Manichiură french este una dintre preferatele femeilor. Asta pentru că este simplă, discretă și oferă unghiilor un aspect îngrijit. Dacă timpul sau bugetul nu îți permit să îți faci o asemenea manichiură la salonul de înfrumusețare, trebuie să știi că poți face asta și singură, acasă. Ai nevoie de îndrumările noastre, de ojele potrivite și de o jumătate de oră la dispoziție.

Înainte de a te pune pe treabă, asigură-te că ai oje în nuanțele specifice manichiuri french – ai nevoie de o bază roz pal, poate chiar bej, și de o ojă într-o nuanță intensă de alb. De asemenea, îți va fi de ajutor un top coat, adică un lac transparent strălucitor care va finisa manichiura.

 Pregătirea unghiilor pentru manichiura french

Primul pas constă în curățarea ojei de pe unghii, cu ajutorul unei dischete demachiante și a unei catități generoase de acetonă. Scurtează apoi unghiile astfel încât să aibă lungimea dorită și folosește pila pentru a le oferi forma ideală. Manichiura french arată bine și pe unghii cu forma pătrată, dar și pe unghiile cu forma ovală sau chiar balerină.

Pregătește apoi un bol cu apă caldă, în care vei înmuia unghiile preț de câteva minute – în acest fel, elimini uleiurile naturale de la nivelul pielii și unghiei, ceea ce înseamnă că manichiura va rezista mai mult.

Usucă bine unghiile cu un prosop absorbant și ești pregătită pentru manichiura french.

 Folosește oja albă pentru a colora vârfurile unghiilor 

Folosește pensula pentru a colora vârful unghiilor cu ojă albă. Dacă nu ai îndemânare și nu reușești să conturezi așa cum îți dorești vârfurile, poți îndepărta surplusul cu ajutorul unui bețișor de ureche înmuiat în acetonă. De asemenea, poți folosi și benzi autocolante pentru manichiura de tip french, care te ajută să delimitezi cu precizie vârful unghiei. Acestea se găsesc în magazinele cu produse cosmetice.

Dacă e necesar, aplică două straturi de ojă albă pe vârfurile unghiilor, apoi dă voie unghiei să se usuce complet.

 Aplică baza roz pal 

După ce ai vărfurile albe ale unghiilor uscate, poți aplica un strat generos de ojă roz pal sau bej, dacă preferi. După uscarea acestui strat, mai aplică unul.

Asigură-te că oja este distribuită uniform, astfel încât să nu rămână urme inestetice.

Finisează cu un strat de top coat 

Pentru ca manichiura să fie foarte rezistentă, dar și pentru a îi oferi o strălucire aparte, e important să închei cu un strat de top coat.

Alte trucuri care fac manichiura french să reziste mai mult timp:

 • Asigură-te că primul strat de ojă este uscat complet înainte de a îl aplica pe al doilea
 • Nu agita cu mișcări haotice sticla de ojă înainte de a o folosi, mai degrabă freac-o între palme
 • Folosește mănuși atunci când speli vasele sau faci alte treburi casnice
 • Stratul se top coat se aplică imediat ce îți faci manichura, nu după ce aceasta se usucă în totalitate
 • Nu îți tăia cuticulele ci mai degrabă folosește un gel de dizolvare a acestora; în acest fel vei scăpa de cuticulele inestetice fără să îți pui sănătatea în pericol
 • Nu folosi unghiile pe post de ustensilă pentru a deschide recipiente, pentru a curăța pete ori pentru a dezlipi diverse obiecte întrucât oja va sări de pe unghie

 

 Cum să faci o manichiură french reinterpretată 

Dacă manichiura french ți se pare prea serioasă pentru tine ori dacă simți nevoia, uneori, de ceva mai inedit, poți modifica ușor această manichiură. Iată câteva idei de manichiură french mai jucăușă:

 • Foloește ojă colorată în loc de ojă albă pe vârfurile unghiilor
 • Folosește în locul bazei roz pal un lac de unghii cu sclipici
 • Aplică paiete sau sclipici în varful unghiilor, în locul ojei albe
 • Colorează vârfurile unghiilor imitând forma literei “V”
 • Sub stratul de ojă albă din vârfurile unghiilor, trasează o linie subțire cu o ojă cu sclipici auriu sau argintiu, pentru un aer sofisticat
 • Fă-ți o manichiură french inversată – asta înseamnă să colorezi baza unghiei, nu vârful acesteia, urmărind linia cuticulelor
 • Folosește culori puternice, contrastante, pentru a îți face manichiura french – mare atenție însă, trebuie aplicată mai întâi baza colorată și abia apoi pot fi colorate vârfurile unghiilor în nuanța contrastantă.