multe ori, mai ales dacă te vopsești acasă, rămân unele tonuri de roșu chiar și după ce vopsești părul în altă culoare, iar aceste tonuri dispar la a doua, poate chiar a treia vopsire cu altă culoare.

Dacă vrei să renunți la roșcat, însă nu ești dispusă să apelezi la un specialist, este obligatoriu să vopsești părul mai închis, dacă vrei să prindă. Pentru nuanțe de blond trebuie să decolorezi părul și acest proces nu ar trebui făcut acasă, pentru că riști să îl arzi și să te trezești în situația de a fi nevoită să îl tunzi.

Cum să îți îngrijești părul proaspăt vopsit

După ce reușești să înlături roșcatul din păr, nu te gândi că ai scăpat. De acum înainte va trebui să îți îngrijești foarte atent părul, pentru ca acesta să rămână frumos și sănătos.

Folosește produse de îngrijire special concepute pentru părul vopsit. Șamponul, balsamul de păr, măștile hidratante și toate produsele folosite în rutina de îngrjire a părului ar trebui să facă parte din gama celor pentru păr tratat chimic.

Renunță pentru o perioadă măcar la coafarea cu aer cald. Imediat după vopsirea părului, ar fi bine să eviți folosirea ondulatorului, a plăcii de îndreptat părul, poate chiar și a foehn-ului. Dacă ai apelat la decolorare pentru a îți deschide culoarea părului, ar trebui să faci o pauză pe termen lung de la aceste aparate de coafat, întrucât părul tău este foarte fragil și se va degrada cu ușurință la contactul cu aerul cald.

Protejează-ți noua culoare folosind produse speciale. La fiecare șamponare și clătire, noua ta nuanță de păr își va pierde din strălucire și intensitate. De aceea se recomandă produsele pentru păr vopsit. Poți, însă, să folosești și un șampon nuanțator pentru a menține culoarea vibrantă în ciuda spălărilor repetate. De asemenea, este recomandat să îți protejezi părul aplicând produse cu SPF pe timpul verii – radiațiile solare nu numai că deshidratează firele de păr, însă și decolorează nuanța acestora.