Un ruj bine ales îți poate schimba radical look-ul, punându-ți trăsăturile în evidență. Pe de altă parte însă, un ruj nepotrivit te va dezavantaja, făcându-te să pari palidă, obosită sau demodată. Iată cum alegi cea mai potrivită culoare de ruj, în funcție de nuanța pielii tale!

Rujul nu se alege niciodată în funcție de tendințele de sezon, ci în funcție de culoarea pielii tale. Bineînțeles, ideal ar fi să ții cont și de hainele purtate ori de momentul zilei atunci când alegi rujul pe care îl aplici pe buze.

Nuanța pielii foarte deschisă, în tonuri reci

Femeile al căror ten are un subton de roz, roșu sau chiar albăstrui se încadrează în categoria celor cu pielea în tonuri reci.

Pont: dacă venele de la încheietura mânii au nuanțe albăstrui și soarele îți arde imediat pielea, înainte de a te bronza, înseamnă că ai pielea rece.

Foto: Pinterest

Culori ideale de ruj: nuanțele de roșu intens, spre violet, cele de mov ori vișiniu. Evită rujurile sau lipgloss-urile în nuanțe deschise, pentru că nu te avantajează deloc. De asemenea, nici tonurile calde de portocaliu sau corai nu te vor pune într-o lumină bună.

Nuanța pielii în tonuri calde

Dacă pielea ta are un subton galben, auriu sau chiar măsliniu, înseamnă că ai un ton cald.

Pont: venele de la încheietura mâinii au nuanțe de verde, te bronzezi rapid și te avantajează bijuteriile din materiale aurii.

Foto: Pinterest

Culori ideale de ruj: culorile calde, roșul cu tonuri portocalii, coraiul sau chiar fucsia sunt nuanțe care te prind bine.

Nuanța pielii în tonuri neutre

Femeile cu nuanța pielii în tonuri neutre sunt avantajate atât de bijuteriile pe argintiu, cât și de cele pe auriu.

Foto: Pinterest

Culori ideale de ruj: dacă te afli printre aceste norocoase, poți purta orice culoare de ruj dorești, pentru că toate te avantajează.

Indiferent de culoarea pielii tale, poți purta cu succes un balsam de buze trasparent, care nu va oferi mai mult decât un strop de strălucire și hidratare buzelor tale.

Este posibil să te încadrezi în categoria celor cu piele în tonuri calde, dar să ți se pară că cel mai bine te avantajează nuanțele recomandate mai degrabă femeilor cu tenul în nuanțe reci. Important este ca tu să te simți bine în pielea ta și look-ul obținut să îți fie pe plac. Aceste recomandări au rolul de a te ghida, nu de a îți interzice complet anumite culori de ruj.

Dacă alegerea nuanțelor pe care le aplici pe buze nu ți se pare floare la ureche, iar machiajul în sine îți dă bătăi de cap, ia în considerare un curs de machiaj. Un make-up artist cu experiență îți poate spune ce nuanțe te avantajează și cum să le folosești, astfel încât să obții un look armonios.

Schimbarea culorii părului poate modifica modul în care îți stă cu un anumit ruj. Dacă, de pildă, îți place cum îți stă cu un ruj roșu intens când ai părul brunet sau blond, e posibil să te răzgândești, dacă te vopsești într-o nuanță de roșcat.

Cum să aplici corect rujul, pas cu pas

Pentru ca rujul să arate bine pe buzele tale, trebuie aplicat corespunzător. Iată cum poți face asta:

  1. Hidratează buzele cu un balsam – buzele uscate și crăpate nu vor arăta deloc bine dacă te dai cu ruj, acesta accentuând deshidratarea. Așadar, pentru buze catifelate și perfect rujate, e indicat să începi prin aplicarea unui balsam de buze. Vaselina cosmetică este o alternativă eficientă.
  2. Folosește apoi un creion pentru a contura buzele. Este important de menționat că nuanța creionului de buze ar trebui să fie în ton cu nuanța pielii tale, nu cu cea a rujului.
  3. Aplică apoi rujul fie folosind o pensulă, fie pur și simplu, începând cu zona de mijloc a buzei superioare. Continuă cu buza de jos. Dacă sunt zone în care rujul nu e distribuit uniform, folosește buricul degetului mic pentru a uniformiza.
  4. Finisează cu un șervețel. Ține între buze un șervețel de hârtie preț de câteva secunde și presează-ți buzele una de cealaltă. În acest fel, rujul va rezista mai mult și nu va migra pe dinți sau în afara conturului făcut cu creionul. Pentru a îl face să reziste și mai mult, aplică un praf de pudră pulbere deasupra.