Tu știi ce culoare de păr avantajează un ten măsliniu? Citește acest articol și nu vei da greș în alegerea culorii de păr pentru pielea ta creolă. 

Un ten măsliniu, care pare veșnic bronzat, este pus în valoare de anumite culori de păr, în timp ce altele îl pot dezavantaja. Multe femei cu tenul pigmentat se feresc de nuanțele de blond, crezând în mod eronat că acestea nu li se potrivesc, întrucât se creează un contrast prea mare. Ei bine, chiar și blondul poate pune în valoare pielea măslinie, dacă alegi tonul potrivit. 

Ce culoare de păr să alegi dacă ai ten măsliniu

1. Blond platinat 

Dacă nu te temi de schimbările radicale de look, ba chiar îți dorești una, mergi la sigur cu un blond platinat. O nuanță intensă de blond platinat va avantaja orice femeie cu ten măsliniu întrucât nu va crea senzația de paloare a feței. 

Ceea ce trebuie să faci însă este să apelezi la ajutorul unui Hairstylist pentru a îți vopsi părul blond platinat. Asta pentru că dacă ai tenul măsliniu, în mod cert culoarea naturală a părului tău este închisă, așa că va necesita decolorare. Iar decolorarea făcută pe cont propriu poate avea efecte dezastruoase iar tu poți sfârși cu o tunsoare pixie de toată frumusețea întrucât părul ars la decolorare nu poate fi reparat decât cu foarfeca. 

2. Blond caramel

Fie că alegi un caramel mai deschis, fie că preferi o variantă mai închisă, nu ai cum să dai greș cu acest tip de blond. Dacă nu vrei să fii nevoită să îți decolorezi ori vopsești rădăcinile foarte des, poți opta pentru un baleiaj în tonuri de blond.

3. Blond miere 

Mai deschis decât cel caramel, însă tot cald, este blondul miere. Arată foarte bine în contrast cu tenul măsliniu, așa că nu trebuie să îți faci griji că nu ți-ar sta bine, dacă ești creolă. 

Acesta, spre deosebire de blondul platinat, poate fi făcut fără decolorare pe părul închis la culoare, însă pentru această procedură trebuie să apelezi la ajutorul unui specialist.

4. Castaniu

Toate culorile de păr închise arată bine la femeile creole, iar castaniul nu face excepție. Așadar, dacă vrei să mergi la sigur și să îți schimbi culoarea de păr fără să fie nevoie de multe proceduri, poți să alegi fără probleme tonuri de castaniu. Tonurile calde din castaniu neutralizează subtonurile reci ale pielii măslinii, iar rezultatul este următorul: un ten luminos, cu o strălucire sănătoasă.

5. Ciocolatiu

Ciocolatiul are și pigment roșu, care arată bine alături de tonurile reci specifice tenului măsliniu. Mai mult decât atât, ciocolatiul este o nuanță de păr ușor de întreținut, mai ales dacă ai părul închis la culoare. 

6. Nuanțe de roșcat

De multe ori, femeile cu ten măsliniu evită nuanțele de roșu când își aleg culoarea de păr, din cauză că au senzația că nu le-ar avantaja. Ei bine, atâta timp cât alegi un roșcat potrivit, nu ai cum să dai greș. Concret, tenul măsliniu cu subtonuri reci vor fi avantajate de nuanțele de scorțișoară, cupru sau chiar burgundy. Femeile cu pielea măslinie însă în varianta mai caldă, sunt avantajate de blondul căpșună ori de roșcat teracotă.

Pentru a îți pune trăsăturile în valoare și pentru a arăta bine, trebuie să ții cont de culoarea pielii tale, când alegi nuanța în care vrei să îți vopsești părul.

Dacă nu ești foarte sigură cu privire la nuanța aleasă, poți testa înainte look-ul obținut folosind o aplicație sau un filtru de Instagram care îți modifică nuanța podoabei capilare. În acest fel, îți vei putea da seama dacă te avantajează sau nu o anumită culoare. Vei reuși, astfel, să elimini o mulțime de riscuri, printre care cel de a îți agresa părul cu sesiuni repetate de vopsire.

Un hairstylist cu experiență te poate sfătui, de asemenea, cu privire la culoarea de păr potrivită. Ochiul format, experiența și cunoștințele dobândite îi permit unui specialist să își dea seama imediat ce look avantajează o clientă. 

Vrei să știi ce culori de păr te pot întineri cu cel puțin 5 ani? Citește neapărat acest articol și vei afla :-).