Vrei să folosești ulei de corp, însă nu știi cum să îl introduci în rutina de beauty? Nimic mai simplu – iată câteva moduri în care poți face asta, pentru ca pielea ta să se bucure din plin de efectele benefice pe care uleiul de corp le are!

Fie că folosești un ulei de corp cosmetic din comerț, fie că preferi un ulei natural, ai parte de aceleași beneficii. Spre deosebire de loțiunea de corp, uleiul are un conținut ridicat de acizi grași Omega 6 și Omega 9, iar asta înseamnă că pielea ta nu numai că va fi hidratată, însă va fi protejată și de radiațiile solare și de procesul de îmbătrânire prematură.

Beneficiile uleiului de corp

Principalele avantaje ale folosirii uleiului de corp pentru hidratarea pielii sunt următoarele:

  • Acționează precum o barieră de protecție, sigilând pielea, astfel încât hidratarea să fie menținută în țesuturi;
  • Catifelează pielea datorită lipidelor care au efect reperator asupra zonelor exfoliate prin îndepărtarea celulelor moarte;
  • Uleiul de corp are un conținut ridicat de antioxidanți, care în primul rând previn procesul de îmbătrânire prematură a pielii, iar în al doilea rând protejează de radiațiile ultraviolete.

Cum să îți hidratezi pielea cu ulei de corp

Iată câteva modalități eficiente de a hidrata pielea folosind uleiuri naturale:

Pune câteva picături în apa din cadă. Umple cada cu apă caldă și în ea adaugă ulei natural la alegere, apoi îmbăiază-te. Nu numai că pielea va fi hidratată, însă totodată apa va căpăta un miros extrem de plăcut.

Aplică ulei într-un strat generos imediat după ce ieși din duș. Uleiul pătrunde imediat în piele dacă este aplicat după baie, când porii sunt deschiși. Dacă ai o piele foarte uscată, poți folosi uleiuri mai grase, cum este cel de cocos. Însă dacă pielea ta este grasă, în zone precum spatele sau decolteul, ar trebui să alegi un ulei mai light, care este ușor absorbit în piele – uleiul de argan, de pildă, este potrivit din acest punct de vedere.

Folosește uleiul de corp pentru masaj. Masarea corpului cu un ulei natural va hidrata pielea, însă totodată va avea un efect calmant, ajutându-te să te relaxezi.

Adaugă în loțiunea hidratantă pentru corp 1 lingură de ulei natural. În acest fel, chiar și pielea grasă va fi hidratată fără să fie încărcată.

Cum să NU folosești uleiul de corp

Există câteva situații în care nu este indicat să folosești uleiul de corp – iată care sunt acestea:

  • Când este foarte cald afară, nu folosi uleiuri extrem de grase care, combinate cu transpirația, îți pot cauza acnee pe corp;
  • Nu folosi uleiuri înainte de a aplica creme sau loțiuni pentru că acestea nu vor mai putea pătrunde în piele – aplică întotdeauna cremele, și abia apoi uleiurile;
  • Nu folosi uleiuri de corp când mergi la plajă – acestea favorizează arsurile solare și iritațiile cauzate de expunerea la radiații solare.

Care sunt cele mai recomandate uleiuri pentru îngrijirea pielii

Foto: Pinterest

Orice fel de ulei natural poate fi folosit pentru hrănirea pielii, însă unele sunt mai eficiente decât altele. Iată ce uleiuri sunt ideale pentru corp:

Uleiul de argan

Acest ulei are o textură ușoară, pătrunzând cu mare ușurință în piele. Totodată, este bogat în conținutul de vitamina E, dar și alți antioxidanți de preț. Datorită texturii ușoare, uleiul de argan este recomandat pentru uz zilnic. Uleiul de argan poate fi folosit atât pe piele uscată, cât și pentru cea grasă întrucât are abilitatea de a regla producția de uleiuri naturale ale pielii.

Uleiul natural de măceșe

Extrem de recomandat pentru pielea îmbătrânită, acesta este bogat în conținutul de vitamine și antioxidanți. Nu numai că hrănește pielea, însă totodată combate efectul radicalilor liberi asupra pielii și reduce ridurile, sporind elasticitatea pielii. Fiind un ulei care penetrează rapid pielea, este recomandat să se folosească în combinație cu alt tip de ulei, cum ar fi cel de jojba sau argan.

Uleiul de jojoba

Dintre toate uleiurile, cel de jojoba are structura cea mai apropiată de cea a sebumului – ulei natural produs de piele. Așadar, acesta va oferi acesteia hidratarea de care are nevoie pe tot parcursul zilei.

Uleiul de cocos

Având o textură densă, uleiul de cocos este cel mai indicat pentru pielea uscată, mai ales în sezonul rece. Acesta hrănește în profunzime țesuturile pielii, însă trebuie aplicat neapărat seara, înainte de culcare pentru că lasă pielii un aspect gras, care poate fi neplăcut la atingere.

Pentru o piele frumoasă și sănătoasă, este recomandat să introduci uleiurile naturale în rutina de îngrijire, mai ales pe timpul iernii, când condițiile meteo nefavorabile o agresează și o deshidratează.