Pensula pentru fondul de ten este foarte importantă, dacă vrei să distribui produsul cosmetic uniform, pentru un aspect cât mai natural. Dacă nu știi cum să o alegi corect, îți venim în ajutor cu câteva ponturi de preț!

Cu toate că multe femei preferă să își întindă fondul de ten pe față cu ajutorul degetelor, make-up artiștii cu experiență susțin că este mult mai indicat să folosim o pensulă specială pentru această operațiune. Asta pentru că, în primul rând, degetele încălzesc fondul de ten și îi modifică, astfel, textura și culoarea înainte ca acesta să fie aplicat pe piele. Apoi, dacă fondul de ten este întins cu degetele, vei risipi o mare cantitate de produs, pentru că nu vei putea să îl întinzi într-un strat atât de subțire ca atunci când folosești o pensulă.

Alege pensula pentru fond de ten în funcție de material

Pensulele pentru fondul de ten sunt de trei tipuri:

  • Pensule din păr natural;
  • Pensule din fibre sintetice;
  • Pensule duo fiber – făcute atât din fibre sintetice, cât și din fire de păr naturale.

Pensulele din păr natural sunt potrivite dacă folosești un fond de ten mineral, sub formă de pudră liberă. Pe de altă parte însă, dacă folosești un fond de ten lichid sau cremos, renunță la pensula din păr natural, pentru că absoarbe foarte mult produs și vei face risipă.

Pensulele din fibre sintetice distribuie foarte bine fondul de ten lichid sau cremos. Întrucât nu absorb deloc produs, acesta va fi întins perfect, fără urme lăsate de peri.

Pensula duo fiber poate fi folosită pentru orice tip de fond de ten – marele atu al acestei pensule constă în faptul că oferă tenului un aspect foarte fresh. Când aplici fondul de ten cu un asemenea instrument, fă-o prin tapotare – adică prin punctarea din aproape în aproape a pielii, nu prin mișcări ample.

Alege pensula pentru fond de ten în funcție de formă

Și forma pensulei folosite este importantă atunci când aplici fondul de ten. Află care ți se potrivește mai bine:

Pensula plată este cea cu ajutorul căreia poți acoperi foarte bine imperfecțiunile. Așadar, dacă mergi la un eveniment important și îți dorești un machiaj impecabil, care să reziste până dimineață, aplică mai multe straturi de fond de ten cu o pensulă plată. O asemenea pensulă are cele mai bune rezultate dacă este folosită cu un fond de ten lichid.

Foto: Pinterest

Pensula rotundă, care este în mod normal folosită pentru aplicarea pudrei, este ideală pentru aplicarea fondului de ten mineral, care are textură de pudră liberă. Dacă o folosești pentru a aplica un fond de ten cremos, punctează fața în mai multe locuri pentru a distribui fondul de ten, apoi folosește mișcări circulare pentru a-l uniformiza.

Foto: Pinterest

Pensula de machiaj cu perii drepți poate fi folosită pentru aplicarea fondului de ten lichid sau cremos, însă fiind o pensulă multifuncțională, poate fi utilizată și pentru aplicarea blush-ului ori a pudrei autobronzante. Aceasta se folosește tot cu mișcări circulare.

Foto: Pinterest

Pensula buffer, cu perii tăiați pe diagonală, este ideală dacă vrei acoperire bună și în zone mai puțin accesibile precum nările, bărbia ori tâmplele. Poți folosi această pensulă pentru orice textură de fond de ten, de la cea lichidă până la fondul de ten compact.

Foto: Pinterest

Pensula ovală a devenit populară în ultimii 2-3 ani, de când make-up artiștii o folosesc pentru tehnica de conturare/ sculptare a chipului prin machiaj. Poți folosi această pensulă pentru a aplica fondul de ten mineral sau tip spumă. Când folosești o asemenea pensulă, nu apăsa foarte tare pe piele, ci folosește mișcări delicate, foarte blânde.

Foto: Pinterest

Indiferent de tipul de pensulă pe care îl preferi, important este ca rezultatul să fie cel dorit. Ideal este să găsești un fond de ten cu nuanța și textura potrivite pentru tipul tău de ten și să îl aplici atât de bine încât să obții un look cat mai natural. Fondul de ten nu trebuie să se vadă pe piele, ci trebuie să uniformizeze tenul și să creeze baza ideală pentru un machiaj reușit. Încearcă să aplici fondul de ten cu mai multe tipuri de pensule, până când o vei descoperi pe cea mai potrivită, astfel încât tenul tău să fie lipsit de imperfecțiuni.