Blugii mom fit sunt renumiți pentru gradul sporit de confort pe care îl oferă, nu neapărat pentru modul în care pun în valoare corpul. Chiar și așa, aceștia au fost în tendințe în ultimele sezoane și din fericire pentru iubitoarele de haine comode, rămân în top și în 2020. Iată cum să îi porți pentru a arăta bine, dar și pentru a fi în pas cu moda!

Celebrii mom jeanși au început să fie populari în anii ’80, femeile integrându-i atunci în ținute lejere, alcătuite dintr-o pereche de blugi și un tricou alb, simplu, sau o bluză sport supradimensionată. Odată cu revenirea lor în tendințe, în urmă cu câteva sezoane, blugii mom fit au început să fie folosiți în tot felul de variante stilistice. Astfel, aceștia pot să avantajeze orice corp și să fie purtați în mai multe feluri.

Dintre toate tipurile de blugi, modelul mom este fără îndoială cel mai confortabil și cel mai ușor de purtat. Indiferent de greutatea pe care o ai, jeanșii mom nu vor evidenția “colăceii din talie”. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe femei îi adoră.

Cum să porți blugii mom în 2020, pentru a fi în pas cu moda

1. Outfit sporty

Pentru o ținută lejeră, de zi cu zi, îmbracă o pereche de mom jeans albaștri cu un bluzon într-o nuanță tare, precum galbenul sau roșul. Încalță-te cu o pereche de pantofi sport, accesorizează ținuta cu un rucsac încăpător și ești pregătită pentru o zi în care ai multe de făcut și vrei să te simți în largul tău.

Foto: Pinterest

2. Outfit cool

Vrei o ținută cool, cu care să fii în centrul atenției fără prea mare efort? Combină un tricou negru supradimensionat, cu imprimeu, cu o pereche de blugi mom. În picioare ia-ți o pereche de ciocate sau de botine albe, cu toc mediu. Pentru a completa ținuta, pune-ți pe umăr și o geantă neagră, din piele, de dimensiuni mici sau, de ce nu, o borsetă din piele în talie.

Foto: Pinterest

3. Outfit office

Vrei o ținută office, însă totodată lejeră? Construiește-o în jurul unei perechi de mom jeans. Îmbracă blugii, apoi ia-ți o cămașă albă pe care o vei introduce în interiorul jeanșilor. Deasupra, pune-ți un sacou de inspirație masculină, în carouri. Cu o pereche de botine cu toc gros în picioare și o geantă în tendințe, vei fi pregătită pentru o zi reușită la serviciu.

blugi mom

Foto: Pinterest

4. Outfit în stilul anilor ’90

Dacă vrei o ținută cu influențe ale anilor ’90, combină o pereche de blugi mom cu un maiou negru. Ideal ar fi să alegi unul cu bretele subțiri, pe care să îl introduci în jeanși. Cureaua neagră, brățările, colierele la baza gâtului și cerceii circulari sunt accesorii must have într-o asemenea ținută.

Foto: Pinterest

5. Outfit sexy 

Vrei o ținută sexy? Combină o pereche de mom jeans cu un body sexy, din dantelă neagră și un cardigan lejer deasupra. În picioare poți purta o pereche de pantofi cu toc sau chiar botine cu vedere la gleznă. Adaugă un colier la gât și ești gata de ieșit în oraș.

Indiferent de modul în care alegi să porți blugii mom fit, e important să alegi un model care să îți avantajeze corpul. Dacă ai o siluetă tip clepsidră, poți încerca orice model de blugi mom. Pe de altă parte însă, dacă ai șoldurile foarte mari, evită blugii mom jeans foarte ampli în partea de sus. Femeile cu colăcei în jurul taliei sunt avantajate de blugii mom cu elastic în talie.

Ponturi de styling:

  • îndoaie partea de jos a blugilor mom de 2-3 ori, astfel încât să îți rămână glezna la vedere, mai ales atunci când îi porți cu pantofi sport;
  • poartă curea în talie când îmbraci blugii mom, astfel încât să îți evidențiezi acea zonă;
  • nu purta mom jeans cu hanorace sau bluze supradimensionate dacă ai probleme cu kilogramele în plus, pentru că nu vei fi avantajată;
  • evită blugii mom foarte largi dacă ești mică de înălțime sau măcar poartă-i cu tocuri, astfel încât să îți alungească picioarele;
  • nu purta blugii mom cu ghiozdane sau cu genți supradimensionate, pentru că vei obține un look disproporționat.

Dacă nu reușești să creezi ținute care să te avantajeze în care să incluzi acești jeanși, poți apela la ajutorul unui stilist personal, cu ajutorul căruia să înveți să combini anumite elemente vestimentare, astfel încât să îți pui corpul în valoare.