Un parfum original costă câteva sute de lei, de aceea ar fi păcat să te lași păcălită și să plătești un preț mare pentru unul contrafăcut. Cum recunoști, însă, un parfum original? Ei bine, folosind ponturile pe care ți le oferim în acest articol!

Un parfum fake este foarte greu de deosebit de un parfum original, din cauză că poate imita foarte bine atât mirosul, cât și ambalajul acestuia din urmă. Există, însă, câteva metode prin care poți verifica dacă ai în față varianta originală sau nu.

După ce cumperi și folosești parfumul contrafăcut este foarte ușor să îți dai seama că este o copie ieftină, pentru că mirosul nu va persista aproape deloc. Însă cum faci să identifici produsele fake înainte de a le achiziționa?

Cum recunoști un parfum original, în 6 pași simpli:

  1. Cumpără de la un comerciant de încredere

Nu există riscul să cumperi un parfum fake dintr-un magazin de la mall sau dintr-o drogherie cu renume. De aceea, chiar dacă prețul plătit este unul mai mare, este indicat să cumperi din locuri de încredere produse cosmetice, mai ales parfumuri.

Dacă alegi să achiziționezi online parfumuri, este, de asemenea, important să îți faci cumpărăturile de pe un site cu renume. În mediul online există risc mai mare de a cumpăra un parfum fake, întrucât nu ai șansa de analiza produsul în detaliu înainte de a îl cumpăra. Citește, de asemenea, și review-urile de pe site.

  1. Agită sticla și urmărește bulele de aer

Dacă bulele de aer care se formează în timp ce agiți sticla de parfum se împrăștie și dispar imediat, ai de-a face cu un parfum original. De asemenea, parfumurile originale au culori pale, deloc țipătoare, așa că dacă parfumul pe care vrei să îl achiziționezi are o culoare intensă, este posibil să fie fake.

  1. Analizează cu atenție ambalajul parfumului

Un parfum de firmă va avea întotdeauna un ambalaj perfect finisat, făcut din materiale de calitate. Un parfum aflat într-o cutie fragilă, acoperită cu folie din plastic subțire, lipită prost, este un semn clar al faptului că ai în față un prafum contrafăcut.

De asemenea, textul de pe ambalajul parfumului trebuie să fie unul coerent, fără greșeli gramaticale, dacă este un parfum original, produs de o companie care se respectă. Replicile foarte ieftine ale parfumurilor cunoscute au adesea o literă înlocuită în denumire.

  1. Analizează cu atenție sticla parfumului

Sticla unui parfum original este și ea de calitate superioară, transparentă. Tubușorul de la pulverizator trebuie să fie perfect drept. Dacă acesta este fie curbat, fie mai lung decât sticla de parfum, este vorba despre un fake.

  1. Poți verifica rapid codul de bare al parfumului

Există o metodă foarte sigură pentru a verifica dacă un parfum este original sau nu, cu ajutorul unor unelte la îndemână. De pildă, pe site-urile codecheck.info sau checkcosmetic.net poți introduce codul de bare al parfumului pe care vrei să îl achiziționezi și vei afla dacă ai de-a face sau nu cu un produs original.

Și site-ul checkfresh.com te poate ajuta în acest sens, pentru că aici poți verifica lotul parfumului.

  1. Citește cu atenție eticheta produsului

Lista de ingrediente de pe eticheta parfumului îți poate da, de asemenea, indicii cu privire la autenticitatea produsului.

Un parfum original conține mai multe arome și derivate din ingrediente naturale, dar și sintetice. Așadar, lista de ingrediente este una destul de complexă. Pe de altă parte, însă, parfumurile ieftine conțin câteva ingrediente cum ar fi apa, alcoolul și aromele parfumate.

Ideal ar fi să cumperi parfumul dintr-un magazin și să îl testezi pe pielea ta, dar să nu faci achiziția în aceeași zi. Du-te în magazin, testează parfumul pe care ți-l dorești, apoi mergi acasă și observă cum evoluează mirosul pe parcursul zilei. Dacă mirosul dispare în cel mult 2-3 ore, înseamnă că nu este un produs original. Pe de altă parte, dacă mirosul persistă, însă se modifică ușor, este un parfum original și te poți întoarce să îl cumperi cu încredere.

Dacă bugetul nu îți permite să cumperi apă de parfum (EDP) în varianta originală, pentru că este foarte scumpă, mai degrabă orientează-ți atenția către apa de toaletă (EDT) a aceluiași parfum, în loc să cumperi varianta contrafăcută. Apa de toaletă are o concentrație de uleiuri parfumate mai mică, deci intensitatea mirosului și persistența sunt mai reduse, însă produsul rămâne unul de calitate superioară. Aici poți citi mai multe despre diferențele și asemănările dintre apa de parfum și apa de toaletă.