Tu știi cum să aplici bronzer corect, astfel încât să obții un machiaj cât mai natural? Iată cum trebuie să folosești pudra bronzantă, pentru un chip luminos.
Știi că nimic nu este mai nesănătos pentru fața ta decât să o expui la soare. Radiațiile ultraviolete au efecte devastatoare asupra tenului, și a pielii în general, începând de la deshidratarea acestuia și până la îmbătrânirea prematură și adâncirea ridurilor. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să te privezi de aspectul de piele bronzată pe alocuri, care oferă un aer luminos chipului tău. Te poți bucura de ten bronzat cât e vara de lungă, poate chiar și pe timpul toamnei, folosind bronzer – o pudră bronzată, cu ajutorul căreia poți evidenția zonele cheie ale feței.
Înainte de a învăța cum să aplici bronzer corect, trebuie să îți alegi unul potrivit pentru pielea ta. Nu te gândi să faci achiziția online – va trebui să mergi în magazine și să testezi pe pielea ta mai multe nuanțe, astfel încât să îți dai seama care ți se potrivește mai tare. În ceea ce privește textura, ai mai multe variante: pudră (care este și cea mai des întâlnită), batonul, crema dar și bronzerul lichid. Dacă ești începătoare în arta machiajului, alege totuși o pudră pentru că este mai ușor de aplicat.
Iată care sunt principalele avantaje ale tuturor tipurilor de bronzer:
Pudra bronzantă – se aplică mai ușor, este benefică pentru orice tip de ten, însă în special pentru cel cu tendință de îngrășare și pote fi folosită și pentru conturarea chipului.
Bronzerul cremă – ideal pentru pielea normală, dar și pentru tenul uscat, crema are marele avantaj de a și hidrata ușor pielea. Ai nevoie de ceva mai multă îndemânare pentru aplicare întrucât se aplică fie cu degetele, fie cu un buretele special de aplicare a fondului de ten.
Bronzer lichid – tot pentru tenul uscat este recomandat, iar marele său avantaj este că oferă un efect mult mai subtil, mai greu de sesizat. Este cel mai potrivit pentru aplicarea directă peste crema de zi, fără bază de fond de ten. Pentru aplicare poți folosi o pensulă pentru fond de ten, dar și un buretele de make-up.
Bronzerul se aplică la finalul rutinei de make-up, după ce te-ai dat deja cu fond de ten și chiar pudra. Poți folosi însă bronzer și fără fond de ten, peste crema hidratantă.
Cuprins articol
Cum aplici bronzer, pas cu pas
1. Folosește o pensulă de dimensiuni medii, pe care o vei scutura bine după ce o treci prin pudra bronzantă, pentru a înlătura produsul în exces. Cu mișcări circulare, restrânse, nu ample, vei aplica bronzerul pe linia părului, pornind de la o tâmplă către cealaltă.
2. A sosit momentul pomeților. Introdu iar pensula în pudră, scutur-o bine, apoi trasează câte o linie, pornind de la ureche, către obraz. Cu mișcări circulare, estompează apoi linia până când nu mai poate fi observată, ci se transformă într-un contur plăcut al feței.
3. La final, te vei ocupa de nas. Aplică delicat cu pensula puțin bronzer pe fiecare parte a nasului, apoi întinde folosind mișcări viguroase de sus în jos.
Pont: pentru a obține un efect wow, combină iluminatorul cu bronzer. Asta înseamnă că vei aplica cu pensula puțin iluminator în dreptul tâmplelor, deasupra pomeților, precum și pe mijlocul și în vârful nasului. Mare atenție însă să nu exagerezi, pentru că este o linie foarte fină între un chip iluminat și sărutat parcă de soare, și efectul de machiaj de clovn.
Ce greșeli poți face când aplici bronzer
Există unele greșeli pe care ar fi bine să le eviți când aplici bronzer pentru că altfel vei obține un machiaj deloc natural. Iată ce să NU faci:
- nu folosi un bronzer într-o nuanță prea închisă, pentru că te va îmbătrâni;
- nu încărca pensula cu prea mult produs;
- nu aplica bronzerul în grabă, fără să îți calculezi mișcările;
- nu folosi bronzer dacă pe restul corpului nu ești deloc bronzată pentru că va arăta nefiresc.
Bronzul îți oferă o strălucire aparte și îți sporește încrederea în tine, însă cel natural este extrem de periculos. Stai la plajă numai până la ora 10 dimineața și după ora 16, aplică loțiune cu protecție solară din 4 în 4 ore și ori de câte ori ieși din piscină sau din mare și nu uita să hidratezi pielea după plajă cu un produs special. În acest fel, reduci cât de mult se poate efectele nocive pe care radiațiile UV le pot avea – arsuri solare, creșterea riscului de cancer de piele și îmbătrânirea prematură a pielii.
Comenteaza