Te ferești să porți haine transparente, întrucât te temi să nu pari vulgară? Pe timpul verii, hainele din materiale diafane, ușor trasparente, au farmecul lor, așa că ar fi păcat să le excluzi din start. Mai degrabă, învață să le porți corect, astfel încât să obții un look impecabil, deloc indecent. 

Cum să porți haine transparente fără să fii indecentă

Marea problemă a hainelor transparente constă în faptul că expun prea multă piele sau, și mai rău, lenjeria intimă. Nicio femeie nu își dorește asta, pentru că nu numai că nu este de bun gust, însă poate fi etichetată ca fiind vulgară. Sunt însă câteva trucuri care îți permit să porți haine transparente fără să te expui în mod nedorit – află care sunt acestea!

1. Poartă jupă sau furou pe dedesubt

Pe sub o rochie sau fustă din material ușor transparent trebuie neapărat să porți o jupă sau un furou care să îți acopere lenjeria intimă, astfel încât să nu lași nimic la vedere. Bineînțeles, lenjeria intimă trebuie să fie în ton cu pielea, adică în nuanțe de nude. Altfel, chiar și cu jupă, aceasta se poate observa, mai ales în lumina naturală. 

Culoarea jupei sau a furoului va fi aleasa în funcție de culoarea hainelor purtate – în general, se recomandă nude, însă pentru negru, de exemplu, este indicată ceeasi culoare. 

2. Poartă hainele transparente într-o serie de suprapuneri

Piesele vestimentare transparente pot fi purtate cu succes peste alte haine. De pildă, o bluză transparentă poate fi purtată peste o cămașă simplă, la fel cum poate fi acoperită și cu un sacou potrivit. Important este ca suprapunerea să fie făcută astfel încât zonele intime să fie ferite de ochii curioșilor.

3. Alege haine transparente cu imprimeuri 

Printurile reduc transparența materialelor, de aceea este indicat, atunci când alegi haine transparente, să te orientezi către cele realizate din materiale cu imprimeuri. Desigur, regulile de mai sus se vor aplica chiar și în cazul acestora. 

4. Accesorizează strategic hainele transparente

Accesorizarea poate avea și acest scop, de a acoperi unele zone fără să pară ca asta ți-ai propus. De pildă, dacă ai o rochie transparentă în zona bustului, poți să folosești o capă sau un bolero și astfel sânii vor fi acoperiți cu succes. 

5. Poartă un body pe dedesubt

Un body ales într-o culoare potrivită, purtat pe sub hainele ușor transparente, va acoperi zonele intime, însă dacă și partea de jos a ținutei este transparentă, vei avea nevoie totuși și de o jupă. Este indicat să ai în garderobă cel puțin un body nude, unul negru și unul alb. 

6. Alege să porți haine transparente în contextele potrivite

O piesă vestimentară transparentă poate fi mai mult decât potrivită când este purtată la o petrecere pe plajă sau în club, în timp ce va fi considerată nepotrivită purtată la un eveniment elegant, cum ar fi o nuntă sau o gală sau chiar și în viața de zi cu zi, la serviciu. Așadar, chiar dacă respecți regulile care te ajută să îți construiești o ținută decentă cu haine transparente, trebuie să ții cont și de contextul în care vei purta ținuta cu pricina. Altfel, riști să ai o apariție care lasă de dorit. 

Ce să NU faci când porți haine transparente

Iată câteva reguli de bun gust în materie de ținute alcătuite din piese vestimentare transparente:

  • nu purta lenjerie intimă în culori stridente, chiar neon, pe sub hainele transparente;
  • nu purta lenjerie intimă sexy sau acoper-o cu o jupă sau cu un furou;
  • nu renunța la sutien;
  • nu purta haine transparente care sunt și mulate – această combinație are un aspect ieftin și este totodată și foarte vulgară.

Materialele transparente au farmecul lor, mai ales în sezonul cald, însă nu numai, așa că ar fi păcat să le eviți. Respectă regulile enumerate mai sus și nu vei da greș când porți haine mulate, însă ascultă-ți și instinctul – dacă nu te simți în largul tău îmbrăcată într-o ținută, cel mai bine ar fi să nu o porți. Dacă vrei neapărat să porți ținuta respectivă, consultă-te cu o prietenă în care ai încredere și pe care te bazezi că îți va spune părerea sinceră. 

PS: Dacă îți place să porți haine albe, trebuie să știi că și în cazul acestora trebuie să acorzi o atenție deosebită unor detalii – iată ce reguli să respecți pentru a arăta impecabil când porți alb.