Nu există un moment mai potrivit pentru purtatul de haine albe decât vara. Nu numai că albul respinge razele soarelui, însă totodată pune în valoare pielea bronzată, așa că nu este de mirare că femeile preferă să se îmbrace, pe timpul verii, în alb. 

Există câteva reguli de stil pe care să le respecți când porți alb, pentru a arăta impecabil – iată care sunt acestea!

1. Alege lenjeria intimă cu mare atenție când porți haine albe

Nimic nu este mai vulgar și mai lipsit de stil decât lenjeria intimă colorată, care se vede pe sub hainele albe. Pentru a evita asemenea gafe vestimentare, ține cont de două reguli: alege hainele albe din materiale de calitate și dublate, deloc transparente, și poartă lenjerie intimă nude, nici măcar albă. Dacă tot ți se pare că se observă lenjeria intimă deși respecți aceste reguli, încearcă să porți o jupă. Ținuta ta albă va fi impecabilă numai în momentul în care lenjeria intimă nu se va mai vedea deloc. 

2. Nu purta niciodată alb la o nuntă… decât dacă ești mireasa

Cea mai importantă regulă legată de hainele albe este aceasta – nu este permis să porți nimic alb dacă mergi la o nuntă în calitate de invitat. În asemenea circumstanțe, alegerea unei ținute albe nu numai că este neinspirată, însă este totodată și lipsită de respect față de miri.

3. Poartă haine albe cu încălțăminte adecvată

Asta înseamnă că nu vei purta niciodată haine albe cu pantofi negri, ci mai degrabă cu încălțări nude, albe ori în alte culori deschise. Bineînțeles, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, însă dacă nu ai un simț estetic foarte bine dezvoltat, ar fi bine să eviți combinațiile îndrăznețe. Un exemplu de situație în care poți combina haine albe cu încălțăminte neagră este următoarea: o rochie boho albă, purtată cu o pereche de bocanci negri, la un concert sau festival. Mare atenție, însă, această combinație este potrivită numai pentru femeile îndrăznețe! Dacă nu vrei să atragi toate privirile din jur, mizează pe o asociere sigură.

4. Nu te îmbrăca decât înainte să ieși pe ușă

Hainele albe se pătează imediat, așa că nu este înțelept să te îmbraci înainte de a mânca ori și mai rău, înainte de a te machia sau coafa. Așadar, dacă ai de gând să porți o ținută albă, mai întâi pregătești totul pentru plecare, apoi îți aranjezi părul și te fardezi, și abia la final îți iei hainele albe pe tine. În acest fel, te asiguri că nu îți murdărești hainele și că nu va fi nevoie să te schimbi fix cu câteva minute înainte de a ieși pe ușă. 

5. Pentru un outfit îndrăzneț și totodată stylish, combină hainele albe cu animal print

Dacă vrei să fii în lumina reflectoarelor, mergi la sigur cu această combinație. Simplitatea hainelor albe, în asociere cu piese cu animal print, creează un look neașteptat, însă foarte armonios. Poți încerca o pereche de jeanși albi cu un tricou cu animal print, dar și o rochie albă de vară, cu sandale cu un asemenea imprimeu. 

Dacă porți haine albe, trebuie să fii puțin mai atentă la modul în care mănânci, la locurile în care te așezi și chiar și la obiectele pe lângă care treci. Asta pentru că pe alb se vede orice pată, cât de mică ar fi, și îți poate distruge întreg outfit-ul. De asemenea, este important ca atunci când te dezbraci, să examinezi hainele albe cu atenție pentru a observa dacă există pete înainte să le bagi la spălat. Odată spălate, petele se fixează și substanțele de scoatere a acestora nu vor mai fi eficiente. Dacă ai pete pe haine, curăță-le cu substanțe speciale înainte de a le băga în mașina de spălat, pentru a te asigura că își fac efectul. 

În ceea ce privește accesoriile, ai mai multe variante la îndemână, începând de la cele în tonuri de nude și până la accesorii maro, pastelate ori în culori tari. Însă cel mai bine arată la ținutele albe accesoriile în nunațe metalice, fie ele pe argintiu, auriu sau rosé. Așadar, toate bijuteriile, curelele, gențile și sandalele în culori și din materiale metalice ori cu aspect metalic, se potrivesc de minune cu hainele în tonuri de alb. 

*Dacă vrei să știi ce culori se poartă în 2021, citește acest articol în care vei regăsi recomandările Pantone pentru acest an.