În materie de ridicare a pleoapelor, până nu demult, singura opțiune era blefaroplastia, adică intervenția chirurgicală prin intermediul căreia este eliminat surplusul de piele de la nivelul pleoapelor. Din fericire însă, specialiștii vin cu o propunere care nu implică folosirea bisturiului: blefaroplastia nechirurgicală, o intervenție care îți poate șterge câțiva ani de pe chip și care se realizează în cel mult o jumătate de oră.
Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul de colagen și elastină al pielii scade considerabil, astfel că apar ridurile și pielea lăsată. La nivelul feței, pleoapele sunt cele care ne dau de gol cel mai devreme. Acestea capătă adesea, după vârsta de 40 de ani, un aspect lăsat, de pleoape căzute, care oferă un aspect îmbătrânit și obosit feței. Dacă în cazul ridurilor de tip laba-gâștii cremele antirid și tratamentele cosmetice pot avea efect, atunci când vorbim despre ridicarea pleoapelor, lucrurile sunt puțin mai complicate, cremele nefiind suficient de eficiente. Blefaroplastia nechirurgicală este însă o metodă eficientă de reducere a aspectului lăsat pe care pleoapele îl pot avea după o anumită vârstă.
Cuprins articol
Ce este și cum se face blefaroplastia nechirurgicală
Blefaroplastia nechirurgicală este intervenția estetică al cărei scop este de a “ridica” pleoapele. Aceasta se face cu ajutorul tehnologiei Plasma lifting, care determină contractarea și strângerea fibrelor din țesuturile pielii. Concret, pielea se strânge în timpul, dar și după realizarea acestei proceduri nechirurgicale, iar pleoapele se ridică în mod evident.
Intervenția de blefaroplastie nechirurgicală se face prin realizarea unor mici incizii cu ajutorul unui dispozitiv cu ac. Pielea este în prealabil amorțită cu un anestezic local, ceea ce înseamnă că procedura nu este dureroasă. La final, se pot observa puncte de dimensiuni reduse, acolo unde dspozitivul a acționat. Acestea au aspectul unor cojițe, care în cel mult 7 zile vor dispărea, fără să lase vreo urmă. În această perioadă, se va folosi un tratament cutanat la recomandarea medicului estetician care a făcut blefaroplastia, pentru ca aceste cojițe să fie eliminate fără dureri și fără să lase semne.
Cum să îngrijești pielea după ridicarea pleoapelor pe cale nechirurgicală
Este important ca micile coji să cadă singure, fără să fie rupte, dacă vrei ca pielea să se vindece frumos, fără semne. Așadar, chiar dacă apar mâncărimi, este interzis ca pacienta să se scarpine înainte ca pielea să fie complet vindecată.
Totodată, după acestă intervenție este contraindicată expunerea la soare preț de cel puțin două săptămâni. În această perioadă, poți folosi ochelari de soare și accesorii sau șepci, dacă nu ai încotro și trebuie să ieși din casă.
Rezultatele intervenției se vor vedea cel mai bine după 3 săptămâni, pentru că în zilele ce urmează după blefaroplastie, țesuturile încă vor lucra.
Pentru rezultate cu adevărat uimitoare, specialiștii recomandă 3 asemenea proceduri, făcute la un interval de o lună și jumătate.
Ca în cazul oricărei alte intervenții estetice, rezultatele nu sunt permanente, întrucât procesul de îmbătrânire a pielii nu este oprit, ci efectele sale sunt combătute.
Tehnologia Plasma Lifting poate fi folosită și în alte scopuri estetice precum reducerea pungilor de sub ochi, îndepărtarea tatuajelor, eliminarea alunițelor, negilor ori a petelor pigmentare, tratarea acneei ori estomparea ridurilor.
Foto: Pinterest
Exerciții care pot încetini procesul de lăsare a pleoapelor
Căderea pleoapelor este un fenomen natural, ce apare odată cu înaintarea în vârstă, însă poate fi încetinită cu ajutorul câtorva exerciții făcute zilnic. Iată despre ce este vorba:
- Încălzirea pleoapelor prin masarea cu mișcări circulare, în vederea stimulării circulației sanguine. Dacă faci un asemenea masaj zilnic, vei observa că pleoapele sunt mai flexibile.
- Stimularea prin vibrații a pleoapelor este, de asemenea, eficientă în menținerea țesuturilor ferme. Poți folosi un dispozitiv special, însă poți utiliza și o banală periuță de dinți electrică pentru a masa cu vibrații pleoapele. Bineînțeles, vei folosi baza periuței electrice, nicidecum capătul cu peri.
- Exercițiile de întărire a musculaturii pleoapei vor contribui la prevenirea căderii acestora. Ridică-ți sprâncenele cât mai sus, apoi plasează-ți un deget imediat sub acestea și încearcă să închizi ochiul. Repetă 20 de astfel de exerciții, în fiecare zi.
- Exercițiile cu un ochi acoperit sunt eficiente mai ales dacă observi că pleoapa unui ochi este mai căzută decât a celuilalt. În această situație, e necesar să lucrezi mai intens pleoapa căzută, iar pentru a face asta, vei acoperi ochiul celălalt cu mâna sau cu un pansament.
Comenteaza